Özgüven: SGK çalışanlarının yükü arttı

Türk Büro-Sen Van İl Başkanı Ömer Özgüven, SGK çalışanlarıyla ilgili basın açıklaması yaparak, EYT'nin yasalaşmasıyla birlikte, SGK çalışanlarının yükünün arttığını ifade etti. Başkan Özgüven, ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için bazı hak düzenlemelerini yapılması gerektiğini vurguladı.

Özgüven: SGK çalışanlarının yükü arttı

SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla, haklı ve ısrarlı taleplerinin takipçisi olacaklarını belirten Türk Büro-Sen Van İl Başkanı Ömer Özgüven, taleplerin karşılık bulması için olarak her platformda çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

"SENDİKAMIZ İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN ÜLKÜSÜNE DE SIKI SIKIYA İNANMIŞ BİR SENDİKADIR"

Türk Büro-Sen Van İl Başbakanı Ömer Özgüven yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere 2 milyon 250 bin vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Kanun TBMM'den geçerek kanunlaşmış, uygulamada kadrosu 38 bin olmasına rağmen fiilen 23 bin personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla 2 milyon 250 bin vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir.  Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400 milyon olan kurumda olması gereken personelin yaklaşık %50 eksiğiyle hizmet veren kurumda 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi,  beklenmesi Dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur. Sendikamız Türk Büro Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için '666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, kurum içi uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi, 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi' hususları Sayın Bakanımıza hazırladığımız rapor ile sunulmuştur.  Sendikamız Türk Büro Sen kurulduğu günden bu güne, 'bizim ilkemiz önce ülkemiz' diyen, sorumlu sendikacılığı kendine yol ve yöntem olarak belirlemiş Türkiye sevdalılarının meydana getirdiği bir sivil toplum kuruluşudur. Ancak, Sendikamız "insanı yaşat ki devlet yaşasın" ülküsüne de sıkı sıkıya inanmış bir sendikadır. Bu nedenle, SGK çalışanlarının kendilerine yüklenen iş yükünün karşılığı dahi olmayan; 3 ayda bir yapılması öngörülen ödemeye ilişkin yasal düzenlemenin ivedilikle TBMM'den geçmesini, ayrıca yukarıda belirtmiş olduğumuz diğer taleplerimizin karşılık bulması için Türk Büro Sen olarak her platformda çalışmalarımız özveri ile devam etmektedir" dedi.

"BUGÜN 'PİREYE KIZIP YORGAN YAKMA' ZAMANI DEĞİLDİR"

Başkan Özgüven açıklamasının devamında, "Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir Toplu Sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarını içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer toplu sözleşme masasıdır. Bugün 'pireye kızıp yorgan yakma' zamanı değildir. Gün yetkiye en yakın sendika Türk Büro Sen'e destek verme Türk Büro Sen'i yetkili kılma zamanıdır. SGK çalışanlarının bugün de yarın da yanında olacak olan ve SGK çalışanları düştükleri durumdan kurtaracak olan Türk Büro Sen'dir. SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla, haklı ve ısrarlı taleplerimizin takipçisi olacağımızı ve somut adım atılmasına yönelik görüşmelerimizin devam edeceği kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2023, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29