Tuşba'daki öğrencilere belediye katkılarıyla tablet…

Tuşba Belediyesi’nin, uzaktan eğitim gören öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladığı tabletler düzenlenen bir törenle teslim edildi.

Tuşba'daki öğrencilere belediye katkılarıyla tablet…

    Eğitime verdiği destekle bilinen Tuşba Belediyesi’nin, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için aldığı tabletleri, yaşanan Yeni Tip Koronavirüs salgını nedeniyle geniş katılımlı bir tören yerine sade bir törenle Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman tarafından Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu’na teslim edildi.

   Tuşba Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ile bazı birim müdürlerinin de katıldığı teslim törenin de bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, her evde bilgisayar ya da tablet olmadığından dolayı ailelerin yoğun bir şekilde belediyeye başvuruda bulunduğunu aktardı. Başkan Akman, “Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle evinde tableti veya bilgisayarı bulunmadığı için uzaktan eğitim sistemi EBA’ya giremeyen öğrencimizin tablet ihtiyacını imkanlarımız doğrultusunda karşılamaya çalıştık” dedi.

   Tabletlerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği, ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler doğrultusunda yapıldığını dile getirdi. İlçede yaşayan ve ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen öğrenciler, Tuşba Belediyesi tarafından dağıtılan tabletler sayesinde uzaktan eğitim sürecinde canlı derslerini aksatmadan, evlerinden takip edebilecekler.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER