Türkmenoğlu: Büyük projelere imza atıldı

Van'daki yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti hükümetlerinin, kurulduğu günden bugüne çok büyük projelere imza attığını belirtti.

Türkmenoğlu: Büyük projelere imza atıldı

Türkmenoğlu, "Her alanda sessiz bir devrim gerçekleştirildi. Bu projeleri anlatmamız saatlerce sürer. Milli savunma gücümüzün %70'i yerli oldu. Dünyada insansız hava aracını üreten 4 ülkeden biriyiz. Dördüncü araştırma gemimiz geliyor. Dünyada petrol arayan 12 tane gemi var ve bunların dört tanesi Türkiye'dedir" dedi.

Daha önce ülkedeki vergi gelirlerinin yüzde 89'unun faize gittiğini belirten Türkmenoğlu,"2013 yılında vergi gelirimizin %89'u faize gidiyordu. Yatırım için bir şey kalmıyordu. Bugün bu faiz oranını %20'lerin altına düşürdük" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki başkan yardımcıları, kadın-gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kentte bulunan gazetecilerle bir araya geldi.

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Conforium Otel'de ilde bulunan gazetecilerle bir araya gelerek, parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ortak hedeflerinin Van'ın gelişmesi, kalkınması olduğuna vurgu yapan Kayhan Türkmenoğlu, "Amacımız bir olunca, geri kalanların hepsinin teferruat olduğu bilinci içerisindeyiz. Hepimizin amacı daha güzel bir şehir, daha zengin, daha müreffeh bir şehir, organizasyonu güzlü bir şehir, daha çok büyüyen, daha çok katma değer üreten, daha çok gelişen bir kenti arzu ediyoruz. Onun hayaliyle hedeflerimizi belirliyoruz. 2019 yılının sonu itibariyle, 2022'nin başına kadar pandemi ve covid salgını nedeniyle, mümkün olduğunca görüşmelerimizi video konferans sistemiyle gerçekleştirmeye çalıştık. Hükümetimizin kararlı ve güçlü çalışmaları neticesinde covid salgınını inşallah ülkemizin üzerinden götürmeye kararlıyız. Bu yönde gerekli adımları da aşamalı olarak atıyoruz. Bu anlamda artık açık alanlarda maske zorunluluğu yok. Biz Ak Parti teşkilatı olarak, göreve geldiğimizde her kurumun kendi iç tüzüğü ve iç yönetmenliği var ise, bizim de Ak Parti teşkilatımızın bir iç yönetmenliği ve tüzüğü var. Ona bağlı kalarak, çalışmalarımızı, hedeflediğimiz noktaya götürebilmek için, çerçeveleri belli olan o kurumsal yapıyı teşkilatlarımıza uygulamaya çalıştık" dedi.

TÜRKMENOĞLU: "TÜRKİYE, YENİ BİR SİSTEMLE HEDEFİNE İLERLİYOR"

2018 seçiminin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne giden ilk seçim olduğunu anlatan Türkmenoğlu, "Önceki parlamenter sistemden artık Türkiye kurtuldu. Bundan sonraki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında, devlet başkanımızı ve parlamentoda bizleri temsil edecek vekillerimizin seçileceği bir sisteme dönüştü. 2018 sonrasında 2019'da yerel seçimleri de gerçekleştirdik. Buna bağlı olarak görevde bulunan AK Parti teşkilatı 6. Olağan kongre ve 7. Olağan kongreleriyle iki kez seçilmiş bir ekibimizdir. 50 kişilik yönetim kurulu üyelerimiz, gençlik kollarında keza 50 kişilik yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarında 50 kişilik yönetim kurulu üyelerimiz, buna bağlı olarak 693 mahallede mahalle başkanlarımız, mahalle yönetimlerimiz, sandık görevlilerimiz ve seçilmiş olan belediye başkanlarımız, birbirinden değerli parlamenter milletvekillerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve dünden bugüne kadar hizmet etmiş, değerli teşkilat mensuplarımızla beraber, Van'ımıza hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

"BASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Ulusal ve yerel basını çok önemsediklerini söyleyen Türkmenoğlu, "Basın mensuplarından gelen eleştirileri, önerileri, fikirleri her zaman değerli buluyoruz. Biz hakareti kabul etmiyoruz. Yalan, altı dolmayan, iftira, araştırılmadan yapılan haberler, hem yapanın hem de hedefteki kişiyi üzer. Yapanın itibarini kaybettirir, diğer arkadaşımızı da üzer. Bu şehrin en önemli unsurlarından birisi de gençliktir. Gençlere çok büyük önem veriyoruz. Geçmiş dönemlerde siyaset akademisi kurduk ve Türkiye'de siyaset akademisinde üçüncü olduk. İzmir, Adana ve Van. 81 bir il içerisinde önemli bir başarı gösterdik. Siyaset akademisinde 900'e yakın bir başvuru geldi. Bu gençlerimizin tamamı, ülke siyasetinde dünü, bugünü, yarını anlatan seminer programlarına katıldılar. 900 genç kardeşimize yine sertifikaları verildi. İnşallah önümüzdeki süreçte yine siyaset akademisiyle ilgili bir çalışma yapacağız. Şehrimizin önemli notlarında bununla ilgili gerekli anket çalışmalarını yapıyoruz. Bin kişilik teşkilat mensubumuza teşkilat akademisi eğitimi verdik. Bu eğitim alanında özellikle beden dilini kullanıyoruz. AK Parti'nin ülke siyasetine verdiği değerler, katılar, gelecek vizyonu eğitimleri verdik. Mayıs ayı itibariyle mahalle başkanlarımıza da bir eğitim planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"VAN'DA ÖNEMLİ ORANDA GENÇ NÜFUS VAR"

Van'daki STK'ları, meslek odalarını, sendikaları mümkün olduğu kadar ziyaret etmeye gayret ettiklerini ve çalışmaları bu şekilde yürüttüklerini söyleyen Başkan Türkmenoğlu, "Bu şehirde çok büyük bir genç dinamik var. Bilgi bir gençlik var. İnşallah bu gençlik Van'ımızın ve ülkemizin geleceğine, istikbaline büyük bir katkı sunacaktır. Özellikle çevre ve şehircilik hususunda, bu şehrin alt yapısıyla ilgili ve imarıyla ilgili sorunlar var. Bunu hepimiz biliyoruz. Teşkilatlar bir bütündür ve çok örgütlü çalışmakla mükelleftir. Bizim 16 tane başkan yardımcımızın tamamı, kendi alanında meziyet sahibi, yetenekli ve işini iyi yapan arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızla beraber, şehrimizin her alanında, sosyal, kültürel, ekonomi alanlarında şehrimize katkı sunmanın gayreti ve onun mücadelesi içerisindeyiz. Bir taraftan teşkilatlarımızı güçlendiriyoruz, teşkilatlarımızın tabandaki gücünü güç katmaya çalışırken, bir taraftan da kurullarımızın hepsini partimizin bize verdiği yetkiler çerçevesinde onları kurmak ve yürütmekle mükellefiz. Son zamanlarda pandemidir, manipülatif saldırılardır, son dönemde çıkarılan Ukrayna- Rusya savaşı derken, yüksek kur, enflasyon, kur artışı için, ülkemizin devlet başkanları ve hükümetimizin bakanları bu konuyla ilgili yoğun bir gayret içerisinde, ekonomik tedbirleri almakla ve bununla ilgili ön açıcı bilgiler vermekle bizi aydınlatıyorlar" şeklinde konuştu.

TÜRKMENOĞLU: "ÇOK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATILDI"

AK Parti hükümetlerinin, kurulduğu günden bugüne çok büyük projelere imza attığını belirten Türkmenoğlu, "Her alanda sessiz bir devrim gerçekleştirildi. Bu projeleri anlatmamız saatlerce sürer. Bakın geçmiş dönemde Van'da bir Yüksek İhtisas Hastanesi kuruldu ve bu hastanenin açılışı 7 defa yapıldı. Süleyman Demirel, Tansu Çiler, Mesut Yılmaz, Rahmetli Ecevit bu hastanenin açılışını yaptı. Şu anki devlet hastanemizin kampüsü, o hastanenin 10-20 kat daha büyüğüdür. Artık Ak Parti döneminde, büyük projeler insanlar için sıradanlaştı. İnsan biliyor ki artık Ak Parti yapar. Bu projeleri biz yapıyoruz. 2002 yılında devlet memurları maaşlarını 10 gün gecikmeli alıyordu. Ekonominin battığı bir dönemde, Ak Parti bir ışık olarak geldi. Bugün her alanda adeta bir tarih yazıyoruz. Milli savunma gücümüzün %70'i yerli oldu. Dünyada insansız hava aracını üreten 4 ülkeden biriyiz. Dördüncü araştırma gemimiz geliyor. Dünyada petrol arayan 12 tane gemi var ve bunların dört tanesi Türkiye'dedir. 2013 yılında vergi gelirimizin %89'u faize gidiyordu. Yatırım için bir şey kalmıyordu. Bugün bu faiz oranını %20'lerin altına düşürdük. AK Partinin demokratik hukuk sistemindeki politikalarıyla, tüzüğüyle, daha yaşanılabilir bir hale geldik. Daha özgürce düşünebiliyoruz. Fikirlerimizi özgürce söyleyebiliyoruz" dedi.

"MÜTEŞEBBİS BİR GENÇLİK ARZULUYORUZ"

Van kentinin tüketen değil, üreten bir toplum olmasını istediklerini anlatan Türkmenoğlu, "Umutlarını bir devlet kurumunda işe girmeye bağlayan gençlerimiz var. Onların müteşebbis, girişimci olmalarını istiyoruz. Bunun birçok örneği var. Sadece Başkale'de 70 tane gencimize hibe krediyle iş kurma imkânı sunuldu. Onlardan biri seracı, birisi besici, birisi süt inekçiliği tesisi kurmuş. Hükümetimiz yapacağınız yatırımın %70'ni, %80'ni ve bazen %100'ü hibe veriyor. Biz buna odaklı bir politika izleyeceğiz. Van'ı kaldırmak istiyorsak, bunu yapacağız. Van katma değer üreten bir kent olsun. Ülkesine gayri safi hasılada destek veren bir il olsun. Kocaeli'nde üretilsin,  biz Van'da yiyelim, bunu kabul etmiyoruz. Şuanda Van'da 337 bin insanımız, genel sağlık sigortası kapsamında, devlete hiçbir şey ödemeden ama devletin sağlığından, sosyal kuruluşlarından destek alan bir grubumuz var. 337 bin insanımıza bedava sağlık hizmeti veriliyor. Bu bizim sosyal devlet anlayışımızın gereğidir. 2002 yılında, sosyal devlet sadece kâğıt üzerinde vardı. 2002 yılında engelli vatandaşlarımıza verilen destek sıfır. Bir kuruş destek verilmemiş. Bugün AK Parti göreve geldiği günden bugüne kadar sadece Van'da 10 bin engelli kardeşimize aylık maaş veriyor. 2002 yılında evde bakım hizmetine muhtaç kardeşimize verilen destek yoktu. Bugün 10 bin yaşlımıza bakanlara 2 bin liraya yakın aylık veriliyor. Dünyada böyle bir devlet yok" ifadelerini kullandı.

"VAN HER ALANDA GELİŞİYOR"

Van'da artık daha güzel şeyler olduğunu belirten Türkmenoğlu, "Van hakikaten iyi bir noktadadır. Van gelişiyor. En önemli sorunumuz, şehrimizde kalifiye eleman sorunudur. Bu ülkenin genel meselesidir. Ülkemizde ara eleman açığımız var. Kalifiye eleman sorunumuz var. Özellikle meslek sahibi gençlere ihtiyacımız var. Ara eleman açığını, meslek okullarıyla kapatıyoruz. Türkiye'de, Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu meslek okulları seferberliği çerçevesi içerisinde Van'a baktığımızda, Van'da şuanda 181 meslek grubunda 7 bin 400 öğrencimiz eğitim görüyor. Önümüzdeki süreçte 7 bin 400 öğrencimiz donanımlı olarak şehrimize kazandırılacak. Hep birlikte bu şehrin gelişmesi için çabalamalıyız. Amacımız Van ise, gerisi teferruattır. Gençlerimizin zaaflarını kullanarak, sömürmeye çalışan bir güruh var. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Harama asla el uzatmamışız, haksız kazanç sağlayanların da karşısındayız. Hakkımızda sağda solda söylenenlerin tamamının altı boştur ve yalandır. Van'ımızda istihdama katkı sunan çok büyük bir proje var. İlimizde çağrı merkezlerinin kurulmasına öncülük ederek, ciddi bir istihdam alanı oluşturduk. Bu çağrı merkezlerinin ilimizde kurulmasında, yerel dinamiklerimizin de ciddi katkıları var. Çağrı merkezleri, adeta bir kuluçka merkezidir. Gençlerimizin beden dilini iyi kullanması, diksiyonunu, kendisini kişisel olarak geliştirmesi için müthiş bir alandır. Bunun yanında İzmirli tekstilcileri ilimize getiriyoruz. Bugün çağrı merkezlerimizde 5 binin üzerinde istihdam edilen gençlerimiz var. İnşallah yeni kurulacak olan tekstil atölyelerimizde de bu hedefi yakalayacağız. Van artık atölyeler şehri olacak. Bu da bizim için umut veren gelişmelerden biridir. Milletvekillerimizin de kent için önemli gayretleri var. Önümüzde bir festival var. Bu festival İranlıların ilimizde daha fazla alışveriş yapması, Van'daki ekonomiye katkı sunmak için yapılıyor. İranlı tüketicilerin Van'da hem eğlence, hem yiyecek, hem de hizmet sektörüne ciddi anlamda katkıları var. Bunun için şuanda otellerimiz tamamen doldu" diye konuştu.

"SHOPPİNG FEST VAN İÇİN ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER"

Van'da 15 Mart'ta başlayacak olan Shopping Fest etkinliğinin önemine değinen Kayhan Türkmenoğlu, "İranlı turistlere yönelik güzel programlar yapılacak. Bu işi daha iyi bir noktaya taşımak için Van Valiliğimizin koordinasyonunda festivalimizi büyüterek, geliştireceğiz. Milletvekillerimiz her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Yine 7 tane belediye başkanımız var. Onlarda çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda parlamentoda Van'ımız temsil eden AK Parti Van Milletvekillerimizin ve AK Partili belediyelerimizin şehrimiz için gösterdikleri çabalar takdire şayandır. İl başkanlığı olarak Van'ı huzur, güven ve istikrar ile büyüyen bir şehir haline getirmekte kararlıyız. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. AK Parti'nin dünden bugüne bu kutlu davaya inanmış, hizmet etmiş, üye olmuş, yönetici olmuş, teşkilat kademelerinde görev almış, tüm yol arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kardeşlerimizle beraber Van'ın gelişimine, gelişmesine katkı sunacağımızı ve şehrimize daha iyi bir noktaya taşıyacağımızı, bu şehirde çözüm odaklı, hizmet odaklı bir siyaset yapacağımızı her fırsatta dile getiriyoruz" dedi.

"KAPIKÖY, BÜYÜK ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILMALI"

Van'da İran Konsolosluğu'nun açılması ve Kapıköy'ün TIR geçişlerine açılması konusunda açıklamalar yapan Türkmenoğlu, "Dönem dönem bu konsolosluk meselesi önümüze geliyor. Dünyada uluslararası dış ilişkiler politikalarında karşılıklı anlaşmayla konsolosluklar açılır. Siz Van'da bir konsolosluk açarsanız, İran'da hangi şehirde konsolosluk açılır, onun karşılığı olmak zorundadır. İki ülkenin birlikte anlaşacağı bir konudur. Erzurum konsolosluğu geçmiş yıllarda Gürbulak'tan kara taşıtların geçişleri olduğu için o dönem orada açılmış. Biz arz, talep dengeleri üzerinden hakkımızı isteyeceğiz. Burada bir konsolosluğun açılması için hayli bir talep var. Talebin olduğu yerde biz arzı alacağız. Bunun zamanı var. Bizim biran önce kapımızın uluslararası tır taşımacılığına yani transit geçişe açık bir kapı olması için çabalamamız gerekiyor. Biz bunun üzerinde duruyoruz. Kapımızı uluslararası tır taşımacılığına açtığımız zaman, emin olun Van'ı Edirne'deki bir Kapıkule gibi etrafında lojistik depolarının olduğu, benzin istasyonlarının, dinlenme tesislerinin, uluslararası tırların gidip, geldiği bir güzergah, bir kent göreceksiniz. Biz çok zenginleşen bir kent olacağız. Bakanlarımızdan biran önce bu kapının, tır taşımacılığına açılmasını istemeliyiz. Bu proje Van'ı Asya'ya açılan bir kapı yapacak. Bunu yapmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER