Tuşba Belediyesi’nden sonbahar temizliği

Tuşba Belediyesi ekipleri, sonbaharın gelmesiyle birlikte ilçe genelinde yürüttüğü temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tuşba Belediyesi’nden sonbahar temizliği

Her gün düzenli olarak çöp toplama, cadde ve sokak temizliği gibi rutin işleri yapan Tuşba Belediyesi ekipleri, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız verdi. Tüm mahallelerdeki cadde ve sokakları 7/24 esasına göre 36 ekip, 30 araç ve 140 personelle detaylı bir temizlik çalışması yürüten Tuşba Belediyesi, bir yandan da bölgede uzun geçen kış mevsimine hazırlık yapıyorlar.

Cadde ve sokaklar başta olmak üzere, refüjler, kaldırımlar, cadde ve sokaklardaki çöp ve atıkları büyük bir titizlikle toplayan ekipler, aynı zamanda süpürge araçları ile yolları süpürüyor. Boşalttıkları çöp konteynırlarını ilaçlayarak olası kötü koku ve bakterin oluşumunu önleyen belediye ekipleri, belirlenen program dahilinde ihtiyaç duyulan merkezdeki cadde ve sokak ile okul, sağlık ocağı, cami ve taziye evlerinin önlerini de tazyikli suyla yıkanarak temizliyorlar.

Daha temiz bir Tuşba için belediye olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ilçe halkının sağlığını doğrudan etkileyen ve ilçede kötü görüntüye neden olan çöplerin temizliği konusunda gereken hassasiyeti fazlasıyla gösterdiklerini söyledi.

İlçe halkı ile el ele vererek temiz çevre ve sağlıklı yarınlar için çalıştıklarını da dile getiren Başkan Akman, “Gelecek nesillere temiz bir Tuşba bırakmak için çalışmalarımıza büyük bir hassasiyet göstermekteyiz. Bir toplum ne kadar temiz olursa hayat standartları da o denli güzel ve kaliteli olur. İlçemizi temiz tutmak, temizlik ekipleri kadar bizlerin de görevidir” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2022, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29