Müdür Aras: Yerel gazeteleri önemsiyoruz

Yerel gazete temsilcilerini kabul eden Van İl Milli Eğitim Müdürü M.Nurettin Aras, yerel basını önemsediklerini söyleyerek, "Yerel basın toplumun sesidir, nefesidir. Bizler yerel basının desteklenmesi noktasında safımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. İhale ilanlarını yayınlayarak ayakta durmaya çalışan yerel basınımıza kurum olarak destek sunacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Müdür Aras: Yerel gazeteleri önemsiyoruz

Van'da günlük yayın yapan gazete temsilcileri, bir süre önce Van Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Nurettin Aras'ı ziyaret ederek, okullarda yapılan mal ve hizmet alım ihalelerinin doğrudan temin yoluyla yapılmasının kendilerini ve şehir esnafını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Aslen Siirtli olan, ancak uzun yıllar Van'da çeşitli eğitim kademelerinde görev yapan M.Nurettin Aras, 11 Ağustos 2023 tarihinde Van Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Göreve atanmasının ardından M.Nurettin Aras'a yönelik 'hayırlı olsun' ziyaretleri devam ediyor.

Van'da resmi ilan almaya haiz günlük yayın yapan gazete temsilcileri İl Milli Eğitim Müdürü M.Nurettin Aras'ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan, Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, Van Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sunullah İlbay ve Yeni Doğu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emrah Demir'i kabul eden Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras, yerel basının önemine değindi.

Yerel basının toplumun gözü ve kulağı olduğunu hatırlatan Aras, resmi ilanları yayınlayarak hayatiyetini devam ettiren yerel gazeteleri desteklemek gerektiğini dile getirdi.

Yerel gazete temsilcileri ise, son yıllarda birçok ihalenin doğrudan temin yoluyla yapıldığını, bu yüzden yerel gazetelerde ihalelerin yayınlanmaması sonucu hem kendilerinin, hem de şehir esnafının olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Sorun ve sıkıntıları not eden Milli Eğitim Müdürü Aras, konuyla yakından ilgilenerek takipçisi olacağını ve çözüm için çabalayacağını belirtti.

Ziyarette Van'da eğitim alanında yapılan hizmetler de konuşuldu. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemlerde Van'daki eğitime büyük katkılar sunan Hüseyin Çelik'e şükranlarını dile getiren Aras, "Gerçekten de Hüseyin Çelik'in bakan olduğu dönemlerde Van'da türü olmayan okul kalmadı. Her türden okul bu şehirde hizmete açıldı. Kendisine sizler aracılığıyla şükranlarımı sunuyorum. Yine mevcut Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de çok çok tecrübeli bir isim. Hem bakanlıkta müsteşarlık yapmış, hem rektörlük görevlerinde bulunmuş, tabiri caizse işin mutfağından gelmiş bir isim. İnşallah Bizler de Van'da eğitim alanında güzel hizmetler yapmaya gayret edeceğiz. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Siz yerel basının sıkıntılarını da yakinen biliyorum. İnşallah bizim ile alakalı bir eksiklik varsa, bunların çözümü noktasında çaba göstereceğimi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2023, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER