Rektör Şevli’den öğrencilere ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Valiliği’nin himayesinde, Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde hayata geçirilen “Van MAT-BİL: Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi Projesi” kapsamında eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

Rektör Şevli’den öğrencilere ziyaret

İpekyolu Borsa İstanbul Fen Lisesi’ni ziyaret eden Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli’ye DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da eşlik etti. Rektör Şevli, İpekyolu Borsa İstanbul Fen Lisesi Müdürü ve ayrıca Van MATBİL Projesi Eğitim Sorumlusu olan Dr. Tuğba Tuğ ile öğrencilerin proje eğitimi süreçleri hakkında fikir alışverişinde bulunurken öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Nitelikli eğitim gayretiyle ülkeye, bölgeye birer bilim insanı yetiştirme hedefinde olduklarını  ifade eden Rektör Şevli,“Proje, sadece öğrencilerimizin zihinsel gelişimine yönelik faaliyetleri değil, aynı zamanda onların bedensel, sosyal, ruhsal durumunun gelişimini de hedeflemektedir. Proje paydaşlarımızla birlikte her katılımcımızın kendini gerçekleştirmesine, özgüvenini, olumlu benlik algısını, sorumluluk duygusunu, karşısındakini anlama ve kendini ifade edebilme becerilerini geliştirmesine ve bunlarla birlikte eğitimsel ve akademik başarısını en üst düzeyde geliştirmesine destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Rektör Şevli konuşmasını, “Bu proje ile Van ilindeki matematik ve bilgisayar alanlarına ilgisi olan ve üstün başarı gösterebilme potansiyeline sahip gençlerin bilim insanı olma yolunda desteklenmesi; girişimcilik özelliklerini geliştirmeye yönelik disiplinler arası bir anlayışla ileri düzeyde matematik ve bilgisayar eğitimini alabilmelerini sağlayacak bir eğitim altyapı modelinin oluşturulması hedeflenmektedir. Bu alanlarda gençlerin ilerlemelerine olanak tanıyacak ileri düzey eğitimlerle matematiksel ve analitik düşünme kabiliyetlerinin oluşmasına katkıda bulunmakla birlikte bu gençlerin ulusal ve uluslararası matematik ve bilgisayar olimpiyat ve proje yarışmalarına hazırlanmasını sağlamak ve gençlerin bilim ve teknoloji ile ilgilenmesini teşvik ederek; bu alanlarda gelişmelerini sağlayacak projeler yaptırarak, proje üretebilen, özgüvenli ve yaşam becerileri yüksek gençler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda gerekli eğitim modeli ve uygulamasının geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir bir altyapı sisteminin oluşturulması hedeflenmektedir” şeklinde sürdürdü.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında proje kapsamında devlet ve özel fen liselerinde okuyan 144; Tuşba, Edremit ve İpekyolu ilçelerinde okuyan 4.5.6 ve 7. sınıflardan 160 olmak üzere toplam 304 öğrenciye eğitim verildiğini ifade eden Rektör Şevli, “2023-2024 eğitim-öğretim yılında da VAN-MATBİL Projesinde ise yaklaşık 500 civarında öğrenci eğitim almaya başladı. 5, 6, 7, 9 ve 10. sınıflar 1. dönem 12 hafta, 2. dönem 12 hafta olmak üzere toplam 24 hafta mentörlük, danışmanlık ve olimpiyat-proje eğitimleri alacaklardır. Projenin bu yılda devam etmesinde önemli destekleri olan Van Valimiz Sayın Ozan Balcı’ya teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin talep ve önerilerini dinleyen Rektör Şevli, projeyi sahiplenen ailelere, özveriyle çalışan öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER