Tarım Fuarı yarın kapılarını açıyor

12. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, yarın saat 14.00’te Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak. İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, yarın kapılarını açacak olan Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın sektörün gelişimine önemli katkılar sunacağını söyledi.

Tarım Fuarı yarın kapılarını açıyor

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim tarafından organize edilen 12. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, yarın yapılacak olan törenle kapılarını açacak.

Tarım sektörünü Van'da buluşturacak olan ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunması beklenen fuar, çok sayıda ilden firmanın katılımıyla Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Yarın açılışı yapılacak olan 12. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürünlerinin yanı sıra, 81 ilden gelen yöresel lezzetler yer alacak.

Öte yandan 12. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda başta Van olmak üzere, çok sayıda ilden firmalar ürünlerini sergileyecek. Bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyelerinin fuarı yoğun bir şekilde ziyaret etmesi bekleniyor.

GÜLER: "TARIM FUARLARI SEKTÖRÜN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR"

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler bu yıl 12. Düzenledikleri fuarlarının açılışını yarın yapacaklarını belirterek, "Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarımızı 2010 yılından itibaren düzenli olarak organize ediyor. Yarın görkemli bir törenle fuarımızın açılışını yapacağız. Tarım fuarları sektörün gelişmesine önemli katkılar sunuyor. Doğu ve Güneydoğu ekseninde Ortadoğu sektörünün buluşma noktası olan fuar, bölgenin en verimli aktivitelerinden biridir. Tarımda önemli arazilere sahip olan bölgemizin tarımsal üretiminin arttırılması için uygulanacak olan Milli Tarım Projesi sonucunda bölgede oluşacak verimliliğin izlenmesi, gelişen yeni teknolojilerin tanıtılması ve yeni kurulacak bağlantıların merkezi olması hasebiyle fuarımız büyük önem arz etmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tarımsal gelişmelerin en güzel takip yeri olan fuarımız yurt içi ve yurt dışı katılımcıları ile ekonomiye katkı sunacaktır. Her geçen yıl gelişerek büyüyen fuar, Ortadoğu ve İran başta olmak üzere bölgede bilinen ve beklenen fuar haline gelmiştir. Her yıl yüz binlerce katılımcıyı ve yüzlerce profesyonel ziyaretçiyi buluşturan fuarımız, 2022 yılında 300 firmayı ve 100 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflemektedir. Komşu il ve ülkelerden gelen profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra özellikle tarım alanında gelişmiş olan İran İslam Cumhuriyeti başta olmak üzere, diğer ülkelerden gelen yüzlerce profesyonel alıcı heyetleri ile yurt içi ve yurtdışı pazarına açılma fırsatı sunmaktadır. 30 Mart-03 Nisan 2022 Van Expo Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleşecek fuarımız bu yılda verimli ziyaretçilerini bekliyor. Ortadoğu Tarım Fuarları arasında yerini almaya aday olan fuarımız, son iki yılda olduğu gibi satış rakamları kırmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

29 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan fuarda, 81 ilden gelen yöresel ürünlerinde yer alacağı belirtildi.

Öte yandan şehrin belli noktalarında ziyaretçiler için ücretsiz servislerin kaldırılacağı ifade edildi. Fuara katılan ziyaretçilere ise ücretsiz fidan dağıtılacağı öğrenildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29