PFDK'dan, Vanspor'a 74 bin TL ceza…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından temsilcimiz Vanspor'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 74 bin TL para cezası verildi.

PFDK'dan, Vanspor'a 74 bin TL ceza…

Ligin 30. Haftasında Van'da oynanan GMG Kastamonuspor mücadelesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, 74 bin TL para cezası aldı.

Öte yandan aynı müsabakada Vanspor Futbol Kulübü Sportif Direktörü Ali Kurt'a ise, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3 bin 600 TL para cezası verildi.

Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, GMG Kastamonuspor, Balıkesirspor, İskenderunspor ve Pazarspor da cezalardan nasibini aldı.

3 AYRI SEBEPTEN 74 BİN TL CEZA…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Bitexen Van Spor Kulübünün, 02.04.2023 tarihinde oynanan Bitexen Van Spor FK-GMG Kastamonuspor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bitexen Van Spor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 16.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bitexen Van Spor Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 44.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bitexen Vanspor FK görevlisi Ali Kurt'un, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3.600  TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi.

GRUPTAKİ 4 TAKIMA CEZA…

Öte yandan Vanspor'un grubunda mücadele eden ve PFDK'ya sevk edilen GMG Kastamonuspor, Balıkesirspor, İskenderunspor ve Pazarspor da çeşitli cezalar aldı.

PFDK tarafından yapılan açıklamada "GMG Kastamonuspor Kulübünün, 02.04.2023 tarihinde oynanan Bitexen Van Spor FK- GMG Kastamonuspor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, biri açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere en az 2 adet forma setini müsabaka organizasyon toplantısında ve müsabaka saatinde yanlarında bulundurmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Baynet İnşaat Balıkesirspor Kulübünün, 02.04.2023 tarihinde oynanan Baynet İnşaat Balıkesirspor-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, İskenderunspor A.Ş. sporcusu Nadir Çiftçi'nin, 02.04.2023 tarihinde oynanan İskenderunspor A.Ş.-Etimesgut Belediyespor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 6.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, Pazarspor Kulübünün, 02.04.2023 tarihinde oynanan Pazarspor-Sarıyer TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4.200 TL para cezası ile cezalandırılmasına" denildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz- Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2023, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER