Tuşba Belediyesi’nden, ‘Bayram Temizliği’

Daha temiz bir Tuşba için çalışmalarını aralıksız sürdüren Tuşba Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi başta ana cadde ve sokaklar olmak üzere detaylı bir ‘Bayram Temizliği’ başlattı.

Tuşba Belediyesi’nden, ‘Bayram Temizliği’

Adeta bir seferberlik ruhu ile startı verilen Bayram Temizliğini, 9 araç ve 28 personelle yürüten Tuşba Belediye ekipleri, bir yanda yolları vakumlu süpürme araçları ile süpürürken, bir yanda da tazyikli su ile cadde ve sokakları yıkıyor. Ramazan Bayramı’na kadar yıkama çalışmasını tamamlamayı planlayan Belediye ekipleri, bayramda tertemiz bir Tuşba hedefiyle çalışıyor.

Bediüzzaman Caddesi’nde yapılan temizlik çalışmalarını Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ile birlikte yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ilçe genelinde kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattıklarını söyledi. Başkan Akman, “İlçemizde rutin olarak sürdürdüğümüz temizlik çalışmalarına bayramın da yaklaşmasıyla birlikte daha da ağırlık verdik. Cadde ve sokaklarımızı yıkayarak daha temiz ve hijyenik bir hale getirmek istiyoruz. Bir nevi bayram temizliği yaparak, bu geleneğimizi de sürdürmüş oluyoruz” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tebrikler TUŞBA
Tebrikler TUŞBA - 2 yıl Önce

Başkanım 9 araç 28 personel Tuşba'nın 15 mahallesini, yüzlerce cadde, sokak ve ara sokağını, kaldırımlarını, kanallarını, derelerini, arklarını, refüjlerini, Toki sitelerini, Oto Sanayi Sitesini, tarihi alanlarını, parklarını, kıyı ve sahillerini temizlemek için yeterli olmaz . Bütün buralarda bir ay boyunca Tuşba'dan 200 personel , onlarca araç, on tane süpürgeli araç, 10 tane yıkama aracı çalışıp ilçemizi pırıl pırıl etmeli. Muslüman bir belde ayna gibi olmalıdır. Üç ilçemizde de 30 GÜN TEMİZLİK YAPILSIN. Şehrimiz, mahallkerimiz, gezip gördüğümüz her yer pırıl pırıl olsun, tertemiz olsun. Necasetten taharet insana da şehirlere de lazım. Temizlik imanın onemli bir kısmı, yarısıdır. Bir şehir temizse anlamlı ve değerlidir.

SIRADAKİ HABER

banner29