Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi'nden, Sezen Aksu'ya tepki…

Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi, Hz. Âdem ve Hz. Havva'ya yönelik şarkısında hakaretlerde bulunan Sanatçı Sezen Aksu'ya tepki gösterdi. Yüce Allah'ın indinde Hz. Âdem'in değerli bir elçi olduğu belirtilerek, kendisine cahil yakıştırması yapmanın küfür olduğu dile getirildi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi'nden, Sezen Aksu'ya tepki…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi Basın Sözcüsü Mehmet Güngör, "Hazreti Âdem (a.s)ilk insan olmakla beraber, insanlığın atası aynı zamanda Allah'ın ilk peygamberidir. Allah'ın  yeryüzündeki halifem 'dediği Hazreti Âdem, bütün ilahi dinlerin de ortak değeri ve kutsiyetidir. Allah(c.c) tarafından kendisine bütün ilim, esma ve hikmetler öğretildiğinden yeryüzünün ilk arif ve âlimidir. Bu yönüyle insanlığın ortak değeridir. Yeryüzünde ziraatla uğraşan ilk insandır. Bu yönüyle de insanlığın ortak değeridir" ifadelerini kullandı.

Allah (c.c) indinde Hz. Âdem'in çok değerli bir elçi olduğunu belirten Güngör, "Allah tarafından vasıflandırıldığı için kendisine  'Safiyullah' denmiştir. Allah (cc) Âdem (as)i yarattığı zaman bütün meleklere ona saygı göstermeyi ve secde etmeyi emretmiştir. Buna rağmen Âdem (a.s) e saygısızlık yapıp ona cahil demek küfürdür. Çünkü Allah'ın elçisine yapılan saygısızlık, Allah'a karşı yapılmış saygısızlıktır. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v) şöyle buyuruyor; 'Kendini bilen, Rabbini bilir ve onun gönderdiği peygamberlere tabi olur.'  Kendini bilmeyen, nefsini bilmeyen cahil ukala zihniyetliler elbette Rabbini bilmez. Onun peygamberini küçümseyerek alaya alırlar. Unutmayalım ki şeytan, şeytan olmazdan önce Allah'ın emrine karşı gelerek Hz. Adem'e (a.s) secde etmeyip, saygıda kusur etmiş, Allah da bu emrini yerine getirmediği için onu rahmetinden kovmuş, lanetlemiş, ebediyen rahmetinden mahrum bırakmıştır. Unutmayalım ki, Âdem (as) peygambere saygı göstermeyenlerinde bu şeytandan hiçbir farkları yoktur ve de akıbetleri aynı olacaktır" dedi.

Güngör, açıklamasının devamında ise, "Bizim bildiğimiz sanatçı toplumun ortak değerlerine sanatıyla hizmet eden ve bu değerlere saygı duyan kimsedir. Milletin milli ve manevi değerleriyle alay edilerek sanat yapılmaz. Bunu sanata ve de sanatçıya mal etmek, sanata ve sanatçıya yapılmış en büyük ihanettir. Ama maalesef sanatçı olup ta hâlâ insan olamamış toplumda şöhret bulan bazı  sanatçıların bu tür beste ve eser yapmaları bizleri üzmüş, toplum nazarında da infial ve nefrete yol açmak suretiyle büyük tepki almıştır. Bunlardan biri de ' Minik Serçe ' diye adlandırılan Sezen Aksu'un Hazreti Âdem babamız ve Hazreti Havva anamızı cahil diye nitelendiren müzik eseridir. Bizler Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi olarak kendilerini kınıyor, tüm Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Başta da belirttiğimiz gibi Hazreti Âdem, sadece biz Müslümanların değil, tüm ilahi dinlerin ve tüm insanlığın ortak değeridir. Bu değere sahip çıkmak ve saygı duyulmasını beklemek hepimizin görevidir" şeklinde ifadeler kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Uğur Tunçdemir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER