Tarım Fuarı, kapılarını açtı

Van'da bu yıl 13. düzenlenen Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. 80 stantta 150 markanın sergilendiği fuar, ilk günde yoğun şekilde ziyaret edildi.

Tarım Fuarı, kapılarını açtı

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim tarafından organize edilen 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Fuarda tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürünlerinin yanı sıra, 81 ilden gelen yöresel lezzetler yer aldı.

Bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılışına AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Değer, Van OSB Başkanı Memet Aslan, Van Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Muzaffer Bilen, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun ve Fuar Koordinatörü Kemal Ulak, TKDK Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesiminin ardından, protokol üyeleri fuar alanını gezerek, firmalardan bilgi aldı. 80 stantta 150 markanın sergilendiği fuar, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Açılış öncesi Van'ın en güzel kuzusu yarışması düzenlendi. Yarışmada 1, 2, 3 ve 4 üncüye çeşitli para ödülleri verildi.

ÇELİK: "FUARLAR GELECEĞE IŞIK TUTAR"

Açılış sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, Van'da düzenlenen fuarların her geçen yıl biraz daha değer kazandığını belirterek, "Bu yıl 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'mızın açılışını yaptık. Fuarımızın en büyük özelliği, Güney ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde nadir yapılan fuarlardan biri olmasıdır. Özellikle pavilyon bölge olarak söyleyebilirim ki; Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Siirt, Bitlis, Hakkari gibi illerin yaklaşık 9 ilin tek fuarı diyebiliriz. Çok önemli bir şey. 9 ilde yapılan tek fuar organizasyonu bu fuar organizasyonudur. Tabi burada her geçen gün fuarımız değer kazanıyor. Fuarlar genelde geçmişe değil, geleceğe ışık tutarlar. Yani bir fuarın büyüme performansından, o ildeki ticaret hacminde çok rahat görebilirsiniz. Bizim fuarımız da bu yıl tarım aletleri, tarım makineleri ve tarım teknolojileri anlamında %10'luk bir büyüme gerçekleştirdi. Bu da Van tarımının her geçen yıl daha iyiye gideceğini gösteriyor. Fuarımızda 80 firmamız 150'ye yakın markamız bulunuyor. Fuarımız 5 gün boyunca devam edecek. Pazar gününe kadar fuarımız devam edecek" dedi.

"TÜM VAN HALKINI FUARIMIZA BEKLİYORUZ"

Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda yöresel ürünler ve gurme grubunun da yer aldığını hatırlatan Çelik, "Burada da yine Karadeniz'den süt ve süt ürünleri, Ege'den zeytin ve zeytin yağlarımız, Gümüşhane'den pestil kömemiz, Türkiye'nin dört bir yanından coğrafi işaretli ve lezzetli ürünleri de yine fuarda gelen misafirlerimiz bulabilecekler. Bu fuarımıza Van ve çevre illerdeki çiftçilerimizi ve tüm Van halkını davet ediyoruz. Fuarımız saat 10.00'da kapılarını açıyor ve akşam 20.00'ye kadar devam ediyor. Pazar gününe kadar tüm misafirlerimizi fuar alanımıza bekliyoruz. Fuar alanımız için ücretsiz servislerimiz var. Ücretsiz servislerimiz Beşyol Hz. Ömer Camii'nin hemen arkasındaki Halk Eğitim Müdürlüğü önünde kalkıyor. Tüm değerli misafirlerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

"FUARLARIMIZI BU YIL İTİBARİYLE MAYIS AYINDA BAŞLATMA KARARI ALDIK"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde ciddi yıkımlara neden olan depremlerden dolayı fuarların bu yıl geç başladığını belirten Çelik, "Normalde bizim fuar takvimimizde Şubat ve Mart ayında fuarlarımız vardı. Fakat Şubat ve Mart ayındaki fuarlarımızı bu yıl itibariyle Mayıs ayında başlatma kararı aldık. Bunun iki önemli sebebi vardı. Türkiye'de bu kadar büyük bir deprem olmuşken, insanların bu kadar acıları varken, bizim burada ticaret yapıyor olmamız doğru değildi. İkinci sebebi ise, bu deprem 11 tane ili etkiledi. Bizim gelen katılımcı profilimiz, deprem olan bölgelerden gelen bir profildi. O yüzden bu iki sebebi göz önünde bulundurarak, fuarlarımızı Mayıs ayında başlatma kararı aldık" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER