Polater: Vanspor FK oyuncak değildir

Vanspor FK Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater, haftaya yapılacak olan son olağanüstü genel kurulda Vanspor'a talip olduğunu açıklayan İşadamı Turgut Lenk'i sert dille eleştirerek, "Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, son kongre öncesi çıkıp kulübe talipli olduğunu açıklıyor. Kulüp üyesi olmayan, geçtiğimiz yıl da aynı davranışı sergileyen Turgut Bey, kural ve kanunlara uygun hareket etmelidir. Vanspor oyuncak haline getirilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Polater: Vanspor FK oyuncak değildir

Yaklaşık iki ay içinde, üç olağanüstü kongre yapan, iki kongrede yönetim kuruluna kimsenin aday çıkmadığı, üçüncüsünde ise çoğunluğun sağlanamadığı Vanspor'da, Pazar günü son olağanüstü genel kurul yapılacak.

Son kongre öncesi açıklama yaparak Vanspor'u yönetmeye aday olduğunu söyleyen Vanspor Holding Başkanı Turgut Lenk'in açıklamalarına, Kulüp Denetim Kurulu Başkanı Polater yanıt verdi.

Bu sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan, ancak yaptığı üç kongrede yönetime kimsenin aday çıkmadığı Vanspor Kulübü, son kongresini bu Pazar günü gerçekleştirecek.

Pazar günü yapılacak olan son genel kurulda, yönetime aday çıkmaması durumunda kulüp fesh edilebilir.

Tüm bu sıkıntılar yaşanırken, Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, basına bir açıklama yollayarak kulübe talipli olduğunu bildirdi.

Bu açıklamalara, Vanspor Kulübü Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater'den yanıt geldi.

"LENK, KANUNLARA UYGUN HAREKET ETMELİ"

Vanspor Kulübü adına açıklamalarda bulunan Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da kulüp üyesi olmamasına rağmen ikide bir Vanspor'a talip olduğunu açıklayan İşadamı Turgut Lenk'in kanun ve kurallara uygun hareket etmediğini vurguladı.

Vanspor FK'nin ciddi bir kulüp olduğunu, bu kulübü yönetmenin de bir o kadar ciddiyet ve disiplin gerektirdiğini söyleyen Polater, "Bu kulübü yönetmek isteyenler kulübü yönetme yolundaki bütün kural ve kanunları bilmek ve ona göre hareket etmek zorundadır. Vanspor Holding YKB Turgut Lenk'in Pazar günü yapılacak olan kongrede Vanspor kulüp başkan adayı olduğunu basın ile paylaştığına şahit oldum. Ben Turgut beyin adaylığından memnuniyet duyardım. Ancak yine doğru gördüğü yanlış üzerinden yürümektedir. Yanılmıyorsam bir televizyon programında holding yönetiminde bir hukukçunun da olduğunu söylemişti. Keşke bu tür açıklamaları yapmadan önce hukukçu yönetim kurulu üyesi ile süreçle ilgili görüşülmüş olsaydı, ya da Vanspor FK tüzüğünü alıp okusaydı. Ama maalesef bunların hiçbirisini yapmayarak kendi bildiği doğrular üzerinden, bu olmadıysa, bu olur diyerek hareket etmiştir. Hem Vanspor'a, hem kendisine, hem de sürece büyük zarar vermektedir. Daha önce de Turgut Bey aday olmuştu. Aday olduğu zaman, üye olmadığı için adaylığı kabul edilmemişti. Şimdi yine olacağını söylüyor" dedi.

Polater, kongre kararı alındıktan sonra üye olunamayacağını da hatırlatarak, "Kongre kararı alındıktan sonra üyelik yapılamaz. Daha önceki televizyon programında sunucunun üye olacak mısınız, aday olacak mısınız? sorusuna, 'Üye de olmayacağım, aday da olmayacağım' demiştiniz. Madem adaylık işleyişini bilmiyordunuz, bilen birisine sorabilirdiniz. Bütün olasılıkları göz önünde bulundurup 2 yıldır Vanspor'la ilgileniyorsunuz, üyeliğinizi yapmanız gerekirdi. Ama bunu yapmadınız. Vanspor FK tüzüğünün 8. Maddesini okumanızı tavsiye ederim. Tüzüğün 8. Maddesinde 'üye olacak kişi, dosyasını üyelik dilekçesiyle kulüp sekreterine verir' diyor. Kulüpte sekreter yok, istifa etmiş. Sekreter bu üyelik başvurusunu yönetim kuruluna sunar, yönetim kurulu 30 gün içinde karar verir. Ortada yönetim kurulu yok, o yüzden hiç kimsenin üyelik yapma yetkisi yoktur. Vanspor FK ciddi bir kulüptür. Bu kulübü yönetmeye talip olanlar da bu ciddiyete uygun açıklamalar yapmalıdır. Vanspor FK kamuoyunda oyuncak haline getirilmemelidir" eleştirisinde bulundu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER