Play-Off garanti mi?

Ligde 34. hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin bitimine ise sadece 4 haftalık bir maraton kaldı.

Play-Off garanti mi?

Kocaelispor 75 puanla liderliğini sürdürürken, temsilcimiz Vanspor ise liderin 10 puan gerisinde 5. sıraya kadar gerilemiş durumda.

Peki, ne oldu da şampiyonluğa oynayan ve gerçekten de avantajlı konumda olan ekibimiz böylesi inanılmaz bir düşüş yaşadı.

Yaklaşık 19 hafta mağlubiyet yüzü görmeyen, spor kamuoyu tarafından taktir edilen, şampiyonluğun en büyük adayı takım, neredeyse Play-Off'a kalması bile riske girmiş durumda.

Özellikle son 3 maçta atılamayan 3 penaltıdan dolayı kaybolan puanlar liderle aramızdaki puan farkının açılmasına vesile oldu.

Bunun yanında son 5 haftada kazanmamız gereken Kastamonu, Ankara, Kocaeli, Kırşehir ve Serik Belediyespor maçlarında kaybedilen 11 puanla hem şampiyonluktan olduk hem de Play Off şansımız azda olsa riske girmiş durumda.

Futbolda bunlar yaşanılabilir mi? Elbette yaşanır. Ama bizde biraz fazla yaşandı. Üzüldüğümüz nokta verilen bu kadar emeğin ve kentin yıllar sonra bu kadar bir üst lige kilitlenmesinin umudunun boşa çıkmasıdır.

Gerçekten çok emek ve çok mücadele verildi. Küme düşer denilen takım büyük bir başarıya imza attı. Demek ki olmayınca olmuyor. Yine de hayırlısı diyelim ama gerçekten herkeste bir üzüntü ve bir karamsarlık mevcut. 

Şimdi önümüzde 4 haftalık bir maraton var. Bu 4 haftalık maratonda alınacak sonuçlar Play-Off kaderimizi belirleyecek.

Artık kaybedilecek her puan altımızdaki Karacabeyspor'a Play-Off'a kalma yolunu açar. Artık giden gitmiş diyerek, şampiyonluk umudunu kaybeden bu güzide kente en azından Play-Off heyecanını yaşatmak.

O açıdan takımımızın kalan son 4 haftalık maratondan mutlaka Play-Off'a kalma adına çetin bir mücadele vererek, Play-Off'u bu kente kazandırmalıdır.

Yani bu kent Play-Off heyecanını yaşamalıdır. Play-Off maçlarında neler yapabiliriz. Bunu şimdiden konuşmanın anlatmanın zamanı değil.

Önce Play-Off'a kalalım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER