Skor Vanspor’a yakışmadı

Gönül isterdi ki yine köşe yazının başında takımımızın aldığı galibiyeti veya beraberliği tebrik edelim. Ne yazık ki olması gerekirken olmadı.

Skor Vanspor’a yakışmadı

Ligin ilk 6 haftasını galibiyetle kapatan ekibimiz, 18 puanla liderlik koltuğuna oturmuş, şehre büyük bir umut vermişti. Kentin her tarafında, lider olan takımın elde ettiği bu başarısı ve istikrarın devam edeceği konuşuluyordu.

1461 Trabzonspor deplasmanına giden takımımızın kesinlikle bu önemli deplasmanda ya galibiyet yada beraberlikle döneceğinin beklentisi vardı. Çünkü burada alınacak puan veya puanlar şampiyonluk yolunda altın değerinde olacaktı.

Bu inançla gerek Van, gerekse diğer şehirlerden onca taraftar da bu umutla takımı desteklemek adına Trabzon’a gitmişti. Ne yazık ki Trabzon deplasmanından umduğumuzu bulamadık ve farklı bir mağlubiyetle liderlik koltuğunu Trabzon'da bırakarak döndük. Böylesi farklı bir mağlubiyet kente yıldırım gibi düştü. Herkes şok ve üzgün…

Haftalardır yazıyoruz, söylüyoruz, dile getiriyoruz, takım kazanıyor ama kötü futbol sergiliyor. Bu futbolun mutlaka düzeltilmesi lazım diye. Bu böyle gitmez dedik, işte sonuç. En önemli rakibe karşı sergilenen kötü futbol, kötü skor getirdi.

Böyle farklı bir mağlubiyetin ardından kim bu takım şampiyon olur diyebilir? Hep kazanacağız diye bir kaide yok. Mağlup olmak elbette normaldir ama böylesi önemli bir maçta hem de rakibin olan takıma farklı bir skorla mağlup olmak normal değildir.

İlk 6 maçta 6 galibiyet alan bu takım, rakipler zayıf olmasına rağmen hiç bir maçta sahadan böyle bir skorla ayrılamadı. Şimdi birileri diyecek ki bir mağlubiyetin ardından eleştirmek niye. Bende diyorum ki madem bu kadar emek verildi, madem hedef şampiyonluk, o zaman Trabzon'da şampiyon bir takıma yakışır bir futbol sergilemeliydi.

90 dakika boyunca kaç pozisyonumuz var? Bu takımın teknik kadrosu nasıl maç izliyor? Rakip takımları nasıl izletiyor? 6 haftadır hiç mi takımın sergilediği futbolu görmediler. Veya gördüler de düzeltme yoluna neden gidemediler? Birde merak ediyorum. Teknik kadro 1461 Trabzon’u izletip bilgi almadı mı? Böylesi önemli bir maçta doğru dürüst bir pozisyona bile giremedik. Kimse çıkıp da iyi oynadık, iyi mücadele ettik ama kazanamadık demesin. Çünkü sonuç ortada.

Evet, önemli bir maç ve kötü bir mağlubiyetti. 2 haftadır oturduğumuz liderlik koltuğunu bu maç sonrası averajla Erokspor'a devrettik. Bu gerçekten çok üzücü oldu. Bakın, Erokspor, Diyarbekirspor maçı galibiyetiyle lider olurken, alttan Ankaraspor geliyor, 1461 Trabzon geliyor, Bucaspor geliyor, daha gelecek olanlarda var.

Aradaki puan farkları kapanmak üzere. Bizim bu saatten sonra çok daha dikkatli olmamız gerekir. Aksi taktirde ilk 6 haftada aldığımız galibiyetlerin sevinciyle kalırız. Yazık günahtır. Maddi ve manevi emek veriliyor, onca zaman harcanıyor, bir kent umutla bekliyor. Bunların heba olmaması için, boşa gitmemesi için, takımın futbol adına düzelmesi ve teknik kadronun acil tedbirler alması önemlidir.

Başarı Play-Off’a kalmak değil, başarı şampiyonluktur, düşüncesiyle hareket ederek ve bu mağlubiyetten bir ders çıkartarak daha disiplinli bir şekilde devam etmemiz önemlidir. Çünkü 7 haftayı geride bıraktık. Artık hem lig oturdu hem de güçlü ve zorlu rakiplerle mücadele edeceğiz. Hiç bir karşılaşma kolay olmayacak. Ligin seyri değişti. Önümüzdeki süreç bir yandan liderlik, bir yandan Play-Off’a kalma, bir yandan da kümede kalma mücadelelerine sahne olacak.

Kısacası artık her maç kıran kırana ve çetin geçecek. Ligin 8. Haftasında Cumartesi günü kritik ve zorlu bir maç bizi bekliyor. Liderliği kaptırdığımız ve eşit puana sahip olduğumuz Esenler Erokspor konuğumuz.

Bu maç öyle bir maç ki ya liderliği geri alacağımız, yada zirveden biraz uzaklaşacağımız bir maç konumunda. O yüzden bu kritik ve zorlu maça takım çok iyi hazırlanmalıdır. Özellikle 1461 Trabzon maçı unutulup tamamıyla Erokspor maçına adapte olunmalıdır.

Kendi sahamızda rakibimiz olan bir takıma kesinlikle puan veya puanlar kaptırmamalıyız. Çok çalışılmalı, özellikle teknik kadronun rakip Erokspor iyi ezberlemesi ve sahada çözerek ani hamlelerle skora gitmesi önemlidir.

Evet, geride kalan 7 haftalık maratonda 6 galibiyet 1 mağlubiyet. Rakip filelere atılan 10, kalemizde ise görülen 6 gol. Averajımız artı 4. Şampiyonluğa oynayan bir takım olarak önümüzdeki süreçte bu tablonun altına düşmeden, üstüne koyarak yolumuza devam etmemiz gereklidir.

Temennimiz takımımızın Erokspor maçıyla yeniden bir galibiyet serisi yakalaması ve bu güzide kentin beklentisi olan şampiyonluğu bu sezon bu kente getirmesidir.

Cumartesi kendi sahamızda oynayacağımız bu önemli ve kritik Erokspor maçında takımımıza başarılar diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2023, 11:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Van Spor böyle mi olmalıydı?
Van Spor böyle mi olmalıydı? - 8 ay Önce

Vasat bir 3.lig oyuncusu gibi oynayan oyuncu profiliyle,,vasat bir 3.lig takımının oyun kalitesiyle, top kayıplarıyla, sistemsiz ve disiplinsiz oyun stiliyle, güçlükle alınabilen bazı galibiyetlerle, hırs ve teknik eksikliğiyle, takım ruhu eksikliğiyle liderlik de olmaz, şampiyonluk da olmaz, 1.lige de çıkılmaz. Önce güven veren, göz dolduran, takdir toplayan bir oyun ile 90 dakika boyunca tribünleri mest etmek lazım. Sezon sonunda bu grubun ilk beşinde Van Spor'un olmayacağına dair ciddi ve haklı endişelerimiz var. Tüm oyuncular ve tüm takım kendine gelmeli. 2.ligde oynadıklarını, en az altı tane ciddi rakiplerinin olduğunu unutmamalı. Bu hafta varlığını ortaya koyup sahasında Erok Spor'u en az 3-0 yenmeli. Kendi maçlarını izleyip hata ve eksiklerini kendileri de görsünler. Defans, orta saha ve forvet elinden geleni yapmalı ve görevini hakkıyla yapmalı. Önümüzdeki dört beş maç sonucu belirleyecek. Hep birlikte göreceğiz.

SIRADAKİ HABER