Saadet Partisi’nin gündemi; Van Gölü

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Van Gölü’nü gündeme taşıdı. Başkan İlhan, Van Gölü’nün son yıllarda yaşanan kuraklık, göle akan kanalizasyonlar, derelerden, çaylardan gelen pislikler nedeniyle ciddi bir tehdit altında olduğunu söyledi.

Saadet Partisi’nin gündemi; Van Gölü

Van'daki sorun ve sıkıntıları haftalık olarak gündeme getiren Saadet Partisi'nin bu haftaki gündeminde, Van Gölü vardı.

Van Gölü’yle ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Van Gölü bölgemizde son yıllarda yaşanan kuraklık, göle akan kanalizasyonlar, derelerden, çaylardan gelen pislikler nedeniyle ciddi bir tehdit altında kısacası; Van Gölü ölüyor! Van Gölü, Van Büyükşehir Belediyesi ve göl çevresinde ki belediyelerce ciddi tedbirler alınmadığı için büyük bir tehdit altında. Göl çevresinde başta iskele ve kampüs çevresi olmakla birlikte Edremit’e kadar olan bölgede rahatsız edici bir koku söz konusu. Göl çevresinde sadece Van’da İskele hattında ileri biyolojik atık su arıtma tesisi bulunmakla birlikte bu tesiste tam kapasite çalışmamakta filtreleme konusunda da eksiklikler söz konusudur. Van merkez dışında sadece Tatvan ilçesinde Evsel nitelikli aktif çamurlu atık su arıtma tesisi var bu tesisinde çalıştırılmadığı yönünde duyumlar alıyoruz. Diğer ilçelerde ne yazık ki hiçbir arıtma tesisi bulunmamaktadır. Van Gölü çevresinde yaşanan kokulardan dolayı özellikle evleri iskele ve çevresinde olan birçok vatandaşımız mağdur olmaktadır. Van Gölü göz göre göre kirletilmektedir, gölde yaşayan Van balığı başta olmak üzere diğer tüm canlılar da tehdit altındadır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Dünyanın sayılı doğa harikalarından biri olan Van Gölünü korumak için;  Van Gölü’ne hiçbir atık bırakılmamalıdır. Arıtma tesisleri Van Gölü kıyısından uzağa taşınmalıdır. Van Gölü Koruma Kanunu acilen çıkarılmalıdır. Van Gölünün temizliği için ve mevcut tehdit unsurlarından kurtarılması için dünyanın en iyi uzmanlarıyla çalışılmalıdır. Gölü besleyen derelerde çöplerin önüne geçen setler yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2022, 15:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çalışmalar çok yetersiz
Çalışmalar çok yetersiz - 2 yıl Önce

VAN GÖLÜ ÇOK KİRLİ, VAN GÖLÜ KİRLENMEYE DEVAM EDİYOR. ŞEHRİ YÖNETENLER VE DSİ YÖNETİCİLERİNİ GEVAŞ, TATVAN, AHLAT, ADİLCEVAZ, ERCİŞ, TUŞBA, İPEKYOLU VE EDREMİT'İN İÇİNDEN GEÇİP GÖLE KARIŞAN BÜTÜN DERELERİ, DERECİKLERİ, KANALLARI VE ARKLARI BİZZAT GEZİP GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ. TAMAMI KİRLİ VE TAMAMI GÖLE PİS VE BULANIK SU, TÜRLÜ TÜRLÜ ÇÖP, ATIK MADDE VE PİSLİK KATIYOR. BÜTÜN BURALARDA TOPLAMDA 200 EKSKAVATÖR GÖLDEKİ DİP ÇAMURUNU ÇIKARMAK İÇİN SEFERBER EDİLSİN. BÜTÜN BURALARDA KIYI VE SAHİLLER İSLAH EDİLSİN. BÜTÜN BURALARDA KIYI VE SAHİLLER ISLAH EDİLİP İHYA EDİLSİN. BÜTÜN BURALARDA GÖLE LAĞIM, KANALİZASYON, KİRLİ SU, BULANIK SU, ÇÖP, EVSEL ATIK, HAFRİYAT, HAYVAN DIŞKILARI VE KİRLİLİK OLUŞTURAN HER BİR ŞEYE ACİLEN VE EŞ ZAMANLI OLARAK TEDBİR ALINSIN. GÖLÜ KORUYALIM, GÖLÜ KURTARALIM. BU GÖL, BU ŞEHRE ZENGİNLİK, GÜZELLİK VE DEĞER KATSIN. DÖRT KOLDAN,,BELEDİYELER, DSİ, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK, DAKA, DAP İDARESİ VE BÜTUN KURUMLAR GÖL İÇİN BİRÇOK ŞEY YAPSIN. VATANDAŞLAR DA DUYARLI OLSUN.STK'LAR, ÇEVRECİLER, DOĞASEVERLER, TURİZMCİLER, MEDYA VE HERKES DUYARLI OLSUN.

SIRADAKİ HABER