Siyer-i Nebi ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) işbirliğinde organize edilen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’ sonuçlandı.

Siyer-i Nebi ödülleri sahiplerini buldu

‘Gençler Efendimizin İzinde’ sloganıyla Van’da düzenlenen yarışmada dereceye öğrenciler, ödüllerini geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen programla aldı.

AGD Van Şubesi’nin ev sahipliğindeki programa Şube Başkanı Ömer Gündüz ve komisyon başkanlarının yanı sıra ödül kazanan öğrencilerin aileleri de katıldı.

Sunuculuğunu Tertip Komitesi Başkanı Suat Atalay’ın yaptığı program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

GÜNDÜZ: "BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile düzenlenen yarışmanın ortaokul ve lise kategorilerinde gerçekleştiğini hatırlatan AGD Şube Başkanı Ömer Gündüz, “Kaybedeni olmayan yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Geleneksel hale gelen yarışmaya Türkiye çapında olduğu gibi Van’da da çok sayıda öğrencinin katıldığını anlatan Ömer Gündüz, dereceye giren yarışmacıları kutladı.

“Peygamber sevdalısı çocuklar yetiştiren aileleri ve eğitimcilerimizi de tebrik ediyorum" diyen Gündüz, "Siyer-i Nebi Yarışması, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’i anmak ve anlamak için büyük bir fırsat sunuyor. Cenab-ı Allah hepimize, özellikle toplumun bu kadar ihtiyaç içinde olduğu bir dönemde Peygamber Efendimiz’i anlamayı ve O'nu örnek alarak yaşamayı nasip etsin” diye konuştu.

Yarışmaya sponsor olarak öğrencilerin hediyelerini karşılayan hayırseverlere de teşekkür eden Başkan Gündüz, tüm öğrencileri yeni sezonda düzenleyecekleri etkinliklere katılmaya davet etti.

6 ÖĞRENCİYE BURS VE KİTAP SETİ

Yapılan konuşmanın ardından lise ve ortaokul kategorilerinde ilk 3'e giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Programda 6 öğrenciye eğitim bursu ve kitap seti armağan edildi.

Ailelerin de çocuklarının mutluluklarına ortak olduğu program ikramların ardından dua ile son buldu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2022, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER