Özalp’ta fiyat artışı denetimi…

Van'ın Özalp Belediyesi tarafından haksız fiyat artışı yaparak, vatandaşı mağdur eden işletmelere yönelik market denetimleri devam ediyor.

Özalp’ta fiyat artışı denetimi…

Özalp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız fiyat artışı yaparak, vatandaşı mağdur eden işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Kent genelinde zincir marketlerde denetimler gerçekleştiren ekipler, temel gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere ürünlerin alış ve satış fiyatları üzerinden incelemeler gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamları enflasyonu hortlatıyor.
Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamları enflasyonu hortlatıyor. - 2 yıl Önce

Akaryakıtın zamlanması demek nakliye giderlerinin artması demektir. Bu da her türlü mal ve ürünün fiyatlarında artışa sebep olur. Aynı zamanda akaryakıt zammı demek toplu taşımaya, taksi ücretlerine, öğrenci servislerine, iş makinaları kiralama ücretlerine zam demektir. Akaryakıt zammı demek araç sahibi olan bütün hanelerin giderlerinin artması demektir. Kısacası akaryakıt zammı zam, enflasyon, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına sebep olur. Bu nedenle hem akaryakıt fiyatlarında hem elektrikte hem de doğalgazda fiyatların en az yüzde elli düşmesi gerekiyor ki piyasadaki zamlar ve yüksek fiyatlar aşağı insin. Enflasyonla mücadele edeceksek, vatandaşın alım gücünü arttıracaksak, üretimi arttırıp istihdamı yükselteceksek ciddi maliyetlere sebep olan akaryakıt, elektrik ve doğalgazdaki aşırı yükselmiş ve hâla yükselmeye devam eden fiyatları yüzde elli düşürmeliyiz. Buna mutlaka çözüm bulmalıyız. 84 milyon vatandaş için, ülkenin üretiminin artması için, üretim tesislerinde istihdamın yaygınlaşması için mutlaka çözümler geliştirmeliyiz. 2023'e yüksek üretim, yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük ithalat, yüksek turizm, yüksek tarım, yüksek hayvancılık, yüksek sanayileşme, yüksek milli gelir, yüksek kişi başı gelir, yüksek TL değeri, düşük döviz, yüksek refah ve alım gücü ile girmeliyiz. Her sektör mutlaka üzerine düşeni yapmalı ve yüksek fedakârlık göstermeliyiz. Hepimizin kaderi birbirine bağlı, hepimiz birbirimize emanetiz.

SIRADAKİ HABER