TÜGVA'dan, Van'da yaz okulu kapanış programı…

TÜGVA tarafından 81 ilde aynı anda 6 hafta boyunca spor, gezi, kültür ve sanat faaliyetleriyle birlikte dini eğitimler de alan öğrenciler mezun oldu. Van'da ise 8 bin 800 öğrenciyle yaz okulu kapanış programı gerçekleştirildi.

TÜGVA'dan, Van'da yaz okulu kapanış programı…

Geçtiğimiz yıl 118 bin başvuruyla yapılan Yaz Okulu çalışmasında TÜGVA, 155 bin başvuruyla kendi rekorunu kırdı.

Katılımın en fazla olduğu illerden biri de Van oldu. Tören, Van Evliya Çelebi Uygulama Oteli Konferans salonunda gerçekleşti.

Törene Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nevzat Taşdemir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Ali Uca, Vaski Genel Müdürü İlker Cem Kaplan katıldı.

Kapanış Töreninde selamlama konuşması yapan, TÜGVA Van İl Temsilcisi Mehmet İsa Deniz, "TÜGVA olarak, gençlik teşkilatlarımızla, toplumun tüm bu alanlarında, Mevlâna hazretlerinin, pergel metaforundan hareketle, pergelin bir ayağını, kendi medeniyetine sabitleyen, diğer ayağıyla da dünyayı gezerek gördüğü ve öğrendiklerini, kendi öz benliğine katıp elde ettiklerini, hakkın ve hakikatin yolunda kullanacak, bir nesil yetiştirmektir. Bugün necip milletimizin teveccühüyle aziz vatanımızda 81 il 571 ilçedeki teşkilatlarımızla, öğretmenlerimizle, 155 bin gencimize ve Van'ımızda ise 8 bin 800 öğrencimiz ile yaz okulumuzu tamamlayarak sadece bir camiaya değil cemiyete adam yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Van Valisi Ozan Balcı ise 6 haftalık kurs kapsamında, yapılan programları olumlu yönde değerlendirerek, tatilde öğrencilere 'şiirle meşgul olun' diyerek konuşmasını bitirdi.

Selamlaşma konuşmalarının ardından, Yaz Okulu Öğrencileri, Kur'an tilaveti, namaz sureleri, şiirler okuyarak, ilahiler söyledi.

Törenin akabinde, yaz okulu öğrencileri sırayla sahneye davet edildi. Programın sonunda, veliler ve il protokolü sahneye davet edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2023, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER