Odabaşı: Tüketen bir ülke haline geldik

DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, kentteki basın mensuplarıyla partilerinin 2. kuruluş yıldönümünde bir araya geldi. Başkan Odabaşı, ülkenin zenginlik kaynaklarının birer birer yok olup gittiğini belirterek, üreten bir ülkeden, tüketen bir ülke durumuna geldiklerini ifade etti.

Odabaşı: Tüketen bir ülke haline geldik

DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, parti yöneticileriyle birlikte, partilerinin 2. kuruluş yıldönümü ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Her an seçime hazır bir parti olduklarını belirten Başkan Odabaşı, DEVA Partisi'nin her şeyden önce ihtiyaçtan doğan bir parti olduğunu vurguladı.

"PARTİMİZ GURURLA TÜRKİYE SİYASETİNDE YERİNİ ALMIŞTIR"

DEVA Partisi olarak Türkiye'nin partisi olduklarını belirten Odabaşı, "Vatandaşlarımızın çağrısı üzerine kurulan DEVA PARTİSİ adalet için, özgürlük için, demokrasi için, ülkemizin refahı için, ihtiyaçtan doğan bir partidir. 2. kuruluş yıldönümünde teşkilatlanmasını tamamlamış her an seçime hazır bir parti olarak ülkemiz siyaset arenasında yerini almıştır. DEVA Partisi her şeyden önce ihtiyaçtan doğan bir partidir. Adaletsiz, ekonomisi çıkmaza girmiş, vatandaşının sorunlarını dinlemeyen, çözüm üretemeyen, ayrıştıran bu kötü yönetimden hızla çıkmamız gerektiğinin bir gereği, sonucudur Deva partisi. Yarınlarından umudunu kesen, çaresiz ve sesini duyurmak isteyen vatandaşımızın partisi oldu DEVA. Yeni bir yol açarak, vatandaş odaklı, adalete güvenen, demokratik, özgürlükçü, katılımcı ve işin ehli olan bir kadro ile birlikte vatandaşın çağrısı üzerine kurulan bir Türkiye Partisi oldu DEVA Partisi. Programını tamamlamış, derde DEVA olarak; tüzüğünü, programını, eylem planlarını tamamladı ve sundu. Neyin, ne zaman, nerede ve nasıl yapılacağını önceden planlı ve programlı olarak hazırlamış, halkına sunmuş ve nasıl bir sonuca ulaşacağını da tek tek anlatmıştır. Türkiye'nin ihtiyacına cevap olacak kapsamlı, tutarlı bir programı vatandaşına sunmuştur. Partimiz, işin ehli dürüst, çalışkan, mesleğinde saygın, başarılı kadrosuyla da gururla Türkiye siyasetinde yerini almıştır" dedi.

"ZOR ZAMANLAR VE AĞIR SORUNLARLA YÜZ YÜZEYİZ"

Üreten bir ülke iken, tüketen durumuna geldiklerini belirten Odabaşı, "Ülkemizin tamamına yakınını gezen, dinleyen, anlayan, sorunlara çözüm sunan ve uygulamaya yetkin bir kadro ile de yönetime talip olan partimiz, vatandaşımızın beklentisini cevap verecek bir parti olarak da her gün artan bir teveccühle Türkiye siyasetinde yerini gururla almıştır. Çok iyi hissetmektesiniz ki; zor zamanlar ve ağır sorunlarla yüz yüzeyiz. Her gün daralan bir çemberin vatandaşı daha çok sıktığını, çaresizliğe ittiğini, zayıflattığını ve hiç bir çözümün üretilmediğini,; gittikçe artan sıkıntıları mevcut iktidarın çözme yetisinin olmadığını hepimiz farkındayız. Bu sorunların üstesinden gelemeyen mevcut iktidarın gittikçe paniklediğini, daha fazla yapılan hatalarla ülkemizi sıkıntılara mecbur ettiğini, çözüm üretemediğini birlikte izliyoruz. Oysa ki, buna mecbur değiliz! Üreten bir ülke iken, tüketen durumuna düştük. Zenginlik kaynaklarımızı birer birer kendi ellerimizle yok ediyor, tüketiyoruz. Toprağımızı çiftçimizi terk etmek zorunda kaldık, çiftçilerimiz üretimden vazgeçmek zorunda bırakıldı. Kürt sorunu konuşulmuyor, gençlerimiz diplomalı işsiz ve ülkelerinden umutsuz bir haldeler. Eğitimimiz, eğitimsizliğe dönüştü. Olağanüstü bir pahalılık yaşıyoruz, en kötüsü konuşma özgürlüğümüz yok artık. Korku iklimi altında büyüyen çocuklarımız, yarına nasıl hazırlanacak?" diye konuştu.

"BÖLGEMİZDE HALA YASAKLARLA YÜZ YÜZEYİZ"

Van'da ve bölgede yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve bu anlamda çalışmalarını yürüttüklerini belirten Odabaşı, "Korkan, sesini yükseltemeyen, iyi eğitim alamayan çocuklar, gençler neyin sahibi, savunucusu olabilir? Neden bu haldeyiz? Soru doğru! Milletimizden isteğimiz bu soruyu doğru cevaplamalarıdır. Neden bu haldeyiz sorusunu; duygularıyla değil, akıllarıyla, şahit olduklarıyla, yaşadıklarıyla cevaplamalarıdır. Bilgiye inanarak, doğruya güvenerek, adaletten vazgeçmeyerek cevaplamalarıdır. Söylenenlerle değil sonuçlara bakarak tek taraflı değil, çok yönlü olarak, okuyarak, anlayarak, sorgulayarak, irdeleyerek, cevaplamalarıdır. Eminim ki doğru cevabı bulacaklardır. İlimizde ve bölgemizde yaşanan sıkıntıların hepsini farkında olarak çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz ama muhalefet olarak mevcut konumda sabit tutulmaya mecbur bırakılıyoruz. Bölgemizde hala yasaklarla yüz yüzeyiz. Bu neyin sonucudur? Herhangi bir durumda sorgulama yetkimiz yok oysa biz muhalefet partisiyiz işimizin bir gereği olarak bazı durum ve şartlarla ilgili bilgiye, belgeye ihtiyaç duyduğumuzda ihtiyacımıza binaen ilgili kurum, kuruluş, kişilerden cevap almalıyız, öyle değil mi?" ifadelerini kullandı.

"GELECEKTEN UMUTLU OLARAK YAŞAMAK HEPİMİZİN HAKKIDIR"

Van'ın bitmeyen sorunlarının devam ettiğini söyleyen Odabaşı, "Otopark sorunumuzu, bitmeyen çevre yolunu, hazine arazilerimizin nasıl tarumar edildiğini, sendikaların dinlenilmediğini, İşçilerin nasıl haksız bir şekilde çıkarıldıklarını, kadroların nasıl ve ne şekilde kimlere peşkeş çekildiğini, su ve elektrik hacizlerini, mülteci sorunlarımızı, uyuşturucu geçiş yolunu nasıl ve neden kesemediğimizi, TOKİ'lerin bir işletme gibi çıkarcılara nasıl terkedildiğini, ağaçların kesildiğini, gereksiz yere ihalelere çıkışları, sorgulamalı, sonuç almalıyız öyle değil mi? Hızla bir an önce bu olumsuzluklardan çıkmamız yenilikçi bir sistemle aydınlık günlere güneşli sabahlara ulaşmamız gerekiyor. Adalet hepimiz içindir. Ülkemiz varsa bizler de varız bu cennet ülkeyi hep birlikte adalette, demokrasiyle eşit vatandaşlıkla ve keyifle, dolu dolu nefes alarak, korkmadan, gelecekten umutlu olarak yaşamak hepimizin hakkıdır. Hepimize DEVA olsun, yarınlar ülkemizin olsun" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER