Rektör Şevli için karşılama töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez Van Yüzüncü Yıl Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli için rektörlük binası önünde karşılama töreni düzenlendi.

Rektör Şevli için karşılama töreni

Akademik ve idari personelin yer aldığı karşılama törenine Rektör Şevli, Eşi Duygu Şevli ile birlikte katıldılar. Bir aile sıcaklığında karşılanmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Şevli, "Bu önemli görevin ikinci kez şahsıma tevdi edilmesinden büyük sevinç ve kıvanç duymaktayım. Tensiplerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a, Yükseköğretim Kurulu Üyelerimize ve bu süreçte destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"YOĞUN BİR ÇABA HARCADIK"

Üniversitemizi, şehrimizi ve ülkemizi ancak hep birlikte çalışarak daha iyi noktalara getirebileceğimizin altını çizen Rektör Şevli, "Göreve geldiğimiz 2019 yılından beri Üniversitemizin başarı çıtasını hep daha yukarıya çıkarma gayesiyle çalıştık. 2021-2025 stratejik planımızı basamak basamak gerçekleştirmekle birlikte Üniversitemizin kurumsallaşması adına da önemli bir seviyeye ulaştık. Üniversitemizin fiziki, akademik ve bilimsel gelişiminin artması ve eğitiminin daha kaliteli olması gerektiğine inanarak kısa zamanda ülkemizdeki ve dünyadaki üniversiteler arasında layık olduğu konuma getirmek için yoğun bir çaba harcadık" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ SAYGIN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDAKİ YERİMİZİ DAHA İLERİ SEVİYEYE TAŞIMAKTIR"

Rektör Şevli, "Aslında bugün bu çabalarımızın sonuçlarını görmekteyiz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemiz, geçtiğimiz günlerde verileri açıklayan dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education (THE) 2023 Impact Ranking / Etki Sıralaması listesinde büyük bir başarı yakalamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2022 yılında 6 alanda sıralamaya dâhil edilirken 2023 yılı itibarıyla 11 alan sıralamasına daha dâhil edilerek toplamda 17 alanda sıralanmaya değer bulunmuştur. Bu gerçekten de çok büyük bir başarıdır. Değerli hocalarım bu başarılar, hepimizin gösterdiği azmin ve gayretin önemli birer göstergesidir. Burada hepimizin emeği var. Şimdiki hedefimiz ise ülkemizin ve dünyanın saygın üniversiteleri arasındaki yerimizi daha ileri seviyeye taşımaktır" şeklinde konuştu.

"Bilimin ışığında bir dünya üniversitesi" olma yolunda hız kesmeden ilk günkü azim ve şevkle çalışılacağının altını çizen Şevli, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde "Türkiye Yüzyılı" başlıyor. İnşallah Üniversitemiz de "Türkiye Yüzyılı" vizyonuna uygun bir bilim yuvası olacaktır. Sergilemiş olduğumuz yönetim anlayışı ile yeni dönemimizde de niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürecek çalışmalara ve küreselleşme faaliyetlerine ağırlık vererek daha büyük hedeflere ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin büyük ve güzel bir aile olduğunu vurgulayan Rektör Şevli konuşmasının sonunda; Üniversite personelinin düzenlemiş olduğu karşılama töreni için müteşekkir olduğunu ve bu ailenin bir mensubu olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Karşılama töreni, Rektör Şevli'nin konuşmasının ardından tebrikleri makamında kabul etmesiyle son buldu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2023, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER