Sahillerde 20 ton çöp toplandı

Van'ın İpekyolu Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri ve gönüllülerce Van Gölü sahilinde yürütülen temizlik çalışması sonucunda yaklaşık 20 ton çöp toplandı.

Sahillerde 20 ton çöp toplandı

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce ‘Dünya Temizlik Günü' dolayısıyla “Sen Ben Hepimiz Temiz Bir İpekyolu İçin Aramızda Ol” sloganıyla Van Gölü’nün İskele Sahili’nde temizlik programı düzenlendi.

Temizlik etkinliğine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Kızılay, Let's Do It Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüleri katıldı. Kaymakam Aydın’ın da temizlik faaliyetine katıldığı etkinlikte gönüllüler yaklaşık 20 ton çöp topladı. Toplanan çöplerden ise “Temiz İpekyolu” yazısı yazıldı.

“Üzüntü verici şekilde çok fazla çöp çıkıyor”

Konuya ilişkin konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, kentteki gönüllülerin desteğiyle Van Gölü’nün kıyısında temizlik faaliyeti yürüttüklerini belirtti.

Dünya Temizlik Günü ile ilgili temizlik çalışmaları esnasında bir değerlendirmede bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, "Bugün İpekyolu Belediyemiz, Kızılay Van Şubesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri ve gönüllü hemşehrilerimiz ile Dünya Temizlik Günü'nde İskele Sahili kıyısında temizlik faaliyetleri yürütüyoruz. Van Gölü hepimizin Van Gölü'nü korumamız gerekiyor. Bu anlamda da gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerek Çevre, Şehircilik Bakanımız bir çok tedbir alarak yürürlüğe koydu. Bugünde biz bu farkındalığı arttırmak, Van Gölü'nü temizlemek, Van Gölü'ne sahip çıkmak amacıyla tüm gönüllülerimizle, belediye çalışanlarımızla birlikte bir temizlik faaliyeti yürüttük. Maalesef üzüntü verici bir şekilde çöp çıktığını gördük. Hemşehrilerimize buradan bu vesileyle Van'ı ve Van Gölü'nü temiz tutmaya ve tüm Dünya'ya tanıtmaya davet ediyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Belediyemiz, çoğu insan kaynaklı olan çevre ve deniz kirliliği sorunları hakkında farkındalık oluşturmak, çevre bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, bizleri, dünyamızı ve tüm canlıların geleceği için düşünceye sevk ederek önlem almaya yönlendirmek için çevreye özel belirli gün ve haftalar düzenlenmeye devam edecek." dedi.

Kentte ciddi anlamda çöp atma problemi olduğunu dile getiren Let's Do It İpekyolu Temsilcisi Ceylan Encü ise “Çöpler ne kadar toplanırsa toplansın, insanlarımız bilinçlenmediği sürece bu sorun son bulmuyor. İnsanlarımızın bilinçlenmesi adına daha fazla etkinlikler yapacağız” diye konuştu.

Çöp atılmaması konusunda vatandaşın daha duyarlı olması önerisinde bulunan Kızılay Van İl Kadın Teşkilatı Başkanı Kübra Oskay da bugün ellerinden geldiğince kıyıları çöplerden temizlediklerini söyledi.

Çevre temizliği konusunda duyarlılık kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Van YYÜ Toplum Gönüllüleri Topluluğu Koordinatörü Şevin Öznur ise benzer etkinliklerle çevre temizliği dikkatinin artırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2022, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER