Otelcilerden 6 günlük su kesintisine tepki

Van Otelciler Derneği, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin Gürpınar ilçesi Bejingir kaynağından şehrimize gelen 1500'lük ana içme suyu isale hattındaki arızaların onarılması için yapacağı 6 günlük su kesintisine tepki gösterdi.

Otelcilerden 6 günlük su kesintisine tepki

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından önceki gün yapılan açıklamada Gürpınar ilçesi Bejingir kaynağından şehrimize gelen 1500'lük ana içme suyu isale hattındaki arızaların onarılması için kentin büyük bir bölümünde 6 günlük su kesintisi yapılacağını duyurmuştu.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Van Otelciler Derneği, sezonun en yoğun bugünlerde 6 günlük su kesintisinin Van turizmine ciddi anlamda zarar vereceği belirtildi.

"BU KARAR TAMAMEN MAĞDURİYET YARATACAKTIR"

Van Otelciler Derneği tarafından yapılan açıklamada, 6 günlük su kesintisi karanının tekrar gözden geçirilmesi gerektiği ifade edilerek, "6 günlük su kesintisi haberi ile Van otelcileri olarak durumu ciddiyetini belirtmek istiyoruz. Sezonun en yoğun tarihlerinde böyle bir su kesintisi Van turizmine ciddi anlamda zarar verecektir. Kararın tekrardan gözden geçirilmesi gerekir. Bu karar tamamen mağduriyet yaratacaktır. Turizme zarar veren farklı sorunlarla mücadele ederken, ilave su sorununda baş göstereceği haberleri şehre zarar verecektir" denildi.

VASKİ tarafından yapılan açıklamada, arızaların ve idari su kayıplarının giderilmesi için 48 km uzunluğunda ve 1.5 metre çapında bir hattın boşalması ve arızalar giderildikten sonra tekrar doldurulması belirli bir zaman alacağı, bu sebeple 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü sabah saat 03:00 ile 20 Ağustos 2023 Pazar günü saat 23.59 saatleri arasında zorunlu su kesintisine gidileceğini belirtilmişti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER