Normalleşme ile Van Kahvaltısı yeniden canlandı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun bir süre ara verilen Van Kahvaltısı, normal sürece geçişle birlikte yeniden canlandı.

Normalleşme ile Van Kahvaltısı yeniden canlandı

  Van Kahvaltıcılar Sokağı, önemli misafirleri yeniden ağırlamaya başlarken, Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu'na gelen Alman aile, Van Kahvaltısını tekrar yapmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

  Dünyayı etkisi altına alan, milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını dolayısıyla uzun bir süre ara verilen Van Kahvaltısı, normalleşme ile birlikte tekrar ilgi odağı olmaya başladı.

  Bu süreç zarfında kapalı olan kahvaltı salonları yeniden açılırken, meşhur Van Kahvaltısını özleyen yerli ve yabancı insanlar normalleşme çerçevesinde ilk soluğu Van Kahvaltıcılar Sokağı'nda aldı.

  Almanya'dan Paul ve Helene, iki çocukları ile birlikte Van'a yaptığı seyahatte ilk olarak Van Kahvaltısı yaptı.

  Van'a varır varmaz soluğu hemen Van Kahvaltısının meşhur yeri Sütçü Kenan'da aldıklarını belirten Alman aile, Türkiye'de normalleşme süreci başlar başlamaz kahvaltı için Van'a geldiklerini ifade ettiler.

  Lezzetleri, sofrayı, ilgi ve alakayı çok beğendiklerini belirten Alman aile, bu yüzden seyahat kapsamında Van'ı ve Van Kahvaltısını her zaman öncelik sırasına koyduklarını belirttiler.

  Güzel günlere tekrar kavuşmanın, yerli ve yabancı turistleri Sütçü Kenan'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten işletme sahibi Kenan Coşkun, özellikle yabancı turistleri Van'da görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

  Van kahvaltısının bu denli hafızalarda yer edinmesinin son derece önemli olduğunu kaydeden Sütçü Kenan, "Van Kahvaltısı gibi değeri tekrar insanların hizmetine sunmak bizi mutlu kılıyor. Umarım normalleşme süreci güzel bir şekilde devam eder ve insanları tekrar Van'da en güzel şekilde ağırlamak nasip olur. Biz insanları özledik, insanlar da Van Kahvaltısını. Sokağımızın yeniden canlanması güzel bir duygu. Van ili de Covid-19 salgını sürecinde iyi bir sınav verdi. Vaka sayısının az olması, Van'ın ekonomik, turizm vs. gibi alanlarda yeniden hayat bulması demektir. İnsanlarımızın kurallara uyarak bu işin de üstesinden geleceğine eminim.  Umarım ülke olarak en kısa zamanda bu süreci tam anlamıyla tamamlamış oluruz" dedi.

 Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER