Şair- Yazar Genç, Vanlılarla buluştu

Van'daki belediyeler tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında kente gelen Şair-Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, gençlere başarıya ulaşmanın yollarını ve zorluklarını anlattı.

Şair- Yazar Genç, Vanlılarla buluştu

Van'ın Başkale, Muradiye, Özalp ve Erciş ilçesinde 'Başarı Bedel İster'  programına konuk olan Şair-Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, vatandaşlarla buluştu.

İlçe belediyelerinin hazırladığı 'Başarı Bedel İster' programının konuğu Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç oldu. İlçelerde düzenlenen programda gençlerle buluşan Nurullah Genç, başarıya giden yolda atılması gereken adımları hakkında, tarihteki önemli şahsiyetlerden örnekler vererek tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Nurullah Genç, 'Başarı Bedel İster' adlı söyleyişi ile birbirinden güzel sohbet ve konularla gençlerle buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye STK'lar, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Programda zaman yönetimine vurgu yapan Genç, geçmişte yaşayan büyüklerin başarıya ulaşmasında kullanmış olduğu yöntemleri tek tek sıraladı.

Prof. Dr. Genç, insanın hayatının güzelleşmesi için güzellikten yana tavır alması, iyi, güzel ve doğrudan yana fiiller içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Salonları tıklım tıklım dolduran kalabalığın coşkulu alkışlarıyla sahneye çıkan Şair ve Yazar Nurullah Genç, okuduğu şiirler ile dinleyicileri mest ederken, deneyimlerini ve tecrübelerini gençlere aktardı.

Gençlere önemli tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Genç, özellikle eğitim, sanat ve kültür alanında Türkiye'nin bulunduğu konum üzerine değerlendirmeler yaparak katılımcılara şiirin hikâyesini anlattı.

"TEDRİCİ YAŞAMAYANLAR BAŞARILI OLAMAZ"

Ulaşılması istenilen noktaya zıplayarak değil normal adımlarla, hesaplayarak ulaşılması gerektiği önerisinde bulunan Genç, "Zamanınızı yöneteceksiniz, dakikalarınıza hâkim olacaksınız. Saatleri düşünen insan zamanı kontrol edemez, dakikaları düşünen insan zamanı kontrol eder. Büyüklerimiz başarının üç kavramla geldiğini söyler. Tedrici yaşamayanlar başarılı olamaz. Tedrici yaşamak, adım adım bir hayale gitmektir. Ulaşmak istediğiniz noktaya zıplayarak değil normal adımlarla, hesaplayarak ulaşmanız gerekiyor. Tecrit olmadan da başarılı olamazsınız, tecrit soyutlamak anlamından gelir. Başarı anlamındaki tecrit ise sizi başarısızlığa götürecek her şeyden kendinizi uzaklaştırmanız demektir. Bunların ikisi de yetmez. Tecdidi yaşamak lazım, tecdidin anlamı yenilenmektir" ifadelerini kullandı.

Genç, programın ardından katılımcıların kitaplarını imzalayarak vatandaşların ilgisine karşılık gösterdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER