Şen: Partimin başarısı için adayım!

CHP'de uzun yıllar Van İl Başkanlığı ve çeşitli görevlerde bulunan Cemal Şen, önümüzdeki süreçte yapılacak olan CHP Van İl Başkanlığı Kongresinde CHP Van İl Başkanı Adayı olduğunu açıkladı. Şen, kentteki bütün küskünleri kucaklayan bir politika benimseyeceklerini dile getirdi.

Şen: Partimin başarısı için adayım!

Kendisini destekleyen üyelerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında CHP Van İl Başkanı Adayı olduğunu açıklayan Cemal Şen, 31 Mart 2024 yılında Türkiye genelinde yapılacak olan mahalli seçimlerde CHP'nin şahlanışının başlayacağını vurguladı.

Yoğun bir katılımla başkan adaylığını açıklayan Cemal Şen, CHP'yi Türkiye genelinde ve Van'da zirveye taşıyacaklarını belirterek, kentteki bütün CHP küskünleri ile kucaklaşacaklarını ve el ele vererek CHP'yi Van'da iyi bir noktaya taşıyacaklarını söyledi.

"TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Kısaca kendinden bahsederek konuşmasına başlayan Cemal Şen, "Çok büyük mücadeleler vererek buralara kadar geldim. Uzun bir süre Diyarbakır cezaevinde yattım. Siyasete çok zor şartlar altında başladım. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye'de ekonomi dibe vurmuş. Siyasal irade tamamen işgal altındadır. Meclis tümüyle saf dışı edilmiştir. Basın büyük bir baskı altındadır. Düşünce özgürlüğü büyük bir baskı altında ve adeta yasaklanmıştır. İnsanların düşünme iradeleri dahi suç sayılıyor. Özellikle Türkiye'nin gerçeklerini, kamuoyu ile halk ile paylaşan basın emekçilerinin yanı sıra, her gün onlarca insan gözaltına alınıp, tutuklanıp, cezaevine atılmaktadır. Bu benim ülkemin bir ayıbıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı antiemperyalist, antifaşist mücadelenin sonucunda ülkenin kaderi bu olmamalıydı. Benim ülkem İsviçre'den, İsveç'ten, Fransa'dan ve diğer ülkelerden daha demokrat olması gerekiyor. Ama maalesef bizi yönetemeyecek, bize yakışmayacak bir sistem oluştu. Bu sistem hepimizi susturdu. Hepimizi körleştirdi ve sağırlaştırdı" dedi.

"BENİM GENEL BAŞKANIM VE PARTİMİZİN TÜM ETKİLİ ORGANLARI BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongre ve kurultay sürecinin, Türkiye'nin demokrasisine çok ciddi katkılar sunacağı inancını taşıdığını belirten Şen, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu kurultay sürecinde çok önemli hedeflere yürüyeceğine, Türkiye'nin aydınlanmasına, Türkiye'de demokrasi ve demokratik kuralların yeniden inşasına katkı sunacağı inancını taşıyorum. Benim genel başkanım ve partimizin tüm etkili organları bizim için bir değerdir. Onlara inanarak, onların yolunda, onlarla birlikte Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu inşa sürecinde yorulan arkadaşlarımız olabilir. Umudunu kaybeden arkadaşlarımız olabilir. Ama biz ant içmişiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün, kuruluşun ve kurtuluşun partisini asla terk etmeyeceğiz. Birileri bu beklenti içerisinde olabilir. Ben yerel seçimlerin de bazılarının söylediği gibi Cumhuriyet Halk Partisi 11 büyükşehir belediyesini kaybedecek, %15'lere düşecek gibi bir kaygı yaşamıyorum. Önce insan kendisine inanmalı. Özgüven çok önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ulusal iktidar yürüyüşünü, yerel iktidarlardan başlatacağız. Önce kurultay süreci, sonra yerel yönetimlerin iktidarı, sonra yerel yönetimlerin getireceği ulusal iktidara adım adım, hızlı bir şekilde yürüyeceğiz" diye konuştu.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE YENİ BİR İVME KAZANDIRACAĞIM"

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Şen, "Ben bunlara, sizlere inanarak, ilçe başkanlarıma inanarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ileri gelenlerine inanarak, sevgili genel başkanıma inanarak, merkez yürütme kurul üyelerine inanarak, parti meclisine inanarak, Türkiye halklarına inanarak ben bu tarihi günde Cumhuriyet Halk Partisi'nin bana yüklediği, yükümlükleri, sorumlulukları yerine getirmek için Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığı'na adayım. Hiçbir güç, hiçbir algı, hiçbir irade, beni umutsuzluğa sevk edemez. Ben tek başıma kalsam da bu örgütü, bu emekçileri, bu kadın yoldaşlarımı, bu genç kardeşlerimi yalnız bırakmayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yeni bir ivme kazandıracağım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'ni 2011, 2012, 2013, 2014, 2015'te salon salon, kapı kapı dolaşarak anlatıyordum. Siz kimi korkutuyorsunuz. Benim örgütüm onurlu bir örgüttür. Benim ilçe başkanlarım benim sol yüreğimde saklıdır ve değerlidirler. Onların benim yol arkadaşlarımdır. Onlar benim dava arkadaşlarımdır. Elbette herkesin bir tercihi olacaktır. Ben buna saygılıyım. Biz partimizi iktidara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

"BİZ SEVDALIYIZ"

Daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Başkan Adayı Şen, teşkilata küskün olanları kucaklayacaklarını belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde küsme, darılma, kırılma olmaz. Çünkü biz çıkar ilişkisiyle bir araya gelmemişiz. Biz bir sevda ile gönül rıza ile bir araya gelmişiz. Biz sevdalıyız. Bana dargın olan tüm arkadaşlarımın elini tutacağım. Bana küsen tüm arkadaşlarımdan özür dileyeceğim. Biz böyle bir çınarız. Bu Mustafa Kemal Atatürk'ün diktiği ve büyüttüğü çınardır. Bu çınar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Halk Partisi'nindir. Ben sitem etmiyorum. Sevgimiz kalbendir. Aşkla başlayıp, aşkla biter" diye konuştu.

Şen'in basın toplantısına CHP İpekyolu İlçe Başkanı Ömer Doğan, CHP Van Milletvekili Aday Adayı Selçuk Coşkun ve çok sayıda partili katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2023, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER