PFDK'dan Vanspor ve Bozkurt'a ağır ceza…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve geçtiğimiz hafta Bursaspor maçında 21. dakikada sahadan çekilen Vanspor'a 3-0 hükmen ve 3 puan silme cezası verildi. Öte yandan Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt'a ise 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39 bin TL para cezası verildi.

PFDK'dan Vanspor ve Bozkurt'a ağır ceza…

Vanspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Bursaspor maçında sahadan çekilmesinden dolayı Futbol Disiplin Talimatı'nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü'ne 3-0 hükmen ve 3 puan silme cezası verilirken, Teknik Direktörü Ümit Bozkurt'a ise 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39 bin TL para cezası verildi.

Ligin son maçında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelen, şampiyonluğu direkt etkileyen Serik Belediyespor- Esenler Erokspor maçıyla ilgili alınan karara tepki gösteren Vanspor'lu futbolcular, 21. dakikadan itibaren sahadan çekilmişti.

Vanspor'un grubundaki, Serik Belediyespor- Esenler Erokspor arasında Cumartesi günü oynanan karşılaşmada as oyuncuların oynatılmaması, tepkilere yol açmış ve büyük yankı uyandırmıştı. Serik Belediyespor yönetimi, as oyuncularının Esenler Erokspor maçına çıkmalarına izin vermeyerek, sahaya U19 takımını çıkarmıştı.

Şampiyonluğu direkt etkileyen karşılaşma kapsamında böyle bir karar alınması sporseverlerden büyük tepki toplarken, bu kapsamda ligin son maçında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelen Vanspor'da futbolcular, Serik Belediyespor-Erokspor maçıyla ilgili alınan karara tepki göstererek, ilk düdüğün ardından yaklaşık olarak 1 dakika boyunca hareketsiz bir şekilde beklerken, kenardaki yedek futbolcular ise futbolcuları alkışlamıştı.

Yaklaşık olarak 21 dakika boyunca sahada mücadele eden Vanspor'lu futbolcular, Serik Belediyespor- Esenler Erokspor arasında oynanan karşılaşmaya tepki göstererek sahadan çekilmişti.

Bu kapsamda sahadan çekilmesinden dolayı Futbol Disiplin Talimatı'nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilen Vanspor, ağır bir ceza daha aldı.

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, 04.05.2024 tarihinde oynanan Bursaspor-Acnturk Sigorta Vanspor FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, başlamış müsabakanın terk edilmesinden dolayı (3-0) hükmen mağlup sayılmasına ve (3) puan silme cezası ile cezalandırılmasına,  Aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor FK teknik sorumlusu Ümit Bozkurt'un, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VANSPOR'DAN CEZAYA TEPKİ…

Öte yandan Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada PFDK'nın kararına sert tepki gösterilerek, "Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bugün alınan 'tarihi' kararla teknik sorumlumuza 'takımı sahadan çektiği' gerekçesiyle 3 resmi müsabakadan men cezası verilmiştir. Bu cezanın verilmesinin nedeni sanıyoruz ki kamuoyunda ve hukuk nezdinde verilen hak mücadelesinin diyetidir. Zira, müsabaka yayınını izleyenler iyi hatırlayacaklardır ki Ümit hocamız müsabakaya futbol adamı olduğu için devam etmek istemiştir. Sesi yayına kadar gelmiş, TFF yorumcusu dahi yayında bunu ifade etmiştir. TFF tarafından Youtube'a yüklenen maç kaydının bu kısmı Youtube'dan ne hikmetse(!) silinmişse de elimizde mevcut olup PFDK'ya sunulduğu gibi sizlerle de paylaşılmaktadır. Sahadan çekilme kararı tamamen yönetimce alınmış bir karardır. Bu durum PFDK'ya da ifade edilse de PFDK tarafından Ümit Hocamız ceza için öngörülen en üst hadden cezalandırılmıştır. TFF tarafından hafta sonu yaşanan olaylarla ilgili tek bir açıklama yapılmamışken yine ne hikmetse Kulübümüzün teknik direktörüne işlemediği bir eylemden dolayı play-offlarda kalan müsabaka sayısı kadar ceza verilmiştir. Hak mücadelemiz de şampiyonluk mücadelemiz de sonuna kadar devam edecektir. Bu sırada PFDK'yı verdikleri bu kararın gerekçesini açıklamaya davet ediyoruz. Bu sırada tarafımızca TFF Tahkim Kuruluna gerekli başvurular yapılacak ve kamuoyu bilgilendirilecektir. Bu sırada TFF'ye soruyoruz! 1. Youtube maç tekrarında takım sahadan çekilirken yayın 21:30. dakikadan 23:30'a neden atlıyor? 2. Vanspor'u apar topar PFDK'ya sevk eden TFF Hukuk Müşavirliği hafta sonu oynanan Serikspor- Erokspor maçına ilişkin bir soruşturma başlatmış mıdır? Ve ekliyoruz! Herkes bilsin ki güçlü iken adalet, zayıf iken cesaret göstermek asalettir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2024, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER