Saadet Partisi'nden İsrail hakkında suç duyurusu: İsrail'le ilişkiler durdurulmalı!

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, İsrailli yetkililer hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Siyonist İsrail'le olan her türlü ilişki durdurulmalıdır" dedi.

Saadet Partisi'nden İsrail hakkında suç duyurusu: İsrail'le ilişkiler durdurulmalı!

İsrail'in günlerdir Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, suç duyurusu sonrası Van Adalet Sarayı önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Partililerin de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

"SİYONİST İSRAİL'LE OLAN HER TÜRLÜ İLİŞKİYİ DURDURMAYA DAVET EDİYORUZ"

Hiçbir zaman zulüm ebedi olmadığı ve olmayacağını belirten Başkan İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bugün Van Cumhuriyet Başsavcılığına Siyonist Terör Örgütü İsrail'in yöneticileri hakkında yıllardır Filistin'de katlettikleri mazlum bebekler başta olmak üzere tüm sivil vatandaşların öldürülmesinden dolayı suç duyurusunda bulunduk. Saadet Partisi olarak tüm Türkiye'de İsrail Terör Örgütü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunarak zalimleri işledikleri suçlarla alakalı olarak uluslararası mahkemelerde yargılanması için bir girişim başlattık. Buradan açık ve net olarak ifade etmek isterim ki hiçbir zaman zulüm ebedi olmamıştır ve olamayacaktır. 75 yıldan fazla süredir Siyonist İsrail Filistin'de ümmetin evlatlarını katletmektedir. Ve uzun yıllardır süren bu katliamlara, başta ABD ve birçok AB ülkesi destek vermektedir. İslam ülkeleri Filistin'e destek olmak bir yana,  birçoğu İsrail'le işbirliği halindedir. Siyonist İsrail her gün bebek çocuk kadın erkek genç yaşlı demeden Müslümanları katletmektedir. Bugün ülkemizde başta İncirlik olmak üzere tüm ABD üstleri faaliyetlerini sürdürmektedir. Kürecik Radar Üssü hala açık durumdadır. 26 gündür ne yazık ki ülkemizden başta petrol ve domates olmak üzere birçok ürün Türkiye'den İsrail'e gitmeye devam etmektedir. 7 Ekimden bu yana ülkemizden İsrail'e gemilerle ticaret devam etmektedir. Binlerce kilometre uzaktan ABD Başkanı Biden Tel Aviv'e giderek İsrail'e destek olmaktadır. Ne yazık ki hiçbir İslam Ülkesi lideri Gazze'ye gidip Filistin halkına desteğini ilan edememiştir. Sadece dün Filistin'e sınırı bile olmayan Yemen ordusu İsrail'e karşı savaşa açtığını duyurabilmiştir. Ülkemizde ise iktidar seçim propagandası olarak meydanlarda biz kaybedersek Gazze kaybeder diye naralar atmıştır. Bizler iktidarı samimi olmaya davet ediyoruz, bugün Gazze'de katliam vardır eğer sözlerinizde samimiyseniz derhal harekete geçin ve gerekli adımları atın. Bugün atılacak olan adım Siyonistlerin Arz-ı Mev'ud hedefini engel olmak adına önemlidir. Saadet Partililer olarak iktidara bir an evvel ABD üslerini kapatmaya, Siyonist İsrail'le olan her türlü ilişkiyi durdurmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına destek veren Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, İsrail'i sert bir dille kınadı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER