Serik Belediyespor, Vanspor maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'a 1-0 mağlup olarak play-off yolunda yara aldı. Play-off potasındaki Sakaryaspor, Kırşehir Belediyespor'un kazanması sonucu, Vanspor, ikinci sıradan dördüncü sıraya geriledi.

Serik Belediyespor, Vanspor maçının detayları…

  Son haftalarda istikrarlı bir oyun ortaya koyan ve 3 galibiyet, 1 beraberlik alan Vanspor, ligin 32. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'a 1-0 mağlup olarak, önemli 3 puan kaybetti. Rakiplerin puan aldığı haftada mağlup olan Vanspor, 57 puanla dördüncü sırada yer aldı.

  Serik Belediyespor karşısında önemli ataklar bulmasına rağmen gol yollarında etkili olamayan Vanspor, sahadan puansız ayrıldı. Özellikle ikinci yarıda oyunu rakip alana yıkmayı başaran Vanspor, aradığı golü bir türlü bulamadı.

  Serik Belediyespor Engin Korukır teknik sorumluluğunda; İbrahim Demir, Atakan Cangöz, Murat Gürbüzerol, Sinan Kalaycı, Ahmet Bahçıvan, Yusuf Onur Arıkan, Abdulsamet Burak, Murat Erdemir, Cenk Kaplan, Burak Albayrak ve Emre Bekir onbiri ile çıktı.

  Vanspor ise Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Emre Özkan, Şiyar Kepir, Barış Gök, Abdulkadir Özdemir, Sedat Komi, Üzeyir Ergün, Sedat Cengiz, Ali Say, Muhammet Mahmut Emir ve Burhan Arman onbiri ile çıktı.

  Serik İsmail Oğan Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı Adnan Deniz Kayatepe, Mert Baykal, Sabri Öğe ve Oğuzhan Çakır hakem dörtlüsü yönetti.

  SERİK BELEDİYESPOR GOLÜ ERKEN BULDU

  İlk yarıya ev sahibi takım Serik Belediyespor başladı.

  2. dakikada Vanspor'un geliştirdiği organize atakta savunma son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

  11. dakikada Vanspor'un geliştirdiği kontra atakta savunmanın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Sedat Cengiz, ceza alanı içine kadar girerek yerden sert ve düzgün vurdu. Top az fakla yandan auta çıktı.

  15. dakikada Serik Belediyespor 1-0 öne geçti. Geliştirilen kontra atakta topu önünde bulan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Murat, topu kaleci Aydın'ın üzerinden filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

  23. dakikada Vanspor'un geliştirdiği atakta, Muhammet Mahmut topu filelere gönderdi fakat hakem öncesine faul olduğu gerekçesi ile golü vermedi.

  43. dakikada Vanspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sedat Cengiz'in köşe vuruşundaki ortasında, Şiyar'ın kafa vuruşunu kaleci son anda çıkardı. Devam eden atakta savunma topu uzaklaştırdı.

  İlk yarı Serik Belediyespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

  VANSPOR, BASKIN OYNADI AMA GOL ATAMADI

  İkinci yarıya konuk Vanspor başladı.

  48. dakikada Serik Belediyespor'un Murat ile geliştirdiği atakta savunma son anda araya girdi.

  50. dakikada Vanspor'da Abdulkadir'in uzaktan sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

  55. dakikada Vanspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sedat Cengiz'in pasında sol kanatta topla buluşan Ali Say, rakiplerini çalımlayarak sert vurdu, kalecinin ilk hamlesinden sonra direğe çarpan top çizgiden oyun alanına geri döndü.

  56. dakikada Serik Belediyespor'da Abdulsamet Burak sarı kart gördü.

  58. dakikada Vanspor gole bir kez daha yaklaştı. Sedat Cengiz'in pasında ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Ali'nin vuruşunda, top kaleciden oyun alanına döndü.

  59. dakikada Vanspor'un geliştirdiği atakta Ali'nin pasında ceza alanı dışında topla buluşan Sedat'ın vuruşunda top savunmadan döndü. Dönen topu önünde bulan Burhan sert vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.

  60. dakikada Serik Belediyespor'da Atakan sarı kart gördü.

  Vanspor bu dakikalarda ataklarını sıklaştırdı.

  63. dakikada Vanspor'da Muhammet Mahmut yerini Ömer Yıldız'a bıraktı.

  67. dakikada Serik Belediyespor'da Murat Gürbüzerol yerini Ahmet Atik'e bırakırken, Ahmet Bahçıvan ise yerini Kaan Mert Nasırcılar'a bıraktı.

  74. dakikada Vanspor'da Sedat Komi yerini Yakup Demir'e bırakırken, Serik Belediyespor'da ise Sinan Kalaycı yerini Tufan Kelleci'ye bıraktı.

  83. dakikada Serik Belediyespor'da Kaan, Vanspor'da ise Sedat Cengiz sarı kart gördü.

  84. dakikada Vanspor'da Abdulkadir Özdemir yerini Berkan İbrahim Çakır'a bırakırken, Burhan Arman ise yerini Utku Şen'e bıraktı.

  85. dakikada Vanspor'da Emre Özkan sarı kart gördü. Aynı dakikada Serik Belediyespor'da Emre Bekir yerini Ergün Nazlı'ya bıraktı.

  Başka ve önemli atak olmayınca maç Serik Belediyespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

  VANSPOR'UN RAKİPLERİ  KAZANDI

  Lider Eyüpspor, deplasmanda Etimesgut Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek, puanını 78'e çıkardı ve 1. Lig kapısını sonuna kadar araladı. Etimesgut Belediyespor ise bu mağlubiyetle 52 puanla yedinci sıraya geriledi. Sakaryaspor, deplasmanda Elazığspor'u 6-1 gibi net bir skorla mağlup ederek 60 puanla ikinci sıraya yükselirken, Elazığspor ise 26 puanla on sekizinci sırada kaldı.

  Kırşehir Belediyespor, deplasmanda Sivas Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek 59 puanla üçüncü sıraya yükselirken, Sivas Belediyespor bu mağlubiyetle 37 puanla on dördüncü sırada kaldı. Serik Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Vanspor, 57 puanla ikinci sıradan dördüncü sıraya gerilerken, Serik Belediyespor puanını 48'e çıkardı ve onuncu sıradaki yerini korudu.

  Kırklarelispor deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 3-1 mağlup ederek 57 puanla beşinci sıradaki yerini korurken, Kardemir Karabükspor ise 2 puanda kaldı. Bodrumspor deplasmanda Mamak FK'yı 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek, 55 puanla altıncı sıraya yükselirken, Mamak FK ise bu mağlubiyetle 24 puanla on dokuzuncu sırada kaldı.

  Sekizinci sıradaki Turgutluspor evinde Tarsus İdman Yurdu'na 2-0 mağlup olarak 49 puanda kalırken, Tarsus İdman Yurdu ise bu galibiyetle puanını 48'e çıkardı ve dokuzuncu sıradaki yerinde kaldı. On birinci sıradaki Karacabey Belediyespor deplasmanda Pendikspor'la 0-0 berabere kalarak puanını 44 yaparken, Pendikspor ise 41 puanla on ikinci sırada kaldı.

  On üçüncü sıradaki Pazarspor, deplasmanda Bayburt Özel İdarespor'a 2-0 mağlup olarak 38 puanda kalırken, Bayburt Özel İdarespor ise bu galibiyetle puanını 37'ye çıkardı ve 15'nci sıraya yükseldi. 1922 Konyaspor ise deplasmanda GMG Kastamonuspor ise 1-1 berabere kalarak 35 puanla 16'ncı sıraya gerilerken, GMG Kastamonuspor ise 32 puanla 17'nci sırada kaldı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER