TÜGYAB ilk toplantısını yaptı

Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAB) , ilk toplantısını geçtiğimiz cumartesi günü, Elite World Otel'de yaptı. İl, bölge ve ülke sorunları ve çözüm önerilerinde izlenecek yola dair konu başlıkları belirlendi

TÜGYAB ilk toplantısını yaptı

Açılış Konuşmasını platformun kurucusu Yasin İpek'in yaptığı toplantı, geniş katılımla gerçekleşirken,  sivil toplum örgütlerini temsilen  Van ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık,  yazarları temsilen Yazar, Leyla Mihrinaz Engin,  gazetecileri temsilen de World Türk Tv'den Osman Nuri Yıldız ve Van Hakimiyet Gazetesi Sahibi Ahmet Bayram Konuştular.

Toplumun tüm kesimlerinden, sivil toplum oluşumlarının katıldığı toplantıda, siyasi partilerin tamamına yakını ikişer temsilciyle katıldı.  İmar ve şehircilik, demokrasi ve insan hakları başlığında, demokratik haklar, kadın ve çocuk hakları, ekoloji, turizm, kültür ve sanat, göç ve göçün etkileri, tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık ve ihtiyaç duyulan tüm konular ile alakalı konu başlıkları belirlenirken, önümüzdeki süreçte bu konular ile alakalı komisyonların  kurulması ve çözüm üretme adına  tüm dinamikler ile birlikte hareket edilmesi kararı alındı.

sonuç bildirgesinde ayrıca, Sivil toplum örgütü,  siyasiler, aydınlar ve konular hakkında bilgi birikim ve deneyime sahip kişiler ile görüşmeler yapılarak raporlar hazırlanması, bürokrasiyle çözülebiliyorsa sadece diyalog ile halledilmesi, yok halledilemiyorsa da basının kamuoyu üzerinde etkisi kullanılarak deklere edilmesi yolunun izlenmesinin hedeflendiği vurgusu yapıldı.

Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Platformu tarafından organize edilen buluşmada ayrıca, vurgulanan birliktelik, dayanışma ortamının bir sonraki toplantıda da ana tema olması gerektiği ifade edilerek önümüzdeki günlerde tekrar bir arada toplanma kararı alındı.

İPEK; "BEN DEĞİL,  BİZ MANTIĞIYLA TÜM RENKLERİN KATILIMIYLA"

Toplantı hakkında görüş belirten,  platform Kurucusu Yasin İpek, "öncelikle bu çalışmamızın, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı işlere imza atması temennisinde bulunuyorum. Çalışmamızın pilot bölgesi Van olarak düşünüldü. bu proje sadece Van'ı kapsayan bir proje değil, il kurullarının dışında, ülkemizin 7 bölgesinde bölge kurulları ve ülke genelinde ulusal kurul olacağı gibi İstanbul ve Ankara'da da merkezlerimiz olacak dördüncü kurul olarak ta sınıra komşu ülkelerimiz ile uluslararası kurullarımız olacak. Kurumsal yapıda bağımsız hareket eden 81 il, bölge ve ulusal kurulumuzla tek çatı altında, Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar kulvarlarında faaliyet yürütecektir. hiç bir siyasi parti ile hareket etmiyoruz ve organik bağımız yok. Ortak temelde, insan odaklı ve toplum faydasına tüm renkleri siyasi görüşüne,  diline, dinine ve düşüncesine bakmaksızın birleştirebilme düşüncesiyle hareket ediyoruz zaten yaptığımız ilk toplantımızda da bu hedefimizi yüzde yüz başardık. Geniş katılımın olması ve bu çalışmaya duyulan güven ve memnuniyet, şevkimizi artırdı ve onur duyduk destek veren tüm kurum ve bireylere teşekkür ediyorum birlikte dayanışma ve diyalog ile tüm konuları aşacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"VAN'DA DEPREM BİLİNCİ, İMAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞTAYI YAPILACAK.  HEDEF 81 İL"

Geçtiğimiz günlerde yaşanan, Kahramanmaraş depremi sonrası etkilenen 11 ilde yaşanan yıkımlarda, önemi bir kez daha gündeme gelen, deprem gerçeği ve sonuçlarına etki yapan etkenler konulu Van'da, imar, şehirleşme, yapı  stoğu,  kentsel dönüşüm konuları üzerine bir çalıştay gerçekleştirilecek.  Bu konuda açıklamalar yapan Platform Kurucusu Yasin İpek "Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Platformu organizasyonunda,  Tmmob  bileşenlerinin öncülüğüyle, İnşaat Mühendisleri Odası dahil,  ilgili tüm odalar, Belediyeler, AFAD,  Kızılay, Emniyet, askeri ve sağlık  birimleri, yapsatçılar, müteahhitler, tedarikçiler, emlakcılar, akademisyenler ve alan ile alakalı herkesin katılımıyla, hem eğitici hem öğretici hem de yetkililerin izleyeceği yol, alacağı tedbir ve bilinç oluşturma adına eğitim çalışmalarının tamamını kapsayacak.  İşimiz zor ama bürokrasinin, sivil oluşumların ve mülkü idarelerin desteğini almamız gerekiyor. Bu anlam da Tmmob ve belediyeler ile görüşmelerimiz başladı. Olmazsa olmaz bu bilinci oturtmalıyız" dedi

"TOPLANTI DAVETİNE ŞU İSİMLER VE OLUŞUMLAR KATILDI"

Elite World Otel'deki toplantıya,  siyasi partilerden, Saadet Partisi Adına, Vahit Yüce, Masuk Ergenç, İyi Parti Adına, Gülten Ulutaş, HDP Adına, Ömer Işık, Refah Partisi Adına, Mehmet Şahin,  TDH Adına, Kadir Olcay, CHP adına, Hüseyin Kıvanç, Deva Partisi Adına Yunus Yılmaz ve HÜDAPAR Adına, Abdullah Akkaya ve Zafer Yavuzer Katılırken STK'lardan Serhat GÖÇDER adına, Ayten Kıran,  TÜRSAB adına, Cevdet Özgökçe, Van'a Vefa Platformu Adına, Cafer Angişhan ve Osman Yıldız, Van Yardımlaşma Platformu adına, Abdullah Karakaş, spor camiası adına ASKF başkanı Ramazan kıvanç ve futbol İl Temsilcisi Taner Coşkun,  İpekyolu Expo Fuarcılık adına, Veysi Uygun, Vatanını Sevenler Federasyonu Adına, Nurettin Uygar, Ninova Kültür Sanat Merkezi Adına Fatih Taşdemir, TMMOB Adına, Mihail Atik ve Faruk Aytin, Ziraat Odası Adına,  Tayfur Kartal, Gürpınar Ziraat Odasından, Faruk Şamiloğlu,  VATBO adına, Meral Ayhan, Tüketiciler Birliği Van Şubesi adına, Erhan Uğurlu,   İHD Adına, Mehmet Karataş,  VİŞAD Adına Ayhan Işık,  Özgürlük İçin Hukukçular Derneği adına, Mehtap Işık,  Kültür Sanat Organizatörü, Osman Ademoğlu, İş İnsanı Ayhan Aydın, sivil katılımlardan, Muhsin Furat ve Fırat Kuvetli, Yazar Behice Dinçer, Yazar Necip Yavuzer,  Gazeteci ve Doğa Fotoğrafçısı Ferzende Coşar, İş İnsanı Ekrem Arlı ve gazeteciler katıldı.

Basın camiasını temsilen Worl Türk ve Zeor Media Adına Orhan Olgun,  Serhat News Adına, Sıddık Güler, Gazetevan'dan Arif Karakaş, Gazeteci Mehmet Feyat,  Ajans65 adına Muhittin Botan,  Duvar Gazetesi Van Temsilcisi, Kadir Cesur,  Gazeteci Furkan Tunçdemir,  Şehrivan Gazetesi adına, Orhan Sağlam ve Mehmet Ali Ekinci, Tubittum ve Van Gazetesi Adına, Hikmetullah Yetkin ve bir kısım üniversite öğrencisi katıldı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2023, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER