Rençber: Van'a spor tesisleri şart!

Uzun yıllardır sporla ilgilenen, Vanspor amigoluğu yapan, 'Amigo İbo' olarak tanınan, Vanspor Taraftarlar Derneği'ni kuran ve şu anda Ankara'da yaşayan Vanlı İbrahim Rençber, Vanlı Spor Kulübü bünyesinde voleybol ve basketbol birimlerini kurdu. Vanspor ve kentteki sporla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Rençber, mevcut tesislerin Van'a ve Vanspor'a yakışmadığını belirterek, kentte modern tesislerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Rençber: Van'a spor tesisleri şart!

2011 depreminde ağır hasar alan Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun mevcut durumunun Van'a yakışmadığını ve bir ilçe tarafından dahi kabul edilemeyeceğini belirten Vanlı Spor Kulübü Başkanı İbrahim Rençber, Van'ın tesis ve stadyum anlamında çok geride olduğunu ifade etti.

Vanspor Kulübü'nün kaliteli tesislere ihtiyacının olduğunu söyleyen Rençber, "Tesis olmazsa sporda gelişme olmaz. Altyapı da olmaz. Sürekli futbolcu transfer ederek bir yere kadar gidebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"VANLI SPOR KULÜBÜ BÜNYESİNDE BASKETBOL VE VOLEYBOL BİRİMLERİNİ KURUYORUZ"

Vanlı Spor Kulübü bünyesinde yeni birimler kurduklarını belirten Başkan Rençber, "Vanspor'a 37 yılımı verdim. Vanspor'un 1. Lig'e çıktığı dönemde amigo olarak çok çalıştım. Taraftarlar derneğini kurarak, Türkiye'de çok kaliteli bir taraftarlar derneği örneğini gösterdik. Vanspor 2002'de amatör kümeye düşerken, biz 2005'te o dönemin belediye başkanı Burhan Yenigün ile Belediye Vanspor'u amatörden tekrar 3. Lig'e çıkardık. Daha sonra 3. Lig'den 2. Lig'e çıkardık. Çalışmalarımız bu şekilde devam etti. O dönem belediye el değiştirince, çalışmalarımız sekteye uğradı. Çalışmalarımızda istediğiniz sonucu alamadık. Vanspor belediyenin bünyesinden çıkarıldı. Şu anda da sıkıntılar devam ediyor. 2011 depreminden sonra Van'da spor alanında çalışmalarımı devam ettirdim. 2017 yılında Ankara'ya taşındım. Ankara'da yine sporla olan ilgimi devam ettirdim. Vanlı Spor Kulübü'nü kurdum. Vanlı Spor Kulübü bünyesinde basketbol ve voleybol birimlerini kuruyoruz" dedi.

"VAN'A 25 İLE 30 BİN KİŞİLİK BİR STADYUM YAPILMASI GEREKİYOR"

Van'ın tesis anlamında diğer illere nazaran çok geride olduğunu söyleyen Rençber, "Van'a spor alanında iyi tesisler yapılması gerekiyor. Çünkü mevcuttaki tesisler ne Van'a ne de Vanspor'a yakışmıyor. Kaliteli tesisler kurulması gerekiyor. Vanspor 1. Lig'e çıktığı zaman bu tesislerde mi çalışmalarını yürütecek? Buraya nasıl yabancı futbolcular getireceksiniz? Hiç kimse bu tesislerde ne kalır, ne de futbol oynar. Mevcut şehir stadyumunu bir ilçeye götürüp yapsanız, ilçe bile bu stadyumu kabul etmez. Van'a bu stadyum yakışmıyor. Van'a 25 ile 30 bin kişilik bir stadyum yapılması gerekiyor. Bunun yanında antrenman sahalarının arttırılması gerekiyor. Süper Lig takımlarının buraya kampa gelmesi gerekiyor. Bir dönem Beşiktaş buraya kampa geldi. Bizim hiçbir antrenman sahamız olmamasından dolayı karayollarının sahasında kamp yaptılar. Buradan gittikten sonra 3 yıl üst üste şampiyon oldular. Bu canlılığı Van'ın tekrar yakalaması gerekiyor. Gençlerimizin uyuşturucu ve terörden kurtulması gerekiyor. Gençlerin yeşil sahada canlı olması için Vanspor Kulübü'nün kaliteli tesislerinin olması gerekiyor. Tesis olmazsa sporda gelişme olmaz. Altyapı da olmaz. Sürekli futbolcu transfer ederek bir yere kadar gidebilirsiniz. Gerçekten Vanspor'un altyapısının amatör ruhtan gelmesi lazım" diye konuştu.

"AMATÖR TAKIMLARINA CİDDİ DESTEK SAĞLANMASI GEREKİYOR"

Amatör ruhunun ilçe takımlarına kadar yayılması gerektiğini belirten Rençber, "Amatörde oynayan takımlara da ciddi destek sağlanması gerekiyor. Amatörde oynayan takımlar Vanspor'a her yıl 1 futbolcu bile verseler, Vanspor önemli bir başarı yakalar. Vanspor'un kendi bünyesi altında futbol okulu kurması gerekiyor. Çocukları oradan da yetiştirmesi gerekiyor. Ankara'da gerekli görüşmeler yaptım. Bu anlamda buna ciddi destek sözleri verildi. Buraya spor yazarlarını getirip, amatörde top oynayan futbolcularımızı dinlemelerini istiyoruz. Çünkü milli takımda bile kanser var. Milli takımda bile futbolcu yetişmiyor. Bundan dolayı Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki gençlerimiz yeşil sahalara dönerse, hem terörün belini kıracaklar, hem de uyuşturucu tacirlerinin belini kıracaklar. Bunun yanında Türkiye'miz için güzel bir nesil yetişmiş olacak. İnşallah buradaki yetkililer, halk, taraftar sesimizi duyar. Taraftar sadece futbolcu iyi olduğunda onu alkışlamak değil. Kötü gününde ve iyi gününde yanında olmak gerekiyor. Futbolcuyu ancak bu şekilde kazanabilirsiniz. Burada kenti yönetenlere önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2023, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER