Türkmenoğlu: 148 bin üyemiz var!

AK Parti Van İl Başkanlığı, Cumartesi günü 'Birlik, Kardeşlik ve Samimiyet ile Türkiye Yüzyılı Yolunda' sloganıyla teşkilat buluşması programı düzenledi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği teşkilat buluşmasında konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van'da üye sayılarının 148 bine ulaştığını söyledi. Türkmenoğlu, konuşmasının sonunda ise milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Türkmenoğlu: 148 bin üyemiz var!

Van'ın Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu'nda gerçekleşen teşkilat buluşması programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, partilileri tek tek selamlayarak, onlara gül dağıttı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden teşkilat buluşması programına; AK Parti Van İl Koordinatörü Ruken Kilerci, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, MKYK Yedek Üyesi ve AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Fatih Çiftci, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

TÜRKMENOĞLU: "TÜM TEŞKİLATLARIMIZ 2023'E HAZIRDIR"

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kadın kolları ve gençlik kollarının önemine vurgu yaparak, "Türkiye yüzyılına giriyoruz. Türkiye yüzyılına girerken, elbette ki tüm teşkilatlarımızın hazır olması gerekiyor. Bu vesile ile Türkiye yüzyılına girerken, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde tüm teşkilatlarımız 2023'e hazırdır. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 21 yıldır adeta sessiz devrimlerle ülkeye mührünü vurmuş, ülkemizi dünyanın ilk on ülkesi arasına koymayı başarmıştır. Bu süreçte biz bölgemiz olarak neleri kazandık diye baktığımızda, yaşam alanımızı daraltan olağanüstü hal kaldırılmıştır. Bugün yasaklar tarih olmuştur. Ana dil serbest hale gelmiş, demokrasinin önü açılmıştır. Sosyal devlet, güçlü devlet anlayışı ile şehrimizin uç noktalarına kadar sosyal yardımlarımız ve yatırımlarımız devam ediyor. Bölünmüş yollarımız tüm içlere yayılmış, eğitimde fiziki yapılar güçlendirilmiştir. Sayamayacağımız onlarca büyük hizmet, ilimizin her bir köşesinde hissedilmektedir. Türkiyemiz yeni yüzyıla girerken savunma sanayisinden arkeolojik buluşlara, uzay çalışmalarından iklim anlaşmalarına, ekonomik katma değerden dünyayı birbirine bağlayan lojistik merkezlere kadar birçok alanda önemli başarılara imza atmıştır" dedi.

"148 BİN ÜYE SAYISINA ULAŞTIK"

2017 yılının son aylarında AK Parti Van İl Başkanlığı görevine getirildiğini hatırlatan Türkmenoğlu, "6. ve 7. Olağan kongreleri kazanmanın şerefini yaşadık. Tüm teşkilatlarımızla bir ekip ruhu halinde 2018 genel seçimleri, 2019 yerel seçimlerini başarıyla yönettik. Tarihimizin en görkemli, en yoğun katılımlı mitinglerini bu teşkilat organize etti. Teşkilatlarımız kongrelerde heyecanı üst noktaya taşımız, salonlardan meydanlara çıkmıştır. Siyaset akademisinde Türkiye ikinci olup, yeni aktörler siyasete kazandırmanın başarısını elde ettik. Bütün seçmenlerimize ulaşmanın gayreti içerisinde olduk. Göreve geldiğimizde 85 bin üyemiz vardı, bugün 148 bin üyemiz var. Teşkilat eğitimleri kapsamında yöneticilerimize bilgi zenginliği kazandırdık. Hazırlamış olduğumuz stratejik eylem planımız, genel merkezimiz tarafından örnek teşkil edildi. Bu kapsamda 2022 yaz programı kapsamında tüm teşkilatımızla beraber 96 bin haneyi ziyaret ettik. 34 bin iş yeri ziyaret ettik. 352 sivil toplum örgütünü ziyaret ettik. Van için yeni bir tarih yazacağız. Başarımızı beraber perçinleyeceğiz. Ak Parti asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir. Kurumlar kalıcı, isimler gidicidir. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. Dün bu güzel görevi başkaları yaptı, bugün biz yapıyoruz. Allah'a hamdolsun bu görevi alnımız açık bir şekilde yerine getirdik" diye konuştu.

2017 yılından bu yana yürüttüğü AK Parti Van İl Başkanlığı görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla ayrıldığını belirten Türkmenoğlu, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

KİLERCİ: "İLTİFATSIZ BAŞARI, ZAYİDİR"

Vanlılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan AK Parti Van İl Koordinatörü Ruken Kilerci, "Bugün Vanlılarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu büyük buluşmada bizlerle beraber olduğunuz için mutluyuz. Teşkilatlarda görev alan tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli tekrarladığı bir şey var. Teşkilat demek başarı demek, teşkilat demek kazanmak demek, teşkilat demek zafer demektir. Bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Teşkilatlarımız çok çok kıymetli. 2023 seçimleri 14 Mayıs'ta yapılacak. Bu seçimlerde görev alacak tüm teşkilat mensuplarına başarılar diliyoruz. İltifatsız başarı, zayidir. O yüzden başarılarınız bizim için çok kıymetli. Van teşkilatı bu büyük buluşmayı gerçekleştirdi. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

DURAN: "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR DİYEN BİR LİDERİN NEFERLERİYİZ"

Daha sonra söz alan AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ise, 4 yıl önce Bahçesaray'da çığ altında kalarak hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Duran, "Bizler kadim bir davanın yolcuları ve emanetçileriyiz. 2002 seçimlerinden bu yana kadın kollarımızın siyasete katılımı ve katkısı artarak devam ediyor. Bundan dolayı kadınların yegane destekçisi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kadın kolları olarak barış ve huzurun, hem ülkede hem de bütün dünyaya yayılması için çalışıyoruz. Yeryüzünün tüm mazlumları için yürüttüğümüz çalışmalara katkı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Hep iyiliğin, güzelin, doğrunun yanında olacağız. Milletimizle irtibatımızı hiç koparmayacağız. Yasakların ve haksızların tamamını tarihe gömen Ak Parti hareketinin ve liderinin bu topraklara sağladığı hak ve özgürlükleri, unutmak ve unutmayacağız. Gerçek, samimi, sahici, inandığının arkasında tüm dünyaya, dünya 5'ten büyüktür diyen bir liderin neferleriyiz. 6 milyona yakın kadın üyesi bulunan AK Parti Kadın Kolları teşkilatlarımızın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu unutmayalım. Böyle bir teşkilatlanma örgütünü dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Kadın-erkek omuz omuza, büyük bir Türkiye hayallerimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha rekor bir oyla Cumhurbaşkanı yapacağız. AK Parti bir taraftan büyürken, bir taraftan 7 düvele karşı mücadelesini sürdürüyor. Başarı elde ettikçe, hedeflerimize adım adım yaklaştıkça, haklı mücadelemizin önüne taş koyanlar elbette ki olacaktır. 14 Mayıs'ta söz milletin, karar Türkiye'nin, zafer Türkiye 100 yılının olacaktır. 2023 AK Parti'nin zaferi olacaktır. Kervan yola çıkmıştır ve menzile varacaktır. Bize düşen kervana omuz vermek, yardımcı olmak ve birlikte yol almaktır" diye konuştu.

ÇALAĞAN: "DOĞRULUKTAN, DOĞRU BİLDİĞİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

AK Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan, AK Parti'nin sessiz yığınların güçlü sesi olduğunu belirterek, "AK Parti siyaset meydanlarının partisidir. Millet iradesine koşulsuz bağlanan partidir. AK Parti sandıktan çıkan iradenin üstünlüğüne adanmış bir partidir. İktidara geldiğimiz günden bugüne 20 yılda yaptıklarımıza baktığımızda, eğitimi, kültürü, sağlık sisteminin, savunma sanayinin, adaletin, ülkenin içeride ve dışarıda temsiliyetinin, gençlik ve geleceğinin, bilimin, yerel yönetimlerin, çevre ve şehirleşmenin, tarımın, ulaşımın, kalkınmanın, yani kısacası her anlamda devletimizin geldiği nokta ve yapılan hizmetler ortadadır. 20 yıldır cesaretle, şefkatle yürüdüğümüz bu yolda, şimdi yeni bir çağa, Türkiye Yüzyılı eşiğindeyiz. Siyasi arenada adım adım koşarken, yeri geldi gözyaşımızı, yeri geldi alın terimizi sildik. Ama gayret bizden, zafer rabbimizden dedik. Doğruluktan, doğru bildiğimizden asla taviz vermeyeceğiz. Unutmayalım ki, fikirler etki gücüyle değil, doğruluğuyla dikkate alınır" ifadelerini kullandı.

Partiye yeni katılanlara rozetlerinin takılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile teşkilat buluşması sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER