Sayğın: Büyük bir kardeşlik örneği sergilendi

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ve etkilenen 10 kentin yaralarının hızlı bir şekilde sarılabilmesi için yapılan deprem faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Sayğın, yapılan yardımlarla kardeşlik örneğinin sergilendiğini vurguladı.

Sayğın: Büyük bir kardeşlik örneği sergilendi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin hemen ardından oluşturulan takip masası ile deprem bölgesine acil yardımları göndermeye başlayan HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, deprem faaliyetleri ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Hür Dava Partisi Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında yapılan yardımlarda büyük bir kardeşlik örneğinin gösterildiğine vurgu yapıldı.

“DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZE YARDIMLAR ULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR”

Deprem faaliyetleri ile ilgili bilgi veren HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve toplam 10 ilimizi etkiyen deprem nedeni ile hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine ve depremden etkilenen herkese Allah’tan sabır diliyoruz. Deprem sürecinde İl Başkanlığımızın yapmış olduğu faaliyetlere ilişkin bilgilendirme amaçlı bu açıklamayı yapıyoruz. 6 Şubat günü takip masası oluşturulmuş ve ilk toplantı yapılmıştır. Toplantı ardından faaliyetlere başlamıştır. Bu kapsamda acil ihtiyaçların karşılanması konusunda üye gönüllü ve tüm halkımıza yardım çağrısında bulunulmuş, ilimizde bulunan STK’lar Aracılığı ile depremzede kardeşlerimize yardımlar ulaştırılmaya çalışılmıştır. Ardından il Başkanlığımız AFAD koordinasyon merkezini ziyaret etmiş, çalışmalar hakkında bilgi almıştır. İlimize gelen depremzede kardeşlerimizin yerleştirilmesi, gelenlerin ihtiyaçlarının karşılanması ve AFAD ile koordineli bir şekilde çalışılması konusunda görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Sorunların acil çözümü için AFAD İLE doğrudan iletişim numaraları alınmıştır. Yine İl Başkanlığımızda da depremzede kardeşlerimiz için doğrudan özel iletişim hattı kurulmuş ve bu numara kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu kapsamda AFAD koordinasyon merkezi ikinci kez ziyaret edilmiş sahada depremzedelerin karşılaştığı sorunlar iletilmiştir” dedi.

“HALKIMIZ BÜYÜK BİR KARDEŞLİK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”

Depremzedeler için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sayğın, “İlimizde mevcut ev, otel, yurt ve misafirhanelerde konaklayan depremzedelerin yemek ve konaklama süreleri ile ilgili görüşmeler yapılmıştır. Sorunların tarafımızca çözülemeyen kısımları yetkili mercilere iletilmiştir. Depremzede misafirlerimizin ilimizde yerleştirilmesi konusunda çalışmalar yapılmıştır. İl, İlçe teşkilatlarındaki üyelerimiz yardım kuruluşlarının çalışmalarında yer almış yardım faaliyetlerinde bulunmuşlardır. Tuşba, Edremit, İpekyolu, Gürpınar, Muradiye, Erciş ilçe teşkilatlarımız ile kadın ve gençlik kollarımız depremzede ailelerin yerleştikleri otel ev pansiyon yurt vs. gibi yerlerde ziyaret etmiş. Ziyaret edilen ailelerin ihtiyaçları yardım kuruluşlarına koordineli bir şekilde iletilmiş ihtiyaçları imkanlar ölçüsünde giderilmiştir. Yine depremde vefat eden hemşerilerimizin tespiti yapılmış. Ertesi gün taziye ziyareti yapmıştır. İlimizde özellikle halkımızın büyük bir kardeşlik örneği gösterdiğini de belirtmek isteriz. Halkımız deprem bölgelerine yardım gönderme yanında ilimize gelen misafirlerin konaklaması ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında büyük bir kardeşlik örneği sergilemiştir. Bu vesile ile deprem görmüş aziz hemşerilerimizi takdir ve tebrik ediyoruz. Bu süreçte il başkanlığımız olarak destek, tespit ve yardım faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir. Halkımıza da yardım faaliyetlerine devam edilmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini yer verdi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2023, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER