Sosyal Hizmet Kampüsü hızla yükseliyor

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsünde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor.

Sosyal Hizmet Kampüsü hızla yükseliyor

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve onların sosyal yaşama daha fazla katılımlarını sağlamak için çalışmalarını sürdüren Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi bölgede bir ilke daha imza atarak 'Sosyal Hizmet Kampüsü' kuruyor.

Türkiye'de tek örneği Tokat ilinde bulunan Sosyal Hizmet Kampüsü'nde çalışmalar hızla devam ederken, İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Galericiler Sitesi bitişiğindeki 67 bin 961 metrekarelik alan üzerine inşa ediliyor.

Toplam 14 yapı bloğundan oluşan kampüs, Aktif Yaşam Merkezi, Bakım ve Rehabilitasyon İdari binası ve konaklama binaları, Çocuk Evleri ve Spor Kompleksleri gibi ana donatılardan oluşacak.

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsünde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

PROJE BÜNYESİNDE NELER YAPILIYOR

Engelli vatandaşlar başta olmak üzere bölgedeki dezavantajlı grupların hayatlarını kolaylaştıracak olan Sosyal Hizmet Kampüsü bünyesinde 14 ana yapı bloğundan oluşan şu yapılar yer alıyor.

Aktif Yaşam Merkezi; 2 katlı ve 3 bin 900 metrekarelik alana sahip olan merkez içerisinde konferans salonu, sahne, idari personel odaları, fizik tedavi odası, görüşme salonları, oyun salonları, resim ve müzik odaları, çalışma sınıfları, bilgisayar odası, kütüphane, öfke kontrol odası, psikolog odası, aile danışman odası, bireysel görüşme odası, çocuklar için etkinlik dinlenme odası, uyku odası ile bay-bayan WC'leri ve revir bulunuyor.

Bakım ve Rehabilitasyon İdari Binası ise, 2 katlı ve 2 bin 200 metrekarelik alana sahip olan yapı bünyesinde bekleme holü, misafir kabul salonu, hemşire odası, aile görüşme odası, iş-uğraş atölyesi, bireysel eğitim odası, toplantı salonu, okuma salonu, çok amaçlı hobi odası, idari personel odaları, arşiv, revir, bay-bayan WC'leri, mescit, malzeme deposu ve mutfak yer alıyor. Aynı zamanda Bakım ve Rehabilitasyon konaklama binaları olarak 4 adet ikili konaklama binası, 1 adet tekli konaklama binası ve 1 adet aile konaklama binası yer alıyor.

Çocuk Evleri Bölümü; içerisinde sosyal tesis binası, nizamiye, konaklama ve idari bina bulunmaktadır. 510 metrekarelik bu tesis binası tek katlı bir bina içerisinde hobi odaları, aletli spor odaları, personel odaları, çok amaçlı salon, bilgisayar odası, bay-bayan, engelli WC ve soyunma odalarından oluşuyor.

Spor Kompleksleri bölümü içerisinde ise yüzme havuzu için rezerv alan, spor salonu için rezerv alan ile basketbol sahası bulunuyor. Ayrıca peyzaj alanları içerisinde çocuk oyun alanları, süs havuzu, hayvan barınakları, yürüyüş ve koşu parkurları, yeşil alan, hobi bahçeleri ve açık araç otoparkı bulunuyor.

Tüm detaylar düşünülerek tasarlanan Sosyal Hizmet Kampüsü, hem kimsesiz çocukların kalabileceği bir alan hem de bir eğitim yuvası olarak hizmet verecek.

Bu kapsamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İpekyolu Caddesi üzerinde yapımı devam eden bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsünde incelemelerde bulundu.

"ENGELLİ İNSANLARIMIZIN VE AİLELERİNİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ"

Engellilerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak kampüsün hızla tamamlandığını belirten Vali Balcı, "Van'ımızın imarı, ihyası, inşası, vatandaşlarımızın huzuru, refahı ve esenliğine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Sosyal Hizmet Kampüsünde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelli insanlarımızın ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracağız. 100 dönüm bir alan üzerine yapılan kampüste, aktif yaşam merkezi, sosyal destek hizmet binaları, spor alanları, rehabilitasyon merkezleri gibi 14 farklı yapı buluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor. Ayrıca hemen yanında engelliler için eğitim kampüsü yapılıyor. Burada da anaokulu, ilkokul ile uygulama ortaokulu ve lisesi bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Van'ımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER