PFDK'dan Emrah Tacir'e 3 maç ceza…

Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Kırklarelispor mücadelesinde, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor'lu Emrah Tacir, 3 müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası aldı.

PFDK'dan Emrah Tacir'e 3 maç ceza…

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor'a ihtar cezası verilirken, Emrah Tacir ise, 3 müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası verildi.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Kırklarelispor mücadelesinde ilk yarının sonuna doğru Vanspor'lu bir futbolcunun yerde yatması sonucu, Kırklarelispor'lu futbolcular oyunu durdurdu.

Emrah Tacir ise, rakip takım futbolcusuna sert faul yaparak, topu alıp atağa çıkmıştı. Pozisyon sonrası Emrah Tacir ve rakip takım futbolcuları arasında kısa süreli gerginlik yaşanmıştı. Emrah Tacir, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart görmüştü.

Bunun üzerine Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Emrah Tacir, 3 müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası aldı.

PFDK tarafından yapılan açıklamada, "Silahtaroğlu Vanspor FK'nın, 25.09.2022 tarihinde oynanan Weecoıns Kırklarelispor-Silahtaroğlu Vanspor FK TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Silahtaroğlu Vanspor FK sporcusu Emrah Tacir'in, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 3 resmi müsabakadan men ve 6.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER