Sudanlı sultandan Van TSO'ya ziyaret...

Yatırım ve ziyaret amaçlı Van’a gelen Sudan Darfur Sultanı ve Dinar Holding Sahibi Ahmed Dinar ile Yardımcısı Dr. Abdalbasit Abdalla, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (Van TSO) ziyaret etti.

Sudanlı sultandan Van TSO'ya ziyaret...

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Değer ile Eren Görsel Görmen tarafından karşılanan Ahmed Dinar’a, Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, Başkan Yardımcısı Adnan Selçuk ve İranlı yatırımcı Mehrdad Fojlaley eşlik etti.

“VAN POTANSİYELLERİ OLAN BİR ŞEHİR”

Gerçekleşen ziyarette Van’ın yatırım potansiyelleri ve alanları hakkında brifing veren Van TSO Başkanı Necdet Takva, 

“İlimiz coğrafi konumu itibariyle Avrupa ile Afrika’yı birbirine bağlayan önemli şehirlerden bir tanesidir. Coğrafi konumunun yanı sıra barındırdığı potansiyelleri, geniş yatırım alanları ve genç nüfusuyla ön plana çıkmaktadır. Van TSO olarak bu anlamda gerek ulusal gerekse de uluslararası yatırımcıları ilimize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bugün Türkiye-Sudan Ticaret Odası ile yapacağımız ‘İşbirliği Protokolü’nün de bu anlamda yatırıma vesile olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

DİNAR: VAN, YATIRIM KONUSUNDA BİZİ CEZBETTİ

Sudan Darfur Sultanı ve Dinar Holding Sahibi Ahmed Dinar ise Van'ı çok beğendiğini ve Van'da yatırım yapma konusunda düşüncelerinin olduğunu ifade etti. Dinar şunları söyledi: “Türkiye’ye daha önce geldim ve İstanbul’a gittim. İstanbul çok güzel bir şehir ama bir o kadar da kalabalık. Bugün Van’ı görme imkanım oldu. Denizi, doğası, tarihi ve bahsetmiş olduğunuz gibi potansiyelleri ile çok güzel ve yatırıma açık bir şehir. Aynı şekilde önemli bir konumda/güzergahta yer alıyor. Açıkçası bu da yatırım konusunda bizleri cezbetti diyebilirim.”

Ziyaret; Van TSO ve Türkiye-Sudan Ticaret Odası arasında imzalanan ‘İşbirliği Protokolü’ ile son buldu.
Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2022, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER