Minik öğrencilerden, huzurevi sakinlerine anlamlı ziyaret…

Van'ın Edremit ilçesinde Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu öğrencileri, Edremit Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Minik öğrencilerden, huzurevi sakinlerine anlamlı ziyaret…

  3-B sınıfı Öğretmeni Zelal Ceberut ve Okul Müdür Yardımcısı Vahdettin Keve eşliğinde huzurevine ilk kez giden minikler, yaşlıların ellerini öpüp onlarla sohbet etti.

 Huzurevi çalışanları ve orda bulunan yaşlılar, minik öğrencileri tüm sevecenlikleri ve güler yüzleri ile karşıladılar.

Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu Müdür Yardımcısı Vahdettin Keve yaptığı açıklamada, “Yaşlı bireylerin unutulmadığı mesajın verilmesi, toplumsal dayanışma ve iletişimi öğrencilerimizin kültürel ve sosyal gelişimi açısından çok önemlidir. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılarımız, dün ve bugün arasında köprü kuran kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklardır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve bu aynı zamanda minnet borcudur” dedi.

Öğrenci ve yaşlılar arasında kimi zaman duygusal kimi zaman tebessüm içeren anların yaşandığı sohbetlerin ardından, yaşlılar ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

 Öğrencileri yeniden görmek istediklerini söylediler. Öğrenciler de yaşlıları devamlı ziyaret edeceklerini dile getirdiler. Ellerini öperek, uzun, sağlıklı, yıllar dilediler.

Sınıf öğretmeni Zelal Ceberut ise yaptığı açıklamada, “Huzurevine yapmış oldukları ziyaretimizin amacının, büyüklerimize moral vermek, büyüklerimize karşı olan sevgimizi pekiştirmek, bir nebze olsun Küçük hediyelerimizle de onların gönüllerini almak oldu. Ben sınıf öğretmeni olarak öğrenci ve velilerim ile bu etkinliği yapmaktan büyük keyif aldım" dedi.

Öğretmenleriyle beraber huzurevine giden öğrenciler, huzurevi sakinlerinin neşe kaynağı oldular.

Ellerinde çiçek ve ikramları ile tek tek huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret edip ellerini öpen minikler yaşlılarla uzun süre sohbet etme fırsatı buldular.

Öğrenciler ile Huzurevi sakinlerini bir araya getirerek, Çocuklara manevi değerlere sahip çıkmayı ve sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı hedeflediklerini dile getiren Sınıf Öğretmeni Zelal Ceberut, "Sevgi paylaştıkça çoğalır ilkesinden hareketle hayatımızın bir parçası olan, geçmişten günümüze köprü vazifesi gören ve deneyimlerinden istifade etmemiz gereken saygıdeğer büyüklerimizi ziyaret etmiş olduk. Çocuklar kısa da olsa onlarla zaman geçirmenin, fikirlerini paylaşmanın, keyfini ve mutluluğunu yaşadılar. Çocukların bazı manevi değerlere sahip olarak yetişmeleri amacıyla yapılan ziyaretlerin amacı sosyal sorumluluk bilinci kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

 Van Edremit Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Gülden Atalay ise, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından verilen destekler ile biz burada yaşlılarımıza en iyi şekilde hizmet sunmaktayız. Tabi ki her kurumda olduğu gibi burada da prosedür gereklilikleri uygulanmaktadır. Burada Yaşlıların tüm ihtiyaçları karşılamakta, 7/24 gözetim altında tutarak can güvenliklerini sağlıyoruz. Hastanelere, marketlere servis araçlarımızla özel şoförlerle gönderiyoruz. Fizyoterapist, hemşirelerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte, mutlu ve huzurlu ortamda yaşamaları için yoğun uğraş sağlamaktayız. Ziyaretiniz bizim için çok değerli ve anlamlı olduğu gibi Yaşlılarımız en çok küçük ziyaretçilerden mutlu oluyor. Duyarlılığınız için sizlere ve minik ziyaretçilerimize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER