Sadıksoy: Sorunları kısa sürede çözeceğiz

Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, parti teşkilatı ve gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Göreve gelmeleri halinde kentin ana sorunlarını kısa sürede çözeceklerini dile getiren Sadıksoy, "Samimi ve ihlaslı bir anlayışla Allah'ın izniyle tüm sorunları kısa sürede çözeceğiz" dedi.

Sadıksoy: Sorunları kısa sürede çözeceğiz

Yerel seçimlere birkaç gün kala ülke genelinde olduğu gibi Van'da da siyaset hareketliliği hız kazandı. Yeniden Refah Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, parti yönetimi, ilçe belediye başkan adayları ve gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Sadıksoy, kazanmaları ve göreve gelmeleri halinde kentin sorunlarını çözüme kavuşturmak adına yoğun gayret göstereceklerini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici, Tuşba Belediye Başkan Adayı Nayif Şabu'nun da katıldığı iftar programında, partiye katılan yeni üyelere rozet takıldı.

İftar sonrası bir teşekkür konuşması yapan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Mehmet Şahin, "Seçimin arifesindeyiz. Yaklaşık üç aydır yoğun bir çalışma yürüttük. Tüm Türkiye'de olduğu gibi, ilimizde, ilçe ve köylerimizde yoğun programlarımız oldu. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Abdullah Sadıksoy'un iftarında bir aradayız. Sözü uzatmadan kendisine bırakıyorum. Katılımınız için teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, davetlerine icabet edenlere teşekkür ederek, "Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, Yüce Allah'tan, Ramazan'ı şerifimizi kabul eylemesini niyaz ediyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için de, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün Malazgirt İlçe Başkanımız Bayram Kartal'ın önermesiyle, partimize 300 kişilik bir heyet katıldı. Biz temsili olarak 10 kişi belirledik, şimdi aramızdalar. Kendilerine de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kısa bir konuşma yapan Malazgirt İlçe Başkanı Bayram Kartal, Van'da birçok kişiyi ikna ederek Yeniden Refah Partisi belediye başkan adaylarına oy vermeleri konusunda öneride bulunduklarını, onların da kabul ettiğini dile getirdi.

SADIKSOY: İLÇELERİMİZDE BÜYÜK SORUNLAR VAR

İlçe ziyaretlerinde birçok sorunun yaşandığına şahit olduklarını ifade eden Sadıksoy, "Geçmişte olduğu gibi inşallah şimdi de Refah Partisi'ne yoğun bir teveccüh var. Rahmetli Necmettin Erbakan döneminde birçok sorun çözüme kavuşturuldu. Bizler israfa karşıyız. Ahlaklı bir belediye olarak önünüze çıkacağız. Bugün burada çok değerli belediye başkan adayımız var. Mehmet Bilici, Nayif Şabu, Emrulah bey. Bazı adaylarımız yoğunluktan dolayı katılamadı. Ben bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah ülkemiz ve ilimiz adına güzel gelişmeler olur" diye konuştu.

Sorular üzerine Van'da yapılan mitingi değerlendiren Büyükşehir Adayı Abdullah Sadıksoy, "Mitingimiz çok kalabalık geçti. Ancak miting öncesi maalesef bomba ihbarı var diye miting alanına vatandaşlar giremedi. Çoğu sağlı-sollu bizi dinledi. Hatta bazıları bizi mitingin arka tarafından dinledi. En az 20 bin insan bizi izlemeye gelmişti" ifadelerini kullandı.

Üye sayılarının 500 bini geçtiğini anlatan Sadıksoy, "Üye sayımız 500 bini geçti. İnşallah sene sonu itibariyle 1 milyonu geçeceğiz" dedi.

Van'ın trafik sorunu, imar sorunu, 18. Madde sorunu, çevre yolu sorunu, Güzeldere tüneli sorunu var. Yine işsizlik sıkıntıları devam ediyor. Ama Allah'ın izniyle biz bu sorunları kısa süre içinde çözeceğiz. Bakın Merhum Erbakan hocamız başbakan olmadan önce devasa sorunlar vardı. Hükümet ortağı olduğu dönemlerde büyük sorunları çözdü. Bu sorunları çözebilmemiz için en başta bizim samimiyetimiz var. Bu işleri dürüst şekilde çözeceğiz. Yeniden Refah Partisi Allah'ın izniyle bütün sorunları gidereceğiz" şeklinde konuştu.

Sadıksoy, ilçe ziyaretlerinde bazı köylerde içme suyu sorununun yaşandığını dile getirerek, "Van, bunu hak etmiyor. Bu şehir, Batı'daki birçok şehirden geride kalmış durumda. İlçelerdeki muhtarlar, kaymakamlarla görüşemiyor. Milletvekilleri telefonlarına cevap vermiyor. İşte biz göreve geldiğimizde bu sorunların çözümü noktasında ortak hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER