Özbey: Sığınmacı sorunu çözülmedikçe ekonomi düzelmez

Ülkedeki en önemli problemlerin başında sığınmacı sorunu geldiğini söyleyen Zafer Partisi Van Milletvekili Adayı Mehmet Emin Özbey, "Gayri resmi rakamlara göre bu ülkede 13 milyondan fazla sığınmacı var. Tek kuruş vergi vermeden, askerlik yapmadan, ülkenin tüm gelirlerinden pay alıyorlar. Bu sorun çözülmediği takdirde ekonominin düzelmesini beklemek, hayaldir" ifadelerini kullandı.

Özbey: Sığınmacı sorunu çözülmedikçe ekonomi düzelmez

Seçimlere birkaç gün kala Van'da bulunan siyasetçiler çalışmalarını artırdı. Milletvekili adayları ziyaretlerini sürdürerek kendi parti politikalarını ve seçilmeleri halinde yapacakları hizmetleri anlatıyor.

Bu kapsamda gazetemizi ziyaret eden Zafer Partisi Van Milletvekili Adayı Mehmet Emin Özbey, ülkenin güncel problemleri ve seçilmeleri halinde neler yapacakları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

1981 yılında Van'da doğduğunu söyleyen Mehmet Emin Özbey, "Aslen Van Anzaflıyım. Ali Çavuş'un torunuyum. Gaziantep'te büyüdüm. İlk orta öğrenimimi orada tamamladım. Üniversitede Radyo Televizyon Bölümü'nü bir süre okuduktan sonra terk ettim. Çocukluktan beri gazetecilik mesleğine karşı bir hevesim vardı. Gaziantep'te kameramanlığı öğrendim. Van'a döndükten sonra Yeni Hafta adında bir gazete çıkardım. Daha sonra Birgün Gazetesi'nin temsilciliğini yaptım. Ardından İstanbul'a giderek aynı gazetede üç ay daha çalıştım. Daha sonra Vatan Gazetesi'ne, sonra Milliyet'e, sonra Hürriyet'e geçerek mesleğimi devam ettirdim. 2009 yılında bu mesleği bıraktım" dedi.

Sonraki süreçte çalışma hayatı ile ilgili bilgiler aktaran Özbey, "Daha sonra yerel ve ulusal birçok markaya kurumsal iletişim ve danışmanlık hizmeti verdim. Ardından İsviçre'den bir mücevher markasından iş teklifi aldım. İki yıl İsviçre'de bu firmada çalıştım. 2011 yılında tekrar İstanbul'a döndüm ve kendi şirketimi kurdum. Pazarlamaya dönük bir firma. Ürün fikri bana aitti. 2014 yılına kadar güzel çalışmalarım oldu. Sonraki süreçte Gezi olayları ve ekonomik sıkıntıların baş göstermesi sonucu, sektörden çekildim ve bu işi bıraktım" dedi.

"2015 YILINDA SİYASETE ATILDIM"

2015 yılında siyasete atıldığını söyleyen Özbey, "Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki kongre sürecinde Sinan Oğan'ın yanında yer aldım. 'Türk Milliyetçileri Hayır Diyor' platformu kuruldu. Bizler de Başkanlık referandumunda 'Hayır'a yönelik kamuoyu oluşturulması için çalışmalar yaptık. Bu sürecin sonunda referandumda 'Evet' çıktı. Bize kalırsa, adil değildi. Çünkü 2 milyona yakın geçersiz oy söz konusuydu" ifadelerini kullandı.

Bu sürecin ardından 'Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu siyasi harekete dönüştü. Tabandan parti kurulması yönünde istekler geldi. Sinan Oğan parti kurmayacağını söyleyince, ben de Ümit Özdağ'a destek verdim. 2017 yılında İyi Parti kuruldu. 2018 yılındaki seçimlerde de büyük başarı elde edildi. 2019 yılında milliyetçi ve devletçi isimlerin tasfiye süreci başladı. Birçok önemli isimle birlikte Ümit Özdağ da İyi Parti'den tasfiye edildi. 15 Temmuz'daki hain saldırıda gazi olanlar bile İyi Parti'den uzaklaştırıldı. FETÖ ile iltisaklı olan Buğra Kavuncu, Bahadır Erdem gibi isimler partinin önemli organlarına getirildi. Böyle olunca bizler de İyi Parti'den ayrıldı. Sonrasında Ay Yıldız Hareketi'ni kurduk. 21 Ağustos 2021 yılında Zafer Partisi kuruldu. Nihayetinde bugün Zafer Partisi'nin Milletvekili Adayıyım" dedi.

"VATANDAŞLAR İKİ SEÇENEK ARASINA SIKIŞTIRILMAK İSTENİYOR"

Türkiye'deki seçimlerde vatandaşların iki seçenek arasında sıkıştırıldığını, sanki sadece iki taraf varmış gibi bir algı oluşturulduğunu anlatan Özbey, "Aslında ülkemizde farklı düşünen, farklı siyasi anlayışı olanlar da vardır. Ama ülkede sadece iki fikir varmış gibi algı oluşturuluyor. Bakın Sinan Oğan önemli bir siyasetçi. Atatürkçülerin ve Türk Milliyetçilerinin Cumhurbaşkanı Adayı, çok iyi bir siyasetçi. Dört aday arasında en iyi eğitime sahip, dünyayı bilen, siyaseti iyi okuyan bir isimdir. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili iken Meclis'te Irak'taki Türk konsolosunun basılacağını, İŞİD'in ülkenin başına bela olacağını söylemişti. O zamanlar iktidar partisi milletvekilleri bile alaya almıştı. Ama gelinen süreçte dedikleri tek tek çıktı. O yüzden siyaseti iyi okuyanların fikirlerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu" ifadelerini kullandı.

"SIĞINMACI SORUNU MUTLAK SURETLE ÇÖZÜLMELİDİR"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan söz eden ve kendisinin sığınmacı ve göçmenler konusundaki uyarılarını hatırlatan Mehmet Emin Özbey, "Bakın Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ ülkemizdeki en değerli siyasetçilerden biridir. Genel başkanlar arasında; 'Prof. Dr.' unvanı olan tek siyasetçidir. 25 civarında kitabı var. Ülkemizdeki en büyük problemin sığınmacı problemi olduğunu söylüyor. Gayri resmi rakamlara göre bu ülkeye kaçak yollardan giren 13 milyon sığınmacı var. Şöyle izah etmek gerekirse; 2011 yılından 2015 yılına kadar resmi rakamlara göre Türkiye'ye giren toplam sığınmacı sayısı 5 milyon 600 bin civarında. 2016'da ise bu rakam 6 milyon 400 bin olarak açıklandı. Peki 2016'dan bugüne kadar sığınmacı sayısı hiç artmadı mı? Halen ülkemizde 6 milyon 400 bin sığınmacı olduğu belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yayınlandı bunlar. Toplamda 13 milyon sığınmacı olduğunu biliyoruz. Şimdi bu sığınmacıların kim ve kimler olduğu belli değil. Kayıt dışı gelenlerin kaçının terörist, kaçının ajan, kaçının kaçakçı, kaçının mahkum, kaçının sapık olduğunu bilmiyoruz. Bakın sokaklarımızda büyük bir tehlike söz konusu. Bunlar ülkemizde çok can yakacaklar. Sığınmacı sorunu çözülmediği takdirde, birçok sorun çözülmez" diye konuştu.

"SIKINTILARIN ARTMASINDA, SIĞINMACI ETKİSİ BÜYÜK"

Kiraların artmasında ve konut satışlarındaki fahiş fiyatların oluşmasında sığınmacı ve göçmen sorununun büyük payı olduğunu vurgulayan Özbey, "Bakın arz ve talep örtüşmüyor. Sığınmacı sayısı bu kadar fazla olmamış olsaydı, konutlar konusunda bu kadar talep olmazdı. Yine gıda fiyatları bu kadar yükselmezdi. Şöyle düşünün küçük bir sokakta bir fırın var. 100 ekmek üretiliyor. Bir anda o sokağın nüfusu artıyor, ama fırında pişirilen ekmek sayısı aynı. Ne olur? Arz ve talep konusunda sıkıntı yaşanır. Çözüm olarak ekmek fiyatı artırılmış olur. Elektrik parası, doğalgaz parası, iletişim, vergiler hepsi artıyor ve bu paralar sığınmacılar için harcanıyor. Sığınmacılar gitmeden, ülkemizdeki ekonomik sorunların düzelmesi mümkün değil. Bugün hastaneden bir randevu almaya kalktığınızda, 8-9 gün sonraya randevu alıyorsunuz. Kuyruklar olmuş olsaydı şayet, dokuz gün sırada beklemiş olurdunuz. Ee şimdi hastaneye gittiğinizde bir de bakıyorsunuz, hastanede Suriyeli, Afganistanlı, Iraklı, İranlı, Yemenli, Tunuslu, Yemenli, Katarlı… Bunlar vergi ödemeden, askerlik yapmadan ve ülkemize sürekli yük olarak yaşıyorlar. Önceliğimiz sığınmacıların bir yıl içinde ülkelerine gönderilmesi. Dört Bölge Dört Deniz Projesi'ni hayata geçirmek istiyoruz. İstanbul'a yığılan sanayiyi, başka şehirlere yaymayı planlıyoruz. Allah korusun İstanbul'da meydana gelecek olan olası bir deprem sonucu, ülkenin ekonomisi felç olur. O yüzden ülkemizin farklı şehirlerinde yeni liman bölgeleri oluşturarak, sanayiyi diğer noktalara yaymayı planlıyoruz. Kentlerde istihdamın artması için yeni politikalar devreye alacağız. Üreticilerin her konuda desteklenmesini sağlayacağız. Yatırımcı sayısının artması için yeni teşvikler oluşturacağız. Dolayısıyla her bölgede, üretim potansiyeline göre yatırımlar olacak. Batı'daki şehirlerin gelişmişlik oranı ile bu bölgelerdeki gelişmişlik oranları arasında uçurum olmayacak" ifadelerini kullandı.

"VAN, SIĞINMACILARIN GEÇİŞ NOKTALARININ BAŞINDA GELİYOR"

Van'ın Afgan geçişi noktasında en çok konuşulan şehirlerin başında geldiğini söyleyen Özbey, sıkıntılı ve anlatılamayacak düzeyde sorunların ülkemize sirayet etmemesi için önlemlerin alınması gerektiğini hatırlattı.

Zafer Partisi'nin Meclis'e girmesi halinde bu sığınmacı sorununun çözümü noktasında önemli adımlar atılacağını belirten Özbey, "Sığınmacı sorunları çözülmediği takdirde, bu bölgelerde de büyük sıkıntılar yaşanacak. Belki şimdi batı şehirlerinde daha fazla sığınmacı var. Ama yakın süreçte batı şehirlerinde konut sıkıntıları baş gösterirse, bu bölgelere daha çok göç olacak. Buralarda da sokaklar güvenli olamayacak" dile getirdi.

Pazar günü yapılacak olan seçimlerin ilk turda tamamlanmasını beklemediklerini ifade eden Özbey, "Diyelim ki, Sinan Oğan ikinci tura kalmadı. Bu sadece bir varsayım. İkinci turu kimin kazanacağını Zafer Partisi'nin desteklediği Dr.Sinan Oğan belirleyecek" dedi.

"SEÇİLMEMİZ HALİNDE, İSTİHDAMIN ARTMASI İÇİN ÇABALAYACAĞIZ"

Meclis'e gitmeleri halinde işsizliğin çözümü noktasında büyük gayretlerinin olacağını anlatan Özbey, "Vanlı gençler uzun yıllardır başka şehirlere gidiyor. Oralarda iş buluyor. Ailesinden uzakta çalışıp ekmeğini çıkarmaya gayret ediyor. İnşallah bu sorunun çözümü noktasında önemli adımlar atarız. Bu şehirde daha fazla iş imkânı oluşması için yeni projeler şart. İstihdam açısında yeni alanlar oluşturulması şarttır. Yine eğitim konusunda bir köyde tek bir öğrenci bile varsa, ihmal edilmemesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bazı branşlarda yıllardır kadro bekleyenler var. Üniversiteyi bitirip mezun olmasına rağmen atanamayan ve intihar edenler var. Dört yıllık fakülte mezunları bakıyorsunuz lokantalarda, kafelerde çalışıyor. Kuryelik yapan dört yıllık mezunlar var. Van ve ülkedeki sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29