Silahlı saldırı iddiaları, galibiyeti gölgeledi

Vanspor ile Zonguldak Kömürspor arasında dün oynanan maçta, uzatma dakikalarında gelen golle Vanspor rakibini 1-0 mağlup ederken, Vanspor kulüp başkanının rakip soyunma odasına silahlı baskın düzenlediği iddiaları, gündemin seyrini değiştirdi. Zonguldak medyasının yanı sıra, başka basın yayın organlarında da bir kulüp başkanından dolayı 'Van' hedefe konuldu.

Silahlı saldırı iddiaları, galibiyeti gölgeledi

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve oynadığı tüm maçları kazanan Vanspor'da, son haftalarda kulüp başkanının tavrı konuşuluyor. Ligin ikinci haftasında Van'da oynanan Vanspor ile Adıyamanspor maçında gazetecilerin basın tribününe girmesini engelleyen ve kentteki gazetecilerle ağız dalaşında bulunan kulüp başkanı, sonraki haftalarda da çeşitli ortamlarda gazetecileri hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Kendisini destekleyen bazı taraftarların, sosyal medyada gazetecilere yönelik eleştiri ve hakaretlerine ses çıkarmayan kulüp başkanı, geçtiğimiz dönem bazı maçlarda taraftarların Vanspor'lu futbolculara küfürlü tezahüratlarına da ses çıkarmamış, kendisini öven sloganlara ise selamla karşılık vermişti.

Tartışılan kulüp başkanının, Van'da oynanan son maçta rakip soyunma odasını silahla bastığı iddiaları, ulusal medyaya bile yansıdı.

NTV'de yer alan haberde, "TFF 2'nci Lig'de Vanspor Futbol Kulübü, Zonguldak Kömürspor'u konuk etti. Maçın ardından Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak'ın korumaları ve kulüp yöneticileri ile Zonguldak Kömürspor soyunma odasını bastığı, futbolcuları darp ettiği iddia edildi. Gelişmelerin ardından iki takımdan da açıklama geldi" denildi.

Hürriyet Gazetesi haberine, Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk'ün sözlerini yansıtarak, "Vanspor kulüp başkanı, korumaları ve bir iki yönetici ile birlikte soyunma odasına gelmiş, futbolculara küfür etmeye başlayınca olaylar koridorlarda devam etmiştir. Spor alanlarına silahla girilmesinin yasak olduğu herkes tarafından bilinmektedir. İhmali olanlarla alakalı en üst seviyede müracaatlarımızı yaptık" dedi" şeklinde haberi okuyucularına servis etti.

CNNTürk yaptığı haberde, "TFF 2'nci Lig Beyaz Grup 6'ncı haftasında Vanspor Futbol Kulübü, Zonguldak Kömürspor'u konuk etti. Ev sahibi ekibin 1-0 sahadan galip ayrıldığı maçın ardından Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak'ın korumaları ve kulüp yöneticileri ile Zonguldak Kömürspor soyunma odasını bastığı, futbolcuları darp ettiği iddia edildi" ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak'ta yayınlanan haberde, "Zonguldak Kömürspor'dan Vanspor FK maçı sonrası yaşananlara ilişkin açıklama yapıldı. Rakip takım başkanı Feyat Kıyak ve beraberindekilerinin, Zonguldak Kömürspor soyunma odasına girerek silahla tehditler savurduğu ve oyunculardan Egemen ve Nuri'yi darp ettiği öne sürüldü. Vanspor FK ise bu iddiaları yalanladı" ifadeleri yer aldı.

Yeniçağ Gazetesi, yaptığı haberde "Mücadelenin son düdüğünün ardından skandal bir olay meydana geldi. Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak'ın korumalarıyla birlikte Zonguldak Kömürspor soyunma odasına geldiği ve silah çektiği iddia edildi" ifadelerine yer verdi.

Z Haber ise söz konusu olaylarla ilgili, "Vanspor - Zonguldak Kömürspor'un olaylı maçının son dakikalarında yaşananlar sahada sınırlı kalmadı. Soyunma odasında da devam etti. Deprem'de Van'a koşan Zonguldaklı maden işçilerinin torunları Vanspor maçı sonrasında soyunma odasında saldırıya uğradı silahla tehdit edildi." ifadelerini kullandı.

Ajansspor ise yaptığı haberde, "Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak, korumalarıyla Zonguldak Kömürspor soyunma odasına gelerek silah çekti. Çıkan olaylar güçlükle yatıştırılırken Zonguldak Kömürspor kafilesinin uzun süre Van Atatürk Stadyumu'ndan ayrılamadığı belirtildi. Daha sonra emniyet ekiplerinin takviye kuvvet istemesinin ardından geniş güvenlik önlemleri aldığı vurgulandı" ifadeleri yer aldı.

Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi'nde, "Vanspor Başkanı Feyat Kıyak ve yanında bulunan 4 kişi Zonguldak Kömürspor soyunma odasına silahla bastığı öğrenildi. Saldırıda ise kaleci Egemen ve Nuri'yi darp ettiler" şeklinde haber yapıldı.

Goal.com internet haber sitesinde de söz konusu olaylarla ilgili, "Vanspor Başkanı Feyat Kıyak ve yanında bulunan 4 kişi Zonguldak Kömürspor soyunma odasına silahla bastığı öğrenildi. Saldırıda ise kaleci Egemen ve Nuri'yi darp ettiler" iddialar yazıya döküldü.

Sondakika.com internet sitesinde ise Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk'ün açıklamalarına yer verildi. Öztürk, Vanspor FK Başkanı ve yöneticilerinin soyunma odasına girerek futbolculara küfür ettiğini ve darp ettiğini açıkladı. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da olayı kınayarak sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu vurguladı" ifadeleri yer aldı.

Haber7, Oda TV, Birgün Gazetesi, Sözcü Gazetesi, Rudaw, Gazete Duvar, Haberler.com, Pusula Gazetesi, Şafak Gazetesi, Yeni Adım Gazetesi, Press67, Spor Depor, İmza Gazetesi, Ereğli Önder Gazetesi gibi birçok basın yayın ve medya organlarında Vanspor kulüp başkanı ve bazı yöneticiler hedef alındı.

Bazı köşe yazarları ise, Vanspor Başkanıyla ilgili içinde küfürler barındıran yazılar kaleme aldı.

Vanspor Kulübü ise yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları yalanlayarak, "Bahse konu asılsız haberlerde geçen darp olayı ve silahlı baskın asla yaşanmamıştır" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER