Saadet ve Gelecek'ten şehir ittifakı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için şehir ittifakı kurdu. İki parti tarafından alınan karar sonrası 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere tek çatı altında girilecek. Başkan İlhan, Van Büyükşehir başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için yola çıktıklarını belirtirken, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin yönetimine talip olduklarını ve Van'ı bilen ehliyetli, liyakatli, vizyon sahibi adaylara yer vereceklerini ifade etti.

Saadet ve Gelecek'ten şehir ittifakı

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında şehir ittifakı kurduklarını vurguladılar.

Kurdukları şehir ittifakıyla ilgili ilk olarak açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu bozuk düzeni değiştirmek, şehri içinde bulunduğu kısır döngüden çıkarmak için şehir ittifakı kurduklarını ifade etti.

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için yola çıktıklarını söyleyen Başkan İlhan, Van'a dair fikri olan herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

İLHAN: "FARKLI BİR GÜNDEMLE KARŞINIZA ÇIKMAKTAN HİCAP DUYUYORUZ"

Basın açıklamasına Filistin'de yaşanan insanlık dramına değinerek başlayan Başkan İlhan, "Yeryüzünde zulüm devam etmekte. Hala Filistin'de her gün bebekler, çocuklar, gençler, yaşlılar ve bütün insanlık ayrım gözetmeksizin katledilmektedir. Böyle bir süreçte farklı bir gündemle karşınıza çıkmaktan hicap duyuyoruz ama bazı gerçeklerde var. Önümüzde bir yerel seçim var. Bizler de Saadet ve Gelecek Partileri temelinde başlatmış olduğumuz bir ittifak çalışmamız var" dedi.

İLHAN: "VAN VE İLÇE BELEDİYELERİNİ BİRLİKTE YÖNETELİM"

Belediyelerin kapısının sadece azınlık bir kesime açık olduğunu belirten Başkan İlhan, "Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesinde uzun yıllardır belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri yok. Hayatında bir kere olsun Van'ı görmemiş olan kimseler Van'a atandığının ertesi günü mevcut görevinin yanında bir de belediye başkanlığı görevini yürütmeye başlamaktadır. Belediye başkanları halktan kopuk, belediyelerin kapısı sadece azınlık bir kesime açık ve ulaşılabilir değiller. Son yıllarda Belediyelerin gözle görülür hizmetleri olmadığı gibi devasa borçlanmalarla belediyelerin geleceği ipotek altına alınmaktadır. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı yoktur. Van'da belediyecilik hizmetleri yapbozdan ibaret ve tamamıyla israf belediyeciliğidir. Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu bozuk düzeni değiştirmek, bu şehri içinde bulunduğu kısır döngüden çıkarmak için şehir ittifakı kuruyoruz. Van Büyükşehir başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için yola çıkıyoruz. Van için kuracağımız bu şehir ittifakında Van'ı dert edinen herkese yer vardır. Gün elini taşın altına koyma vaktidir bu şehri birlikte yöneteceğiz. Yeni bir yol açacağız. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Van kabuğunu kıracak. Yeni yollar, yeni yaşam alanlarıyla, yeni şehirleriyle, yeni bir anlayışla yaşanabilir bir Van için Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için müracaatları başlatmış bulunmaktayız. Van'a dair fikri olan herkese çağrımızdır. Gelin Van ve ilçe belediyelerini birlikte yönetelim! Bugün şehir ittifakı için DEVA, CHP, HÜDA PAR'ı ziyaret edeceğiz. Bu anlamda gerek ilimizde faaliyet yürüten siyasi partilerle gerekse ilimizde siyaset alanında yer almak isteyen kimselerle görüşmeleri başlatacağız" diye konuştu.

İLHAN: "BU İLE HİZMET EDECEK KADROLARLA SEÇİME GİRECEĞİZ"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İlhan, sorunlardan kurtulmak için yerel seçimlerin bir fırsat olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz seçimlerde millet ittifakı çok ciddi bir oy aldı. Fakat bu millete tam anlatılamadı. Özellikle seçimden bu yana 6 aydır yaşanan süreç, ekonomide geldiğimiz tablo, dış politikada yaşadığımız problemler, içimizdeki sıkıntılar devam ediyor. Bugün 5 kişilik bir aile simit ve çay dahi yese asgari ücretle geçinemez hale geldi. İçinde bulunduğumuz tüm bu sorunlardan kurtulmak için yerel seçimler bir fırsattır. Birlikte hayır olduğunu, ayrılıkta azap olduğunu görmekteyiz. Bu anlamda ilimiz dert edinen herkese çağrı yapıyoruz. Gerekirse bu insanları biz partimize davet edeceğiz. Gerekirse birebir ziyaret edeceğiz. Bize gelen müracaatları en ince ayrıntısına kadar değerlendirip, gerçekten bu ile hizmet edecek kadrolarla seçime gireceğiz" ifadelerini kullandı.

İLHAN: "VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN 10 MİLYAR BORCU VAR"

Başkan İlhan, kentteki belediyeleri bir kez daha mevcut borçlarını açıklamaya davet ederek, "Biz 2014 yılında yaptığımız açıklamada belediyenin borcunun 780 milyon olduğunu söyledik. O günlerde hiç borç konusu konuşulmuyordu. Kayyum atandıktan sonra o borcun 1 milyonun üzerinde olduğu kamuoyuna açıklandı. 2014 yılında bu borcu asanlar, bugün bu memleketi hala yönetenlerdir. Fakat geçtiğimiz hafta yaptığımız basın toplantısında Van Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun 5 milyar olduğunu söyledim. Bunu düzeltiyorum Van Büyükşehir Belediyesi'nin 10 milyar borcu var. Çıksın açıklasınlar. Borcun 10 milyar civarında olduğu yönünde ciddi duyumlar aldık. Büyükşehir Belediyesini bu konuda açıklama yapmaya davet ediyoruz. Açıklamayı yaparken de geçiştirici veya uyduruk bir açıklama değil, gerek özel sektöre, gerek devlete olan borçların tüm detaylarıyla açıklanmasını bekliyoruz. Emin olun bu borcun 9-10 milyar civarında olduğu yönünde çok ciddi duyumlar aldık. Net rakamlara yakın zamanda olacağımıza eminim. Kayyum olan da, olmayan da tüm belediyeler seçim öncesi tablosunu ortaya koymak zorundadır. Bu Türkiye genelinde ve Van'da da mecburidir. Fakat bizde şeffaf belediyecilik anlayışı yok. Biz Saadet ve Gelecek Partileri olarak emin olun belediyeleri aldığımız gün mevcut tabloyu açıklarız. Belediyenin seçime gideceği öbür gün de, yine mevcut tabloyu açıklarız. Aldığımız budur, verdiğimiz budur diye bunu halka açıklarız. Aslında bunlar makul bir şekilde belediyelerin web sitelerinde yer almalıdır. Belediyeler vatandaşın kendi belediyesidir. Bundan dolayı vatandaşların bu borcu bilmesi gerekiyor. Herkes kendi belediyenin durumu bilmek zorundadır. Fakat Türkiye'de ne merkezi iktidarın, ne yerel yönetimlerin şeffaflığı söz konusu değil. Artık son yıllarda adaletin rafa kaldırıldığı hukuk sisteminin kaldırıldığı, kanun devletinden bile çıkıldığı ülkemizde şeffaflık söz konusu değil. Biz bunu Van özelinde bildiklerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Mevcut yönetimleri de bu borcu açıklamaya davet ediyoruz. Gün geldiğinde bu millette ve Allah'a hesap verecekler" dedi.

KARABIYIK: "VAN'I BİLEN EHLİYETLİ, LİYAKATLİ, VİZYON SAHİBİ ADAYLARA YER VERECEĞİZ"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, şehir ittifakı çatısı altında Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin yönetimine talip olduklarını belirterek, "Saadet Partisiyle birlikte 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için şehir ittifakı kurduk. Saadet Partisi ile birlikte Meclis'te de grubumuz bulunmaktadır. Şehir ittifakı çatısı altında Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin yönetimine talibiz. Van'ı bilen ehliyetli, liyakatli, vizyon sahibi adaylara yer vereceğiz. Görüştüğümüz bazı isimler var. Aday adaylığı için müracaatlar edeceklerini söylediler. Van'da uzun süredir seçimler AK Parti ile HEDEP arasında geçiyor. Biz Van'ı bu sıkışıklıktan kurtarmak istiyoruz. Alternatif bir güç olarak Van siyasetine damga vurmak istiyoruz. Çünkü Van uzun zamandır seçilmişlere değil atanmışlarla yönetiliyor. Kayyum politikası son derece yanlıştır. Hesap verebilirlik yok, meclis üyeleri yok. Vanlı seçmenlere şehir ittifakını desteklemelerini istiyoruz. Biz memleketin sorunlarını çözmek için çalışacağız. Şeffaf bir şekilde hareket edeceğiz" diye konuştu.

KARABIYIK: "VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞUAN BORÇ BATAĞINDADIR"

Savcıların derhal harekete geçmesi ve Van Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyleyen Karabıyık, "HDP Van Milletvekili Zülküf Uçar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada Van Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluklara değindi. Milletvekili Uçar'ın yaptığı açıklamaya göre Van Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk, usulsüzlükler yenilir, yutulur değil. Savcıların derhal harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını parsel parsel satmışlar. Van Büyükşehir Belediyesi şuan borç batağındadır. Onun için biz alternatif bir gücüz. Kayyumdan kurtulmak için seçmenlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Çünkü kayyum ne hesap veriyor ne de oy isteme gibi bir kaygıları yok. Kendi adamlarına rant sağlamanın dışında herhangi bir icraatları yok. Kayyumla yönetilen belediyeler çok şeffaflarsa millete hesap versin. Gelecek ve Saadet Partisi olarak kayyumları hesap vermeye davet ediyoruz. Seçimlerden sonra göreve kim gelirse gelsin kayyumlardan hesap sormalı" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, beraberindeki partililerle birlikte, şehir ittifakı kapsamında DEVA, CHP, HÜDA PAR'ı ziyaret etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2023, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER