Okul önlerinde okul geçidi levhası, yollarda kasis yok

Van'ın merkezi noktalarında bulunan birçok okulun önündeki yollarda okul geçidi levhası ve yollarda kasis olmadığı için öğrenciler, aileleriyle bile karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor.

Okul önlerinde okul geçidi levhası, yollarda kasis yok

Van'ın özellikle merkez ilçeleri İpekyolu, Edremit ve Tuşba'da bulunan birçok okulun önündeki yollarda trafik önlemleri alınmış değil. Okul önlerindeki yollarda yoğun araç trafiği öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine engel oluyor.

Daha önce de basında birçok kez gündeme getirilen soruna, yetkililer adeta kulak tıkıyor. Kentin ilgililerine şikâyet edilmesine, basında söz konusu sorunlar dile getirilmesine ve gazetecilerin yetkililere durumu yüz yüze iletmesine rağmen henüz bir adım atılmış değil.

İpekyolu İlçesi'nde bulunan İkinisan İlkokulu ve yanında bulunan anaokuluna giden öğrenciler, giriş ve çıkış saatlerinde büyük tedirginlik yaşıyor.

Yanlarında anne ve babaları olmasına rağmen karşıdan karşıya geçmekte zorlanan öğrenciler ve aileleri söz konusu sorunun çözülmesini arzuluyor.

Araçların oldukça hızlı seyrettiğini, birçok duyarsız şoförün öğrencileri görmesine rağmen yavaşlamak yerine hızlandığını anlatan veliler, "Ortaokula bile giden çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken çok zorlanıyor. Bizler anne-baba olarak ilkokula giden çocuklarımızla birlikte karşıdan karşıya geçemiyoruz. Birçok araç sürücüsü yavaşlamak yerine hızlanıyor. Allah rızası için bu soruna bir çözüm bulunsun. Yolun iki ayrı bölümüne kasis yapmak çok mu zor. Yine okul önlerine, araçların görebileceği şekilde 'okul geçidi levhası' bırakılmasını istiyoruz. Batıdaki birçok okulun önünde giriş çıkış saatlerinde polisler bekliyor. Van'da da böyle bir önlem alınabilir. Ayrıca yanıp, sönen ve sürücüleri ikaz eden trafik ışıkları da bırakılabilir. Daha önce Şefkat Anaokulu vardı burada. Aynı sorun sürüyordu. Şimdi anaokulu yeniden inşa edildi. Çocuklarımız yeni dönemde bu yoldan karşıdan karşıya nasıl geçsin. Biz yanlarındayken bile geçemiyoruz. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Vali ve belediye yetkililerinden bu sorunun giderilmesi noktasında yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER