Malatya’da konteyner okullar kuruldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da Van Valiliği koordinasyonunda yaralar hızla sarılırken, depremden etkilenen çocukların eğitimden geri kalmaması için konteyner okullar da hızla tamamlanıyor.

Malatya’da konteyner okullar kuruldu

Depremden hemen sonra Vali Ozan Balcı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından deprem bölgesi Malatya’ya koordinatör vali olarak görevlendirilmesiyle Van’dan giden ekipler, hayatın her alanına dokunarak yaraların en kısa sürede sarılması için büyük çaba gösterdi.

VAN SEFERBER OLDU

Van ekipleri, Malatya’da arama-kurtarma, acil sağlık, psikososyal destek, alt yapı çalışması, yaşam malzemelerinin vatandaşlara ulaştırılması, enkaz kaldırma, sıcak yemek, hayvanların tedavi ve bakımları, yaşlı, çocuk ve engellilerin talep ve ihtiyaçlarının karşılanması gibi alanlarda aralıksız bir çalışma yürüttü. Ayrıca depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma için kısa sürede çadır ve konteyner kentler kuruldu.

KONTEYNER OKULLAR KURULDU

Deprem bölgesi Malatya’da öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için de Van Valiliği koordinesinde hummalı bir çalışma başlatıldı.

Konteyner kentte kurulan eğitim merkezlerinde öğrenciler ders başı yaparken, sınavlara hazırlanan öğrencilere de etüt merkezleri oluşturuldu.

Van’dan gönderilen 305 konteyner ile 5 ilçede 15 konteyner okul ve donatıları kuruldu. Sınıfları kısa sürede hazırlanan konteyner okullarda öğrenci ve öğretmenlerin iyi bir eğitim dönemi geçirmesi için uygun ortam oluşturuldu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2023, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER