Sarıgül: Koltuk peşinde koşmayız

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, beraberindeki Muş, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Kars ve Ardahan il başkanlarıyla birlikte Van'a geldi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Sarıgül, olayları kendi partilerine göre değerlendirdiklerini belirterek, koltuk peşinde koşmadıklarını ifade etti.

Sarıgül: Koltuk peşinde koşmayız

Muş, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Kars ve Ardahan il başkanlarıyla birlikte Van'a gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ilk olarak parti binasını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, sorunun değil, çözümün parçası olmaya çalışan bir parti olduklarını vurguladı.

Böyle bir dönemde ne parti çıkarını ne de kişisel hesapları ön plana almadıklarını belirten Sarıgül, Van'daki sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ASGARİ ÜCRET VE MEMUR MAAŞLARI ARTIRILMALI"

Deprem felaketi, pahalılık ve geçim sıkıntısı nedeniyle mübarek Ramazan Ayı'nı buruk karşıladıklarını belirten Sarıgül, "Geçen yıl 5 lira olan Ramazan Pidesi bu yıl 10 TL oldu. Geçen yıl 169 lira olan Ramazan kolisinin fiyatı bu yıl 320 liraya çıktı. Kıymanın kilosu 240 lira, kuşbaşı 275 lira oldu. Hurmayla, zeytinle oruç açmak lüks hale geldi. Hurma taneyle satılıyor.  Geçen yıl 80 liraya satılan zeytin, bu yıl 140 lirayı geçti. Asgari ücret ve memur maaşları artırılmalı. Bu yıl ramazan sofraları geçen yıla göre yüzde 100 artarak kurulacak. Dar gelirli vatandaşlarımızın hayat pahalılığına karşı korunması için asgari ücretin, emekli ve memur maaşlarının artırılması şarttır. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyine çıkarılması lazım. Deprem felaketinin ağır etkileri hâlâ devam ediyor. Ne yazık ki depremzedelerin en temel ihtiyaçları bile karşılanamıyor. Nasıl sahur yapacaklar, nasıl iftar açacaklar belli değil. En tepeden emir ve talimat gelmeden çalışmayan, liyakatsiz yöneticiler, depremzedeleri perişan ettiler. Depremin ilk günlerinde olduğu gibi iş yine vatandaşa düşüyor, yeniden harekete geçmemiz lazım. Yardımların devam etmesi lazım" dedi.

"ÇARŞI BİRKAÇ KEZ DAHA KARIŞACAK"

Türkiye seçim ortamına girdiğini belirten Sarıgül, "Cumhurbaşkanı adayları, ittifaklar, milletvekili listelerinden başka bir şey konuşulmaz oldu. Her gün yeni bir açıklama geliyor, her gün yeni bir kriz yaşanıyor. Ben iki yıldır ne diyorum: "Seçim takvimindeki son gün ve son saatleri bekleyin" diyorum. Bugün de aynısını söylüyorum. Son gün ve saat gelene kadar pazarlıklar, temaslar devam edecek. Yok canım o kadar da olmaz denilenler olacak, bir araya gelmez denilenler, birlikte poz verecekler. Çarşı birkaç kez daha karışacak. Bu konuda en sağlam ve en rahat parti Türkiye Değişim Partisi'dir. Türkiye Değişim Partisi kendi içinde uyumlu, politikaları tutarlı bir partidir. Çünkü Türkiye Değişim Partisi çıkar hareketi değil, inanç hareketidir. Ülke ihtiyaçları ve halkın beklentilerine uymayan karar almayız. 2023 yılı Türkiye'sinin neye ihtiyaç duyduğunu ve halkımızın beklentilerini biliyoruz. Türkiye Değişim Partisi olarak, ülkemizin ihtiyaçları ve halkımızın beklentilerine uymayan hiçbir karar almayız. Biz Türkiye Değişim Partisi'ni, bir partiye kızarak, bir lidere küserek veya siyasi bir ihtirasa kapılarak kurmadık. Şimdi de kızarak, küserek veya siyasi ihtirasla değil, sorumluluğumuzun bilinci içinde, ülkemizin ihtiyaçları ve halkımızın beklentilerine uygun hareket ediyoruz" diye konuştu.

"KOLTUK PEŞİNDE KOŞMAYIZ"

Sorunun değil, çözümün parçası olmaya çalışan bir parti olduklarını söyleyen Sarıgül, "Biz Türkiye Değişim Partiliyiz. Tabii ki olayları, kendi partimize göre değerlendireceğiz. Ama ülkemizin geleceğiyle ilgili meselelerin, o partiye göre, bu partiye göre, sana göre, bana göresi yoktur. Ülkenin hayrına ve iyiliğine göre olanı vardır. Biz sorunun değil, çözümün parçası olmaya çalışan bir partiyiz. Böyle bir dönemde ne parti çıkarını ne de kişisel hesapları ön plana almayız. Koltuk peşinde koşmayız. Kızdım, küstüm partileri saman alevidir. Siyaset, kısa mesafe koşusu değildir. Siyaset bir maratondur. Önemli olan, hızlı gitmek değil, hedefe ulaşmaktır. Kızdım, küstüm partileri saman alevi gibidir. Parlar ve sönerler. Davası doğru olan ilkeli siyaset yapan ve doğru şeyler söyleyen partiler hedefe ulaşırlar. Zaman doğrudan yanadır, zaman bizden yanadır. Türkiye Değişim Partisi, olarak ülke sorunlarına doğru teşhisler koyan ve çareler üreten bir partiyiz. Zaman bizi hep haklı çıkarıyor. Zaman doğrudan yanadır. Zaman bizden yanadır. Kurulduğumuz günden beri devletimiz tıkır tıkır işlesin diyoruz. Devlet, şefkatli olsun, adaletli olsun diyoruz. Tepeden inenler değil, elitler değil, Van'da, Muş'ta, Bitlis'te, Hakkâri'de, Iğdır'da, Ağrı'da, Erzurum'da, Kars'ta, Ardahan'da oturanlar, buraları bilenler, milletvekili olsun. Belediye başkanı olsun diyoruz. Ekonomik düzen 84 kişiye çalışmasın, 84 milyonun karnı doysun diyoruz" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM DERDİNE ÇARE BULMAKTIR"

14 Mayıs'ta seçimin yapılacağını ve son sözün milletin söyleyeceğini vurgulayan Sarıgül, "Milletin eline altın bir fırsat geçecek. Aziz milletimiz bu fırsatı iyi kullanacaktır. Seçim Ahmet'i gönderip, Mehmet'i getirmek değildir, seçim derdine çare bulmaktır. Türkiye Değişim Partisi olarak milletimizin geleceği adına umutla ve heyecanla doluyuz. Seçimler bitecek. Türkiye, yeni elbise giymiş bir çocuk gibi mutlu olacak, ayağına vuran ayakkabıyı çıkarmış gibi rahatlayacaktır. Çalışa, çalışa kazanacağız. Geçmişin yanlışlarını düzeltecek, hep birlikte yeni bir sayfa açacağız. El ele, kol kola, omuz omuza vererek çalışacağız, çalışa, çalışa kazanacağız. Türkiye'nin sorunlarını çözeceğiz. Adil bir devlet, insanca ve hakça bir düzen kuracağız. Herkes, noksansız bir demokrasi içinde, huzur ve refah içinde yaşayacak. Herkesin yapacak işi, yiyecek aşı, başını sokacak evi olacak. Dışarıda onurlu, içeride huzurlu bir devletin eşit vatandaşları olarak barış ve güvenlik içinde yaşayacağız" dedi.

"VANSPOR'UN BİRİNCİ LİGDE OLMASINI ELZEM OLARAK GÖRÜYORUM"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, "İl Başkanlarımızın seçimle ilgili fikirlerini almak için bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Diyarbakır'da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin il başkanlarıyla bir araya geldim. Ramazan ayının ilk günü Perşembe günü Doğu Anadolu Bölgesi'nin il başkanlarıyla bir araya geldim. Allah nasip ederse Cuma günü de Samsun'u ziyaret ederek Karadeniz Bölgesi'nin il başkanlarıyla buluşacağım. Önümüzdeki günlerde de 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerde hangi ittifaka destek vereceğimizi açıklayacağız ama biz tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü parlamento ve bağımsız yargıdan yanayız. Biz istiyoruz ki Türkiye milletvekilliği olsun, dar bölge tercihli oy olsun. Ankara'dan Van'a bir siyasi parti geldi ve birinci sıraya bir aday koydu. Dördüncü sırada da Van'ın çok sevdiği bir isim var. Vatandaş gitsin tercihi kullanıp dördüncü sıradakine oy versin. Ben milletvekili olduğum dönemde tercihli oy kullanımı vardı ve bizim anlayışımız lidere bağlı demokrasi değil, hakkın gücünü arkasına alan halkın seçeceği milletvekilleri olsun. Bu sistemi kesinlikle doğru bulmuyoruz. Milletvekillerinin genel merkezden tayinle, atamayla gelmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye Değişim Partimizin milletvekili Salı günü Ankara'da olacak Perşembe günü tekrar Van'a gelip hiçbir siyasi parti gözetmeden vatandaşlara hizmet edecek. Bizim milletvekillerimiz Vanspor'un birinci lige çıkması, Van'da en iyi tesislerin yapılması içinde mücadelesini verecek. Vanspor'un birinci ligde olmasını elzem olarak görüyorum. Bursa, Eskişehir, Diyarbakır'ın birinci ligde olmasını elzem olarak görüyoruz. İstanbul'dan 8 takımın birinci ligde olmasını kesinlikle ve kesinlikle doğru bulmuyoruz. Vanspor'un birinci ligde olması şehrin hareketlenmesidir. Van'a Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray kulüplerinin gelmesi tanıtımın artmasıdır ve spor barıştır, kardeşliktir. Hangi düşünceye mensup olursa olsun renklerin kardeşliğidir. Onun için Vanspor'un mutlaka birinci ligde mücadele etmesini önemsiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştiren Sarıgül, ilçe ziyaret etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2023, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER