Tuşba’daki depremzede ailelere yönelik etkinlik…

Tuşba Belediyesi, deprem bölgesinden Van'a getirilen depremzede ailelere yönelik etkinlik düzenledi.

Tuşba’daki depremzede ailelere yönelik etkinlik…

Tuşba Belediyesi, ilçede misafir edilen yüzlerce afetzede aileyi bir an olsun yalnız bırakmıyor. Belediye ekipleri, Van’a getirilerek Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Van Kız Yurdu ile Seyit Fehim Arvasi Yurdu’na yerleştirilen depremzede ailelerinin yaşadıkları deprem travmasını bir an önce atlatmaları için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın direktifleriyle düzenlenen etkinlikte çocuklara palyaço gösterisi, sandalye kapmaca oyunu, yüz boyama etkinliği yapılırken, eğitmenlerin sahnelediği Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca oyunlarıyla da aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmeleri sağlandı. Çocuklara çeşitli oyuncakların da dağıtıldığı etkinlikte belediye ekipleri, katılımcılara ikramlarda bulundu.

Ayrıca Tuşba Belediyesi Van YYÜ yerleşkesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Aişe Sıddıka Yurdu ile Çitören Mahallesi’nde bulunan Abdulhekim Arvasi Eğitim Merkezi’ne yerleştirilen depremzede ailelerin çocukları için oyun parkı oluşturdu.

Her zaman depremzede ailelerinin yanında olacaklarını söyleyen Belediye yetkilileri, geleceğimiz olan çocukların yüzünde biraz da olsa gülümseme oluşturabilmek ve yaşadıkları deprem travmasını üzerlerinden atlatmalarına yardımcı olmak için böyle etkinliklere devam edeceklerini kaydettiler.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2023, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29