Satranç turnuvası sona erdi

Van'da 19 Mayıs Spor Bayramı dolayısıyla satranç turnuvası düzenlendi.

Satranç turnuvası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliği ile Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında önceki gün düzenlenen turnuvada genç sporcular ter döktü.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasına yoğun ilgi gösterildi. Sadece lise öğrencilerinden oluşan turnuvaya doksan sporcu katıldı.

İki gün süren turnuvada yarışmacılar toplam altı maç yaptı. Turnuva sonunda kız ve erkek kategorilerinde ilk üç içinde yer alan sporcular 19 Mayıs tarihinde ödüllerini alacak. 

Bu doğrultuda yarışmayı erkeklerde Delil Sabırlı, Muharrem Keskin ve Diyar Özalp, kızlarda ise Nehirgül Erden, Kader Korkmaz ve Nurdan Kaplan ilk üç içinde bitiren sporcular oldu.

Turnuva ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilcisi Adnan Yaviç  "Bölgemizde zekâ oyunlarına büyük bir ilgi olduğunu söyleyebiliriz. Bunların başında da Satranç oyunu gelmektedir. Bu doğrultuda bizlerde Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliği olarak belli aralıklarla yaptığımız organizasyonlarla gençlerimizin turnuvalarda buluşturuyoruz. Tabi farklı yaş gruplarına yönelik de çalışmalarımız da devam ediyor. Bugünkü turnuvaya katılan tüm lisanslı sporcularımızı yürekten kutluyorum. Dereceye giren arkadaşları da ayrıca tebrik ediyorum. Umarım bu turnuvalar ve satranç oyunları vesileyle çok daha fazla gencimizin hayatında olumlu izler bırakırız" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER