Serik Belediyespor- Vanspor maçının detayları…

TFF 2. Futbol Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Vanspor, Antalya temsilcisi Serik Belediyespor'a konuk oldu. Van temsilcisi, Bertuğ Bayar ve Kerem Çağatay'ın kaydettiği golle rakibini 2-0 mağlup ederek, puanını 9'a çıkardı ve 3'te 3 yaptı.

Serik Belediyespor- Vanspor maçının detayları…

Ligin 3. Haftasında deplasmanda Serik Belediyespor'a konuk olan Vanspor, sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bir çok net ataktan faydalanamayan Van temsilcisi, buna rağmen rakibini 2-0 mağlup ederek, üçüncü maçını da kazandı.

Serik İsmail Oğan Stadındaki karşılaşmayı; Semih Kurt, Mehmet Ali Vardar, Volkan Esen ve Süleyman Bahadır hakem dörtlüsü yönetti.

Serik Belediyespor Şenol Demir teknik sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Erbay Eker, Emir Yazıcı, Muhammet Mahmut Emir, Yunus Emre Çakır, Hakan Olkan, Mert Caymaz, Sinan Kalaycı, Emrah Tacir, Ercüment Eray Ataklı ve Muhammet Akpınar onbiriyle çıktı.

Vanspor ise Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Kerem Çağatay, Harun Kavaklıdere, Bertuğ Bayar, Hasan Bilal, Emre Öztürk, Erdem Seçgin, Onurcan Güler, Medeni Bingöl, Abdulcebrail Akbulut ve Burak Kavlak onbiriyle çıktı.

Vanspor taraftarlarının takımı yalnız bırakmadığı maç, sıcak bir havada oynandı.

İLK YARININ TEK GOLÜ BERTUĞ'DAN…

Maça Vanspor başladı.

İlk dakikalarda iki takım da kontrollü oynadı.

8. dakikada gelişen Vanspor atağında Harun Kavaklıdere yerde kaldı. Hakem serbest vuruş kararı verdi. Hasan Bilal'in kullandığı vuruşta, top Vanspor'da daha önce fileleri koruyan kaleci Salih Şenbaş'ta kaldı.

12. dakikada Serik Belediyespor Sinan Kalaycı ile korner kullandı, ceza alanı içinde Cebrail kafa ile vurdu, ama kaleci Nurullah gole izin vermedi.

25. dakikada Vanspor atağında Hasan Bilal'in pasında Bertuğ ceza sahası dışında yerde kaldı. Hakem serbest vuruş kararına hükmetti. Serbest vuruş kullanılmadan su molası verildi.

29. dakikada serbest vuruşu ceza sahasının hemen dışından Hasan Bilal kullandı. Kaleci Salih topu kornere çeldi.

34. dakikada Serik Belediyespor önemli bir atağı değerlendiremedi. Eray'ın pasında Muhammet kaleci ile karşı karşıya kaldı, ancak kötü vurdu.

37. dakikada Vanspor'da Harun fileleri havalandırdı, ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

40. dakikada ev sahibi takım atağında Eray sol çaprazdan yerde kaldı, hakem serbest vuruş kararı verdi. Sinan'ın kullandığı serbest vuruşta, Hakan istediği gibi kafa vuramadı ve top auta gitti.

42. dakikada Vanspor golü buldu. Harun'un soldan geliştirdiği atakta verdiği pası ceza sahası içinde tek vuruşla filelerle buluşturan Bertuğ, takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1

44. dakikada kırmızı siyahlı takımın atağını faulle durduran Sinan Kalaycı sarı kart gördü.

45. dakikada Serik Belediyespor'dan Yunus Emre Çakır da sarı kart gördü.

İlk yarının bitimi için hakem en az 5 dakika uzatma gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA KEREM ÇAĞATAY SAHNE ALDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi Serik Belediyespor iki oyuncu değişikliği ile başladı. Emir Yazıcı yerini Ömer Faruk Yılmaz'a bırakırken, Emrah Tacir ise yerini Oğuzhan Doğan'a bıraktı.

48. dakikada Vanspor'da Onurcan rakip oyuncular tarafından ceza alanı içinde düşürüldü, hakem devam kararı verdi.

51. dakikada Vanspor net gol atağından faydalanamadı. Hasan Bilal rakiplerini çalımlayarak topu müsait pozisyondaki Bertuğ'a aktardı. Bertuğ önemli ataktan faydalanamadı.

57. dakikada Vanspor'da bu kez Bertuğ ceza alanı içinde yerde kaldı, hakem tekrar devam kararı verdi.

58. dakikada Vanspor'da Harun net ataktan faydalanamadı.

63. dakikada Vanspor iki oyuncu değişikliği yaptı. Bertuğ yerini Bahattin Berke Demircan'a bırakırken, Onurcan ise yerini Muhammed Ali Doğan'a bıraktı.

67. dakikada Vanspor durumu 2-0 yaptı. Erdem Seçkin'in ceza alanı içine kestiği topa gelişine vuran Kerem Çağatay, fileleri havalandırarak takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

69. dakikada Serik Belediyespor'da Ercüment Eray Ataklı yerini Mustafa Ethem Erboğa'ya bırakırken, Mert Caymaz ise yerini Ergün Nazlı'ya bıraktı.

73. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal yerini Alpay Koçaklı'ya bıraktı.

87. dakikada Serik Belediyespor'da Sinan'ın uzaktan sert şutunda top kaleci Nurullah'ta kaldı.

90. dakikada Vanspor'da Harun Kavaklıdere yerini Ahmet Ülük'e bırakırken, sakatlanan Alpay Koçaklı ise yerini Ahmet Eren'e bıraktı.

Maçın sonuna 5 dakika uzatma eklendi.

90+2. dakikada Serik Belediyespor'da Muhammed Mahmut Emir sarı kart gördü.

Başka önemli atak olmayınca Vanspor sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER