Takva: Van'daki girişimci sayısı arttırılmalı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Necdet Takva başkanlığında geçtiğimiz günlerde seçimleri tamamlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın ve Genç Girişimciler İcra Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Takva: Van'daki girişimci sayısı arttırılmalı

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın ve Genç Girişimciler İcra Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, görevlerinde başarılar diledi.

Toplantıda söz alan ve önemli konulara değinen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kentteki girişimci sayısını, maaş ve vergi verenlerin sayısının attırılması gerektiğini vurguladı. Bu anlamda girişimciliğin önemine değinen Başkan Takva, girişimcilere çok fazla iş düştüğünü hatırlattı.

Kente sahip çıkılması, girişimci sayısının arttırılması ve yeni fikirlerin ortaya konulması gerektiğini de belirten Başkan Takva, Van TSO olarak her zaman girişimcilerin yanında olduklarını söyledi.

"VERGİ VERENLERİN SAYISINI ARTIRMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÜREKLİ DİLE GETİRİYORUZ"

Van'da 30 bin vergi mükellefi olduğunu belirten Başkan Takva, "Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeliğine seçilmenizden dolayı sizleri tebrik eder, yeni dönemde yapacağınız çalışmalardan dolayı şimdiden başarılar dilerim. Kurul olarak kısa zamanda bir araya gelmenizi ve kentimizin girişimciliği adına yeni fikirler ve projeler hayata geçirmenizi temenni ediyorum. Girişimciler dünyanın her yerinde önemli kişilerdir. Yer altı kaynağı ve zenginliği olmayan ülkemizde ve ilimizde, girişimcilerin önemi çok daha fazladır. Bu nedenle sizler kıymetlisiniz. 1 milyon 150 bin nüfuslu ilimizde 30 bin vergi mükellefi var. Van TSO olarak bu rakamları göz önünde bulundurduğumuzda girişimci sayısını, maaş ve vergi verenlerin sayısını artırmamız gerektiğini sürekli dile getiriyoruz. Burada siz girişimcilere çok fazla iş düşüyor. Kentinize sahip çıkmanız, girişimci sayısını artırmanız ve yeni fikirler ortaya koymanız gerekmektedir. Biz Van TSO yönetimi olarak her zaman yanınızdayız" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Erciş TSO Kadın-Genç Girişimciler İcra Kurulu üyelerinin katılım sağladığı toplantıda, TOBB Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı'na Semra Odabaşı ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına Ümit Can Sari seçildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER