Minik izcilerden okçuluk dersine ilgi…

Van'da eğitim ve kültürel faaliyetlerini sürdüren Bilgi Derneği, minik izciler için geleneksel okçuluk kursu başlattı. Çocukların okçuluk kursuna yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Minik izcilerden okçuluk dersine ilgi…

Nur Tatar Spor Salonu'nda başlatılan kursta, minik sporculardan okçuluğun sadece bir spor olarak ele alınması gerektiği, bir silah veya şaka amaçlı bile olsa herhangi bir canlıya doğrultulmaması noktasında uyarılar yapıldı.

Okçuluk kursunun Osmanlı'dan gelen bir branş olduğu, zamanında düşmanlara karşı en etkili silahlardan olduğu bilgisini veren Okçuluk Antrenörü Metin Türkyılmaz gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

MİNİKLERDEN OKÇULUK KURSUNA İLGİ…

Okçuluğun popüler bir spor olduğunu göstermek için kurs verdiklerini belirten Türkyılmaz, "İzcilik Eğitimi altında verdiğimiz Okçuluk Sporunda amacımız hem çocuklarımıza geçmişte atalarımız tarafından hangi araçların silah olarak kullanıldığı bilgisini vermek hem de günümüzde okçuluğun halen popüler bir spor olduğunu göstermektedir. Minik izcilerin bu spora karşı heyecanlı olduğunu görmek te bizi mutlu ediyor. Bilgi Derneği olarak yavrularımıza başta güzel ahlak olmak üzere milli manevi derslerin yanı sıra sporsal noktada da sahip çıkmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER