O bina eğitime kazandırılacak

Geçtiğimiz günlerde Van Bölge Gazetesi olarak haberini yaptığımız çok katlı otopark olarak inşa edilen, daha sonra iş merkezine çevrilen ancak yıllardır boş bırakılan bina, Van Valisi Ozan Balcı'nın talimatıyla eğitime kazandırılacak. Söz konusu binanın bodrum katı otopark, üst katları ise gençlik merkezi, dershane, etüt merkezi, dene-yap atölyeleri olarak hizmet verecek.

O bina eğitime kazandırılacak

'Milyonlar harcanan bina çürümeye terk edildi' başlığıyla gündeme getirdiğimiz çok katlı otopark amacıyla yapılan, daha sonra iş merkezine dönüştürülen fakat atıl durumda bırakılan binayla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi'nde inşa edilen ancak uzun süredir atıl durumda bırakılan binada incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, incelemeler sonucunda çok katlı otoparkın tadilatının yapılarak bodrum katlarının otopark, üst katlarının ise gençlik merkezi, dershane, etüt merkezi, dene-yap atölyeleri olarak hizmete açılacağını   belirtti.

Vali Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta, Sosyal Hizmetler ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlıklarının da söz konusu binada hizmet vereceğini söyledi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER