Minikler hayvanları yakından tanıma fırsatı buldu

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde ortaokul ve kreş öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Minikler hayvanları yakından tanıma fırsatı buldu

Türkiye'nin sayılı hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden biri olan ve her yıl binlerce sokak hayvanına şifa olan, Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Yapılan etkinlikte Van Büyükşehir Belediyesi kreşinde etiğim gören miniklerle çeşitli okullardan gelen öğrenciler Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan veteriner hekimler ve hayvan severler katıldığı etkinlikte öğrencilere veteriner hekimler tarafından hayvan hakları, hayvanları korumanın ve sevmenin önemi anlatıldı.

Minikler ayrıca hayvanlarla ilgili merak ettikleri soruları da veteriner hekimlere sorarak, hayvanları daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Verilen eğitimin ardından öğrenciler, rehabilitasyon merkezini gezerek sokak hayvanlarına verilen hizmetleri gözlemledi. Özelikle kedi ve köpeklerle yakından ilgilenen çocuklar güzel vakit geçirdi.

Etkinlik lise öğrencilerinin Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaretleri ile devam etti.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER